Reisetips til Barcelona fra A – Å, del 4

La Pedrera, Barcelona med Ving

L
La Pedrera. Selve bygningen er selve museet. La Pedrera er en av Gaudis kreasjoner, og er det andre mest besøkte museet i Barcelona. La Padrera må være en av de mest uvanlige leilighetsbygningene noen gang bygget. I begynnelsen var mange potensielle leieboere skeptiske til bygningen, fordi veggene var så usymetriske. De var redde for at møblene ikke ville passe inn. I dag er La Pedrera et av de viktigste museene i Barcelona, og huser blant annet tegninger fra renessansen, og en kolleksjon moderne kunst.
.
.

M
Montjuic er en fjellhøyde man også må oppleve. For å komme opp hit tar man en taubane, enten fra havneområdet, eller via metrostasjonen Parallel (grønn linje). Her befinner det seg en fantastisk, gammel borg med flott utsikt og et militærmuseum. Om du ønsker kan du også gå opp fjellsiden, som bare er en kort spasertur fra den det Olympiske Stadion og den botaniske hage, Jardi Botànic.

N
Nyyyt et herlig måltid på en av Spanias absolutt eldste restauranter som du finner midt i Barcelona, i en bakgate ved Las Ramblas. Los Caracoles heter restauranten. Her finner du mye god mat, og snegler er spesialiteten.

O
Oktober er det mulig å feire Spanias egen “Champagne”, nemlig Cavaen! Og da kan du besøke Sant Sadurní d’Anoia som er kjent for å være Cavas hovedstad. Her blir 90 % av all cava produsert. Vær her 12. oktober, og nyt Cava i store mengder under den store Cava-uken.