Skiathos sine vakre naboøyer

Skrevet av Lotte Petersen, som er destinasjonssjef på Skiathos.

Nå er det snart to måneder siden de første charterflyene ankom Skiathos og sakte, men sikkert kommer det flere og flere turister hit. Men det er selvsagt plass til enda flere gjester på våre tre små perler: Skiathos, Alonissos og Skopelos. Tre øyer som ligger veldig nære hverandre, men som allikevel er utrolig forskjellige. Den ene er mer nydelig enn den andre, men hvilken som er finest kommer an på øyet som ser.

Utsikt fra Skopelos mot Skiathos.

Utsikt fra Skopelos mot Skiathos.

Alonissos
Alonissos er en av øyene i Egerhavet som har vært bebodd lengst, i over 100 000 år. Det fantastiske og til tider dramatiske landskapet kombinert med den fredelige og rolige lokale atmosfæren tiltrekker mange. Her kan du vandre i vakker, blomstrende natur på våren og forevige de mange pittoreske stedene på malelerretet eller med kameraet.

På Alonissos finnes vakker og blomstrende natur.

På Alonissos finnes vakker og blomstrende natur.

Har du ikke vært på Alonissos kan jeg varmt anbefale en tur over til øya, om ikke for en hel uke, så i alle fall på en dagstur fra en av de andre øyene. Gå ikke glipp av den gamle byen Palio Horio også kalt Hora eller Palia Alonissos– kjært barn har mange navn. Denne byen har en forunderlig atmosfære du bør oppleve. Og mens du er der bør du også prøve den berømte Alonissos cheesepie.

Alonissos byr blant annet på nydelig turkist hav.

Alonissos byr blant annet på nydelig turkist hav.

Skopelos
Skopelos blir også kalt den grønneste øya i hele Hellas. Skopelos er som sine medsøstre Alonissos og Skiathos velsignet med nydelig natur og kupert terreng. Her vokser det mange pinjetrær, og innbyggerne dyrker blant annet blomster og valnøtter. Besøker du Skopelos vil jeg anbefale deg å smake på svisker, valnøttkake og den smakfulle honningen. Øya har flere små lokalsamfunn og er kjent for alle kirkene sine, det finnes hele 360 kirker på øya. Et besøk i byen Glossa, som ligger ved den mest fantastiske utsikten over til Skiathos og Pelion, er et must.

Ag Ioannis kirken på Skopelos. Én av 360 kirker på øya.

Ag Ioannis kirken på Skopelos. Én av 360 kirker på øya.

Skopelos skjønnhet kan du også se i den kjente filmmusikalen, Mamma Mia, hvor flere scener ble spilt inn på øya. Som på naboøyene er Skopelos også ideell for spaserturer, spesielt i mai, før det blir for varmt.

Alle øyene har gode hoteller og mange er familiedrevne. Du burde ta deg en tur!