Restaurantene du må prøve i Palma

Tapas, rødvin, smakfulle oster, vellagret spekemat, smålubne oliven – bare tanken på det spanske kjøkkenet kan gi de fleste vann i munnen. Men hvor skal du gå for å få den beste maten?

 

varadero 2 copyEL VARADERO

C/ Muelle Viejo, s/n | +34 971 726428

Å kunne nyte deilig mat utendørs er en del av ferien for mange. På El Varadero kan du spise god spansk tapas og pamboli – en balearisk spesialtitet bestående av brød med olje, tomat, ost og skinke – med utsikt over havet og mot den velkjente katedralen i Palma. Hyggelig både på dagtid og kveldstid, når katedralen er opplyst.

X

TAPA NEGRA

Avd. Ingeniero Gabriel Roca 29 (Paseo Maritimo) | +34 971 286929

Det ligger litt i navnet: Her kan du velge godbiter fra en stor og variert meny med velsmakende tapas, østers, blåskjell, tartar, ost og andre spesialiteter som torsk, entrecote og oksefilet. Åpent alle dager fra 11.30 til midnatt.

Har du noen gode restauranttips? Del dem gjerne i kommentarfeltet nederst på siden ⇓

PATRÓN LUNARES

C/ Fábrica 30, Santa Catalina | +34 971 577154

Herlig atmosfære! Her serveres fisk og skalldyr, lokale kjøttretter og økologiske grønnsaker i et stort, åpent og maritimt lokale. Vel verdt et besøk. Vær oppmerksom på at restauranten har stengt på mandager.

patron copy

Deilig mat i maritime omgivelser på Patrón Lunares.

momox

MOMO

C/ Caro 24 | +34 871 935172

Ujålete og hyggelig italiensk restaurant i populære Catalina. Her får du servert både lunsj og middag av hyggelige servitører. intet mindre enn en skjult perle, i følge omtaler på TripAdvisor. Vi anbefaler lunsjmenyen, en treretters-meny med drikke til. Pris? 9 euro.

X

SIMPLY DELICIOUS BY RONEN

Plaza de la Navegación 5 | +34 600 673722

Sunn og velsmakende middelhavsmat, og mange vegetaralternativer. Ligger rett ved siden av markedshallen i Santa Catalina.

LES OGSÅ: Barcelona-tips fra ekspertene

 X

THE BOATHOUSE

Avda. Gabriel Roca | +34 971 734114

Ligger ved havnepromenaden Paseo Maritimo, like ved konserthuset Auditorium. Et perfekt sted for en pust i bakken og en matbit med forfriskninger. Du kan selvfølgelig også spise frokost, lunsj og middag her.

 X

TAST

C/ Unión 2 | +34 971 729878
Av. Compte de Sallent 13 | +34 971 101540

Kreative pinchos, tapas og middelhavsinspirert mat til en hyggelig pris. Du henter tapas selv fra bardisken, og varme retter bestiller du fra servitøren. Finnes to steder i Palma.

LES MER: Slik spiser du trygt i ferien

X

RUTA MARTIANA – TAPASBAR-TIL-TAPASBAR

Sa Gerreira

Ruta Martiana på tirsdager og onsdager (mellom ca. 20.00 og midnatt), får du tapas for 1 euro – og her kan du gå fra bar til bar og spise litt på hvert sted. En perfekt og artig måte å se byen og teste flere spisesteder på  kort tid. Tapasbarene som deltar i Ruta Martiana har skilt utenfor og ligger i området Sa Gerreira.

tast2 copy

LES MER: Årets Michelin-restauranter

Blogginnlegget er basert på Vings cityguider