Sivs reisetips til Paris!

Siv er vårt siste tilskudd til Web-avdelingen. Hun jobber som webmaster og er ivrig hobbyfotograf

Mitt favorittområde i Paris er Le Marais, som ligger rett nord for Seinen og Notre Dame. Her kan man tusle rundt i små brosteinsbelagte gater og finne koselige fortauskaféer og småbutikker. Alt er i gåavstand, og det beste er om du roter deg litt bort — da finner du de beste butikkene. Her finner man de beste Second hand-butikkene og små uavhengige kles- og designbutikker. Kryss av noen gaver på julegavelista og sørg selvfølgelig for å få med deg noe til deg selv også!

Vi bodde midt i Marais-området på hotell Citadines Prestige Les Halles. Hotellet var kjempefint og er helt nyrenovert i høst. Rommet hadde minikjøkken med mikrobølgeovn, minikomfyr, kaffetrakter, oppvaskmaskin og servise — praktisk. En morgen hadde vi koselig besøk av en due på balkongen. Den stilte velvillig opp på fotoshoot, som du kan se på bildet. Bildene viser også utsikten fra hotellrommet, og loungerommet ved resepsjoner, der undertegnede prøve å tyde franske aviser en morgen. Man kunne bestille frokost på hotellet, men det er også mange koselige kafeer å velge blant i nærområdet.

Noen tips til Paris:

  • Ta metroen opp til Montmartre og få en fantastisk utsikt over Paris. Best er utsikten fra plassen foran Sacré-Coeur, den hvite kirken på toppen av de mange trappene.
  • Ved La Défense drev de og gjorde klart til julemarked når vi var der. Området er egentlig dominert av moderne kontorbygg, men er en herlig kontrast til det ellers rustikke Paris. Det er som å komme til en helt annen verden! Synd vi var ute litt for tidlig for å teste ut markedet, men vi fikk unna litt shopping på det store kjøpesenteret som ligger her. Husker ikke navnet, men her finner man alle de store kjedebutikkene under ett tak.
  • En tur langs Seinen på kveldstid. Alle broene er kjempefint lysbelagt, og gir fine speilinger i vannet. Eiffeltårnet som blinker en gang hver hele time, i 5 minutter hver gang, er også et ganske fint skue. Minicruisebåtene som går opp og ned langs Seinen kan også tas på kveldstid, om man vil spare beina og heller nyte et glass rødvin på dekk

Har du vært i Paris? Del dine beste tips med oss!