Skydiving i Empuriabrava

Ved hver ledige anledning flyr vår gjesteblogger Synnøve Thorsen utenlands og utforsker.

Hei, mitt navn er Synnøve Thorsen og jeg har akkurat fylt tjue år. Jeg studerer økonomi i Oslo, men så fort jeg får anledningen flyr jeg utenlands og utforsker. Jeg er en veldig spontan pike, og det er også hovedgrunnen til at jeg prøvde tandemhopp i Spania. Jeg er ganske pyse av meg, og andre ville neppe ha kalt meg for en tøff jente. Hvem hadde trodd at jeg skulle hoppe fra et fly? Ikke jeg heller.

Synnøve

Det var tidlig i juni da vi bestemte oss for å ta denne spontanturen til Barcelona. Da vi kom frem var det kjempevarmt, noe som resulterte i at kroppen skrek etter å hoppe ut i vannet. Men det viste seg at det var kaldt! Så bading i Barcelona i starten av juni er ikke akkurat en luksusfølelse, det var pining for min del. Men det var kjempevarmt å gå rundt i byen, og det var ganske deilig og bare sovne på stranden.

Synnøve2

Etter hvert var det på tide å finne på noe annet lurt vi kunne gjøre. Det endte med ett par tasteklikk på http://www.lifestylebarcelona.com/.

Valget falt på SKYDIVING!

Skydivingen lå i Empuriabrava som er ett par timer nord for Barcelona med tog. Empuriabrava er ikke så langt fra grensen til Frankrike, og man kan se Pyreneene fjellkjeden når det er klart. Fjellkjeden kan du også se da du tar tandemhoppet. Men dette fikk jo ikke jeg med meg, i og med at jeg var kjempestresset.

Så vasete som jeg er greide jeg selvfølgelig å miste toget som gikk til Empuriabrava. Og det resulterte med at jeg ikke kom til å rekke tandemhoppet. Men de fikset en ny tid til meg! Selv om det var en fullbooket dag fikk de orndet dette for meg, helt uten ekstra kostnader!

Her er vi på vei opp i himmelen. Alle ser kjempeglade og fornøyde ut, unntatt meg selv. Jeg er litt skeptisk. Jeg begynte å tenke på: «Hva om ting ryker» eller om noe som helst er feil. Men teamet sørget for å fortelle om rutinene og at ting kom til å gå kjempebra. De var villige til å hjelpe med alt fra transport, transporttider, og ikke minst bekymringer. Jeg skulle bare huske på at jeg skulle ta ut armene etter hoppet, og løfte knærne mine når vi skulle lande. Thats it!

Synnøve3

Vi skulle opp 14 000 meter over vannet. Kjempehøyt. Men slik som alle sier; “Man mister høydeskrekken når man kommer såpass høyt opp. For da ser man kun ett bilde.” Og det opplevde jeg. Kun ett bilde jeg liksom skulle hoppe i. Teamet tullet så mye om andre ting på vei opp i himmelen at jeg glemte at jeg skulle hoppe. Ting skjedde så fort.

Her er det min tur! Jeg valgte å lukke øynene de ti første sekundene. Følelsen var som om du falt og ventet på noen skulle ta i mot deg. Magen knep seg noe så sinnsykt! Det var hele 60 sekunder fritt fall. Og det er lenge! Det er kanskje litt viktig å trekke inn en dyp pust før man hopper, for man får litt problemer med å puste i det trykket nedover mot jorden. Munnen min ble så tørr etterpå at jeg hadde vansker med å snakke til kameraet.

Synnøve 4

Jeg var så nervøs hele togturen. Og jeg hadde ganske lyst til å ombestemme meg i flyet, men takket være teamet, som hjelper deg så innmari med hvordan du skal håndtere psyken din, fullførte jeg. Skal du prøve tandemhopp, anbefaler deg Skydive Empuriabrava i Spania. De er proffe, serviceinnstilte og ikke minst billige! Lurer du på hvordan du skal komme deg dit fra for eksempel Barcelona, skriver de en liste fra punkt til prikke i form av bilder og tekst på e-post.

 

Men, jeg personlig skal ikke hoppe igjen. En gang er nok 🙂