Reisetips til Barcelona fra A – Å, del 5

P
Picasso tilbrakte sine første år i Barcelona. Han husket Barcelona som vakker og lys. Du kan følge i Picassos fotspor ved å følge landemerker som formet hans ungdomstid. Gå bortover Calle Reina Christina, og kryss over til 3 Carrer de la Mercè for å se nærmere på hvor familien hans bodde. Bygningen ble dessverre ødelagt på et senere tidspunkt. For et lite avbrekk, stopp ved the Els Quatre Gats, en stilig liten cafe med historisk atmosfære. Gå så direkte ned til Museu Picasso. Et galleri som gir et godt innblikk i Picassos formative år.
.
.
Q
Questions? Barcelonas turistinformasjon Ring eller besøk dem gjerne og få svar på alle dine spørsmål om byen.

R
Las Ramblas er den mest kjente gågaten i Barcelona. Her finner blant annet La Boqueria som er et enormt fruktmarked. Her kan du finne utrolig mye godt både av frukt, kjøtt, fisk og godterier! Det er relativt billig her, og alt ser utrolig lekkert ut. Prøv en av de gode fruktjuicene som selges i mange av bodene. Ellers finner du alltid mye liv på Las Ramblas både på dagtid, og på nattestid. Gatene fylles av gatemusikanter, jøglere og boder. Metrostasjon: Liceu.
Les mer om fruktmarkedet La Boqueria

S
Sagrada Familia, er en gigantisk katedral som ble bygget i 1882. Bygningen er den mest besøkte attraksjonen i Barcelona, og har over 2 000.000 besøkende hvert år. Bygningen er Antoni Gaudis hovedverk, hvor åtte av de totalt tolv planlagte spirene er reist. Denne kirken er bygget med en meget fantasifull arkitektur, og er et meget vakkert syn. Det bygges fortsatt. Når katedralen er ferdig rundt 2030 vil den ha 18 tårn; 12 dedikert til apostlene, 4 til evangelistene, 1 til Jesus og 1 til Jomfru Maria. Les mer om Sagrada Familia her