Reisetips til Barcelona fra A – Å, del 6

Tibidabi i Barcelona, med Ving

T
Tibidabo. Om sommeren bør man ta turen opp på fjellet Tibidabo. På denne toppen har man en fantastisk utsikt over Barcelona og en av de eldste fornøyelsesparkene i Europa ligger her. Selve attraksjonene passer best for barn, men selve stedet har mye sjel og sjarme og er flott for alle aldre.

U
Unngå å spise og drikke på Las Ramblas. Dette er en rask og enkel løsning, i tillegg til at det kryr av turister her. Beveg deg inn i smågatene i områdene rundt. Her kan du finne små bortgjemte steder. Prøv den nye mattrenden, som er en ny måte å servere tapas på. Den har blitt veldig populær i Barcelona. Det du gjør er å plukke tapas med noe som ser ut som tannpirkere. På slutten av kvelden betaler du for antall tannpirkere du har brukt. Bilbao Berria er en veldig bra restaurant hvor all mat blir servert med tannpirkere!

V
Vandre langs Port de Barcelona er en fin og behagelig aktivitet, på alle døgnets tider. Etter OL i 1992 gjennomgikk byen en betydelig oppløftning nede ved havnen. Det har resultert i enda flere arkitektoniske perler og steder, hvor man kan nyte god drikke og bittesmå tapasresturanter nede ved stranden. Det finnes 6 strender nede ved havnen, så det er mulig å komme seg litt bort fra byens pulserende liv. Her nede er prisene på mat og drikke relativt dyre, men opplevelsen er fantastisk.

Strender du har lett tilgjengelig er:
Platja de la Barceloneta – Ligger midt i byen. Det er mye liv her, med musikk,barer og mye folk. Morsomt sted å ha ta en titt på, helt greit vann, ikke krystallklart. Pass på verdisakene dine, her er det mange lommetjuver.
Platja de Sant Sebastià – Ligger ved siden av Barceloneta. Strekker seg fra havneområdet til gata Carrer Almirall Cervera. Stranden holdes ren til enhver tid, og er den mest populære stranden blant de lokale og turister.
Fra Port Olímpic ligger de fem øvrige strendene på rekke og rad. Disse er Platja Nova Icària, Platja de Bogatell, Platja de la Mar Bella, Platja de la Nova Mar Bella og Platja de Llevant. Den nyeste av dem, Platja de Llevant, ble åpnet sommeren 2006. Der hvor Platja del Bogatell møter Platja de la Mar Bella er det et lite naturistområde.

W
Walking tours of Barcelona! Det finnes mange spennende og inspirerende turer og ta hvor du kan bli guidet gjennom Barcelonas gater og smug.