Romjulsshopping i Thailand

Romjulsshopping i Thailand

Thailand er virkelig et land for de shoppingglade! Her finnes alt man kan tenke seg å fylle kofferten med – tilbudet er enormt og prisene er utrolig lave! Hvorfor ikke vente med julegavene og handle det meste til fordelaktige priser i ferien?

Shopping i Phuket
Thailand er et shoppingeldorado for de handleglade, og Phuket er intet unntak. Følgende ting lønner deg seg å shoppe i det thailandske turistparadiset:

Silkestoff – Skreddersydde plagg –  Edelstener, gull, sølv og perler –Tinnprodukter – Tresløyd –Batikkstoffer – Vesker  – Briller og linser – Merkevarer til reduserte priser

Det er flere store shoppingsentre i Phuket, både i Phuket town og i Patong. Jungceylon er det største og mest moderne kjøpesenteret i området, her finner du alt mellom himmel og jord til gode priser.
Like utenfor Phuket Town ligger Central Festival Phuket, det er også verdt et besøk dersom du liker shopping. Phukets første kjøpesenter, Tesco Lotus, kan også anbefales og frekventeres ofte av lokalbefolkningen da prisene er kjent for å være lave.

Er du å jakt etter rimelige merkeklær kan Premium Outlet Phuket på Bypass Road være stedet for deg. Her finner du thailandske merkeklær, samt internasjonale merker som Lacoste, Guy Laroche, Hush Puppies, Levi´s, Lee, Adidas og Nike til sterkt reduserte priser.

2

Skredder
Her finnes det en skredder på hvert gatehjørne, og prisene er veldig lave. Skreddersydde plagg kan fås for samme pris eller billigere enn det du må betale for fabrikkproduserte hjemme.

Det finnes mange bra skreddere på Phuket, men det finnes like mange dårlige som bruker stoff av dårlig kvalitet og gjør slett arbeid. Vi har god erfaring med Jaspal Tailor. De har butikker i Patong, Karon Beach, Kata Beach, Kamala, Bangtao Beach og Khao Lak. Om du ønsker transport til en av butikkene kan du kontakte oss så ordner vi dette.

Hos Jaspal sparer de på dine mål i opp til 3 år dersom du skulle ønske å få sydd opp noe etter at du har kommet hjem. Du kan også ta med ditt favorittplagg, og få sydd en eksakt kopi.

1

Pruting
Varehusene har alltid hatt faste priser, og stadig flere følger etter. På markedene og i mange mindre butikker gjelder det dog å prute seg til en pris som begge parter er fornøyd med. Man starter med halve prisen, og husk at selgeren ikke gir slipp på noe dersom det ikke gir en liten fortjeneste.

Shopping i Bangkok
Hvorfor ikke legge neste shoppingtur til Bangkok? Byen er et paradis dersom man er glad i shopping, utvalget er virkelig upåklagelig og prisene likeså. I Bangkok finner du alle kjøpesenters mor, bestemor, søster og tante med et titalls enorme kjøpesenter i sentrum. Her er de mest kjente og samtlige ligger i gangavstand til hverandre:

Siam Paragon, Siam Centre, Siam Discovery:
Siam Paragon er enormt og fullpakket av luksusvarer. Her selges alt fra italienske sportsbiler til klær og luksusartikler. Siam Centre og Siam Discovery har også vanvittig godt utvalg, men til langt bedre priser.

MBK
MBK har over 2000 butikker, med egne sko-etasjer, elektronikk-etasjer etc. Her tok undertegnede skoshopperekord med ni par sandaler á 40 kroner på førtifem minutter. Her selges det mye kopier, men også mange flotte produkter til en billig penge. Her kan du prute!

Central World Shopping Complex
Central World Shopping Complex er Sørøst-Asias absolutt største kjøpesenter. Her finner du flotte merkevarer til langt rimeligere priser enn hjemme.

TIPS! Uansett om du skal feriere på Phuket eller i Bangkok – ikke pakk kofferten for full når du reiser ned. I Thailand kan du shoppe det meste, til en langt billigere penge enn her hjemme. Den største utfordringen blir ikke å finne gode tilbud, men å få plass til alle shopping-funnene i bagasjen på vei hjem fra Thailand.

Kategorier