Reisetips til Bangkok fra A-Å, del 5

Bangkok med Ving
Tempelet Wat Phra Kaew
Tempelet Wat Phra Kaew er trolig Bangkoks mest populære turistattraksjon. Selve Buddhaen er bare 75 centimeter høy, men tempelområdet er en ytterst storslagen samling av bygninger. Gullfargede stupaer, glitrende mosaikk av glass, skremmende demoner, mytiske fugler og religiøse malerier gjør tempelet til en gedigen skattkiste. Rett ved siden av ligger Grand Palace og Wat Pho som også er vel verdt et besøk.

Unn deg litt luksus!
I Bangkok kan du nyte litt ekstraordinær luksus for en mye billigere penge enn du kan her hjemme. Nyt 5 stjerners hoteller med upåklagelig service fra søte thai verter og vertinner.

Vær forsiktig, og ikke la deg lure!
En grei regel: husk at 99% av alle thailendere som kommer bort til deg, gjør ikke dette bare for å være hyggelig. De har som regel noe i bakhånd. Hjelpsomme Thai folk kan være starten på en lang tur, hvor du kan ende opp blakkere enn planlagt. Ikke tro på fremmede som sier at f.eks Grand Palace er stengt. For all del vær hyggelig, men skeptisk. Sannsynligheten for at de kanskje prøver å lure deg er stor.

Wops, ikke tråkk i salaten her
Munkene skal du alltid behandles med respekt. Munkene er de viktigste personene i det thailandske samfunnet. De må til enhver tid behandles med den ytterste respekt og er veldig galt å forsøke å røre en munk. Thai viser veldig stor respekt for munkene, og de har ingen forståelse for vestlige som ikke har det samme. Så se, men ikke røre.

Xtra Taxi tips!
Du kan være veldig uheldig og betale i dyre dommer om du gjør feilvalg ved valg av taxi. Et par gode råd på veien her er. 1 – Ta aldri taxi i rushtiden. I Bangkok kan du oppleve bilkøer ut av denne verden! 2. be dem alltid om å sette på taksameteret! Om han nekter å sette det på, finn en annen taxi. Det finnes alltid flust av andre taxier.