Reisetips til Bangkok fra A-Å, del 3

Bangkok med Ving
Ja, den er skreddersydd!
I Bangkok er ikke dette et uvanlig uttrykk. Her kan du få sydd nesten hva enn hjerte måtte begjære for en liten sum. Her er det bare å velge og vrake i nydelige stoffer. Et tips er å ta med et plagg som du ønsker å få sydd i et annet stoff. Så syr de en kopi til deg Mer sannsynlig at snittet blir riktig med engang. Eller du kan ta med bilder av hva du ønsker å få laget. Du finner skreddere på typiske turistområder som Sukhumvit Sois 3-11, Thanon Khao San, Thanon Charoen Krung (mellom Silom og River City) og på shoppingsentre. Ikke godta 24-timers pakketilbud, om du ønsker et bra resultat. Insister på to prøvetider, før du godtar det ferdige resultatet. Da er du sikret et bra og resultat.

.

Kanskje en tur til det flytende marked en dag?
Kun en time fra Bangkok finner du det fortyllende Amphawa Floating market. Dette er det lokale markedet til de som bor i områdene rundt elva. Her kan du oppleve lokale landsbyskikker på nært hold. Her ser det ut som verden stoppet opp på 1950-tallet. Det finnes flere flytemarkeder rundt omkring, men her er det minst turister.

Lei en longtail
Lei en longtail-båt, og kjør opp Bangkok Noi. Da kan du se nærmere på hvordan de lever langs elven. På bryggen ved Tha Phra Athit finner du som regel noen som selger slike båtturer. Husk å prute. Et annet alternativ er eventuelt å hoppe på en av ekspressbåtene som går opp og ned Chao Phaya River. Ta båten til Saphan Taksin. Derfra kan du lett ta Skytrain til Silom/Lumpini Park eller Siam.
Middagscruise på elven Chao Phraya

Etter at solen har gått ned, og livet langs elvebreddene har roet seg ned, er det en magisk stemning og atmosfære på elven. Nyt en deilig middag på en teakbåt, antikk ris-lekter, eller en luksuriøs yacht. Hyggelig og annerledes middagsopplevelse. Her finnes det middags-cruise for enhver smak.
Thai Cruise
Manohra Cruise
Wan Fah Dinner Cruise