Reisetips til Bangkok fra A-Å, del 6

Bangkok med Ving

Yes, det føles som vi flyr over Bangkok
Skytrain ble lansert i Bangkok i 1999 av kongen i Thailand, på bursdagen hans. Toget endret på transport vanene til millioner av Thailendere. Da dette definitivt er en av de aller beste, og billigste måte å komme seg rundt i Thailand på.

Zzzzzz
Ikke lov å sove i timen. Her er visse ord du bør kunne når du er i Bangkok:

 • Sawadee, betyr på hei og ha det
 • Khob-khun krab betyr tusen takk
 • Kor-Todd krab betyr unnskyld
 • Ra-kaa tao rai krab betyr hvor mye
 • .

  Ække mulig – rent gull?
  Ikke glem å ta turen innom Wat Traimit. Det er et lite tempel, men den inneholder en gull buddha. Og ikke hvilken som helst gull buddha, men verdens største i solid gull. Den ærbødige statuen er 3 meter lang og veier over 5 tonn.

  Øyhopp ut til øya Ko Kret
  Når byrden av storbyen blir for tung å bære, vil vi rømme unna. Men ikke langt, bare til den lille øya Ko Kret ute i Chao Praya-elven like nord for Bangkok. Reis midt i uken for å få en bit av stillheten på denne bilfrie øya. Det tar et par timer å rusle rundt Ko Kret, en fin avveksling fra asfalten langs Bangkoks travle gater.

  Å så må man huske å nyyyyte!
  Bangkok kan være en stressende by å vandre rundt i, her er det full fart hele tiden. Med nesten 10 millioner innbyggere, blir det fort folksomt! Men om man husker å roe ned og ta en kald øl på en bortgjemt cafe. Skal du se at roen senker seg selv i Bangkok.

  Tagger