Slik er nordmenns feriefoto-vaner

SCCYLCA1062

Tiden da folk reiste på ferie med et arsenal med filmruller og stadig måtte passe på at alle plastbokser var trygt forseglet for å unngå eksponering er for lengst forbi. I 2014 foreviges de aller fleste ferieminner digitalt, men gjør dette at vi tar flere bilder og hva gjør vi egentlig med bildene når vi kommer hjem?

Over 40 % av deltakerne i Vings reisepanel, en undersøkelse av  ferievanene til 11 170 nordmenn, svarer at de tar mellom 10 og 50 bilder i løpet av ferien. Like mange svarer at de tar mellom 50 og 200, mens kun noen få prosent tar over 200 bilder når de er på ferie. Mange svarer også at de heller deler bildene sine i sosiale medier fremfor å fremkalle dem hos bildefremkallere eller lage fotoalbum på gammelt vis.

– Vi ser at stadig flere reisende velger å dele feriebildene på instagram og facebook, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving, Tonje Fossum. De sosiale mediene fungerer på mange måter som det nye fotoalbumet og er en enkel måte å dele informasjon fra ferien med venner og familie.

Når det kommer til hva som foreviges på skjermen er det severdigheter folk helst tar bilde av, tett etterfulgt av familien og utsikten fra balkongen. I en tid hvor det å filme har blitt like enkelt som å ta et bilde med mobilen er det kanskje ikke så rart at over halvparten også svarer at de også filmer mer i ferien nå enn tidligere.

Hva vi tar bilder av:

1. Severdigheter

2. Familien

3. Utsikt fra balkongen

4. Stranden

5. Barna

6. Hotellet

7. Oss selv

8. Fisk og koraller

9. Føttene våre

10. Ferieflørten

Kategorier