Reisetips til Barcelona fra A – Å, del 7

Barcelona med Ving
X
”Xthslthsl si aglasgh!!” kan spansk høres ut som, om man ikke kan spansk. Spanjoler er som franskmenn. Veldig glad i sitt eget språk, og gjør lite for å skitne det til med engelsk-kunnskaper. Så om du ikke kan spansk, prøv å lære deg noen fraser, eller ha en liten ordbok lett tilgjengelig for å gjøre det litt enklere å bli forstått. De fleste vil gjerne prøve å forstå engelsk, men veldig få skjønner hva du egentlig prøver å si.

.
.
.
Y
Yes, tid for shopping! Barcelona har et godt utvalg butikker, og store kjeder som Zara og Mango er godt representert. Du finner også et par store markeder hvor du kan finne alle slags produkter fra spesielle matvarer, til klær og skinnprodukter. I tillegg til fruktmarkedet på Las Ramblas bør du besøke Fira de Bellcaire som ligger ved Placa de les Glories Catalanes, ikke langt fra Sagrada Familia. Dette markedet heter offisielt Els Encants Vells og holder åpent hele dagen mandager, onsdager, fredager og lørdager.

Noen utvalgte butikker/magasiner i Barcelona
El Corte Ingles (ved Placa de Catalunya), Spanias mest kjente varemagasin.
FNAC (ved Placa de Catalunya), enorm bokhandel som også har «alt» av musikk- og film/DVD.
Heron City (ved Passeig de Andreu Nin), kjempestort kjøpesenter.

Z
Zorro, er en spansk helt, men filmen ble ikke filmet i Barcelona. Andre filmer derimot som har blitt filmet i Barcelona er All about my Mother med Penelope Cruz. Vicky Cristina Barcelona av Woddy Allen er også en film man burde se før man reiser, for å få en følelse av hva Barcelona har å by på.

Æ
Æsj, vil noen kanskje si om tyrefekting, og mange spanjoler liker heller ikke denne formen for underholdning. Derfor har den spanske regionen Catalonia blitt den første på det spanske fastlandet som gjør tyrefekting ulovlig. Så om du vil prøve å få med deg en slik forestilling må du dra hit før 2012, når forbudet blir aktivert.

Ø
Østers! Ingen har reist fra Barcelona uten å ha slurpet i seg noen østers. Botafumeiro er en fantiastisk sjømatsrestaurant, hvor det er stil fra topp til tå. Her får du smakt på østers som er utmerket tilberedt.

Å
Åååååååååååå for en vakker by! I Barcelona er det mange fine bygninger og kunststykker plassert rundt i byen, og på havna. Sett av tid til å bare vandre rundt og se. Husk å se opp på bygningene. Her er det bare å suge inn alt det vakre du omgir deg med når du vandrer rundt i Barcelonas vakre gater og smug. Ikke glem å lade batteriene til kameraet!

  • Gunilla Noren

    Takkar så mye før god information!! Jag bare lengter til på fredag da jag ska åka til Barcelona. Hoper jag nu får se det meste på mine fyre dager.