10 romantiske reisetips

Det nærmer seg valentinsdagen ♥ Ikke kast bort penger på I Love You-bamser og smakløs hjertesjokolade i år, kanskje du kan gi bort en av disse opplevelsene i stedet?

Og du! Husk at du like gjerne kan gi litt ekstra oppmerksomhet til mor, far, søsken, venner eller noen andre du er glad i. 14. februar er kjærlighetens dag – ikke bare kjæresteparenes.

♥ Elvecruise på Moldau

Gjennom Prahas sjarmerende middelalderarkitektur renner Moldau, Tsjekkias lengste elv. Hopp om bord på en elvebåt og opplev den romantiske byen fra vannet. Det sies at hvis man kysser under Sukkenes bro i Venezia vil man være sammen for alltid – kanskje det funker under Karlsbroen og?

VSCZPRG1060

♥ Bad i Den blå lagune på Island

Island er eksotisk og vakkert – øya er dekket av vill natur med vulkanske klipper, sorte strender og turkise, varme kilder. Like utenfor Reykjavik ligger Den blå lagune, velbesøkt blant annet av turister og absolutt verdt et besøk. Lagunen ligger i et vulkankrater, og det dampende varme vannet er fullt av mineraler som gjør slitne kjærestekropper godt. Vannet holder en temperatur på 37-40 varmegrader året rundt. Etter noen avslappende timer her kan dere dra inn til Reykjavik og spise på en av de mange trendy restaurantene – Fish&Co og Gallery Fiskur er blant de mest populære alternativene.

Så du denne? Slik får du mest ut av et besøk i Islands lille, store hovedstad

♥ Bo på luksushotell i Lisboa

Det er ikke alltid vi er så opptatt av hotellstandarden på storbyturer (for vi har jo ikke tenkt til å tilbringe mesteparten av tiden på rommet uansett), men fyttikatta så deilig det er å komme tilbake til et ordentlig flott hotellrom. Utmattelsen etter timer med shopping og sightseeing er som forduftet, og det er nesten så du får romantikken med på kjøpet. Skjem dere skikkelig bort med et utsøkt rom på Lisboas berømte Avenida Palace fra 1882. Ta en rolig morgen, bestill frokost på sengen og slapp helt av før dere rusler ut i Lisboas vakre gater.

Bildetekst: Avenida Palace er rangert som et av de ti beste hotellene (av 247) i hele Lisboa på TripAdvisor.

Avenida Palace er rangert som et av de ti beste hotellene (av 247) i hele Lisboa på TripAdvisor.

♥ Piknik i New York

Midt i betongjungelen på Manhattan ligger en av verdens største (og fineste) parker, Central Park. Parken strekker seg fra 59ende til 110ende gate, og der inne finnes alt fra små slott til store laguner, og det finnes selvfølgelig flust av grønne flekker som passer perfekt for en romantisk piknik. Stikk innom et supermarked eller et av Manhattans utallige take away-steder og ta med dere noe godt før dere går til for eksempel Great Lawn eller Belvedere Castle. Vil dere ha det lille ekstra stikker dere innom Grace’s Marketplace på 71 gate (på tredje aveny) og kjøper mat der.

Tips! Central Park er nokså diger (fire kilometer lang), så hvis dere vil se mest mulig er sykler et godt alternativ til å gå – sistnevnte tar rett og slett for lang tid. Det finnes flere sykkelutleiere rundt parken, bl.a. på 56 og 58 gate.

♥ Klassisk konsert i Venezia

Venezia er naturligvis et fast innslag på en romantisk tipsliste som dette, men så er det også et fantastisk vakkert og romantisk sted med sine grønne kanaler og svarte gondoler. Dropp en gondoltur om dere ikke har veldig, veldig lyst – det er kjempedyrt og ganske kortvarig. Gå heller på en Vivaldi- eller en barokk-konsert i en av byens gamle, vakre kirker. Musikerne er som regel svært dyktige, og det koster ikke all verden.

♥ Utradisjonell matopplevelse på Djemaa El-Fna

Ta med deg din utkårede til den eventyrlige markedsplassen  i Marrakech. Her finnes det hundrevis av små matboder hvor kjøtt, grønnsaker og brød stekes over åpen ild. Slå dere ned på en av de enkle benkene, pek på det dere synes ser godt ut, og nyt et minneverdig måltid sammen under Marokkos stjernehimmel.

Les også: 6 turistfeller du trygt kan gå i

Djeema el-Fna, Marrakech.

♥ Bottomless brunch i London

Sov lenge i en deilig hotellseng før dere nyter en champagnebrunsj sammen. Mange hotell, som Hyatt Regency The Churchill tilbyr smakfulle brunsjer med ubegrenset mengde champagne til. Om du ikke har mulighet til å reise til London kan du lage din egen variant hjemme. Overrask din kjære med yndlingsfrokosten på sengen, og ta med to glass med bobler i. Enkel luksus, enkel glede!

Sunprime Miramare Beach

♥ Gå på skøyter på Amsterdams kanaler

Når det blir kaldt nok fryser kanalene i Amsterdam til is, og man kan stå på skøyter langs elvebreddene. Kan dere tenke dere noe mer romantisk? Ta på luer og votter og skli hånd i hånd gjennom byen!

♥ Mimosafrokost på Maldivene

Okei, denne er kanskje litt i overkant. Men hvis du tilfeldigvis er på Maldivene på valentinsdagen, eller hvilken som helst annen dag, og vil imponere litt, kan du sjenke to glass halvfulle med musserende vin fra minibaren, og fylle resten med appelsinjuice fra samme sted. Bor du i en watervilla kan den nytes på solterrassen med spektakulær utsikt over det krystallklare vannet. Egentlig trenger du ikke å være på Maldivene engang. Denne slår an uansett (forutsatt at du liker mimosa, da).

Vil du ha flere tips? Her er 20 reiseopplevelser du ikke bør gå glipp av

♥ Gå hånd i hånd – hvor som helst

Husk at dagen handler om å gi hverandre litt ekstra oppmerksomhet – hold hverandres hender, server en enkel frokost på sengen – sett pris på hverandre! Hvis du er en av dem som tenker at du burde vise hvor glad du er i en spesiell person litt oftere, så er 14. februar en perfekt anledning. Hurra for kjærligheten! ♥

Pleier du å gjøre noe ut av 14. februar? Del gjerne opplevelser og inspirasjon med oss i kommentarfeltet under ⇓