Similian Island – en fantastisk utflukt

Noen ganger lønner det seg virkelig å dra seg ut av senga gørrtidlig. Spesielt når man endelig skal få oppleve et av de topp 10 beste dykkerstedene i verden– nemlig Similian Island.

Skrevet av Linna ved Vings servicesenter i Thailand.

Sammen med mine venner stablet vi oss inn i minibussen, trøtte i trynet og fulle av forhåpninger. Endelig! Endelig skulle jeg få se skilpadder, all verdens fargerike fisker og det øyriket som jeg har sett fantastiske bilder av så mange ganger.

Vi hadde en fantastisk dag med utflukt til Similian Island.

Vi hadde en fantastisk dag med utflukt til Similian Island.

Ved ankomst i havnen i Khao Lak ble vi tildelt svømmeføtter og redningsvester, og vi fikk tid til en kopp kaffe og en muffins før vi gikk til båten. Ut til Similian øyene tar det rundt 1 time og 20 minutter, så jeg var glad jeg tok med en bok så jeg kunne underholde meg selv. Av den svenske guiden fra Scandinavian Divers fikk vi informasjon om hvor vi skulle, hvor lang tid det ville ta og hva vi kunne forvente oss å se. Jeg var ikke den eneste som gledet meg til snorklingen!

 Snorkling på en av de topp 10 beste dykkerstedene i verden.

Snorkling på et av de beste dykkerstedene i verden.

Similian Island består av totalt 11 øyer, store som små, hvorav noen av de er stengt for besøkende. Dette er fordi skilpaddene skal ha noen stille strender hvor de i fred og ro kan legge egg, og babyskilpaddene skal kunne klekkes uten å bli forstyrret. Andre øyer er bebygd, som Princess Island, hvor en av prinsessene i Thailand har feriehus. Felles for alle øyene er den hvite stranden og den fine og merkverdige formen på steinene og klippene. For ikke å snakke om alt det man kan se under havoverflaten!

Om du har sett filmen “Oppdrag Nemo”, har du kanskje allerede en idé om hvordan fiskene ser ut. Her er det klovnefisk (som Nemo), papegøyefisk, kirurgfisk (som Dori) og skilpadder. Vi var heldige og hadde en skilpadde rundt båten flere ganger– virkelig et høydepunkt!

Velkommen til Similian Island Nasjonalpark.

Velkommen til Similian Nasjonalpark.

I løpet av dagen stoppet vi på fire forskjellige øyer og tre forskjellige snorklingsplasser, spiste lunsj og fikk fylt kameraet med fine bilder.

Etter en dag med snorkling, soling på stranden, mye sol og mange inntrykk kan jeg med sikkerhet si at Similian Island er verdt et besøk. Ett tips fra meg: Ta med undervannskamera!

Les mer om alle utfluktene Ving tilbyr i Khao Lak.