Slik finner du det perfekte hotellet

Det er ingen hemmelighet at det er stor forskjell på hotell, og lite slår følelsen av å sjekke inn på det perfekte hotellet i ferien. Her er de beste tipsene for å finne hotellet som passer best for akkurat deg.

Ving er Norges største reisearrangør, og ifølge informasjonssjef Siri Røhr-Staff vet de godt hvor viktig hotellopplevelsen er for at ferien skal bli vellykket.

– De siste årene har vi sett at hotellet blir viktigere og viktigere. Det er mye mer enn bare et overnattingssted – det er nesten som et reisemål i seg selv. Noen velger faktisk hotellet først og lar det avgjøre hvor de reiser på ferie, sier Røhr-Staff.

Allerede i 2014 slo Ving fast i sin Ferierapport at vi er mer opptatt av hotellopplevelsen enn før. Vi har det fint hjemme, og vi vil ikke ha det noe mindre fint på ferie. I tillegg bruker vi mye tid og en god del penger på ferien vår, så vi vil aller helst bo på et hotell der vi ikke bare trives, men storkoser oss.

– Et hotell som ikke faller helt i smak kan nok legge en liten demper på ferien, så det er viktig at hotellet du velger passer for deg og dine behov, sier informasjonssjefen.

Hun understreker også at man gjerne har ulike ønsker og forventninger, og at vi noen ganger ønsker vi oss én ting av hotellet, mens vi neste år kan ønske oss noe helt annet.

– Egentlig finnes det ikke et fasitsvar på hva som er det perfekte hotellet, for det er så mange forskjellige ønsker og behov blant oss. For eksempel ønsker småbarnsfamilier seg gjerne noe helt annet enn unge par i 20-årene, forklarer Røhr-Staff.

I tillegg reiser vi gjerne på flere turer i løpet av et år eller to, og trebarnsmoren som skal på storbytur med jentegjengen ser sannsynligvis etter et litt annet hotell da enn da hun lette etter sommerens familieferie.

For å gjøre det lett for deg å finne hotellet som passer for deg, har Ving gjennom flere tiår utviklet et flertall skreddersydde hotellkonsepter. Uansett om du reiser med barn, uten barn, på budsjett eller med vennegjengen finnes det et godt hotellalternativ for deg.

Hotell for deg som reiser med barn

Når du reiser med barn er det flere hensyn som må tas enn ellers, og et av de viktigste kriteriene er at barn må få lov til å være barn der man bor. Det gjør de på Sunwing Family Resorts – Vings egne familiehotell.

– Noe av det første som slo meg da jeg bodde på et Sunwing-hotell for første gang var at her kunne jeg som mamma virkelig slappe av, for ungenes behov ble så godt ivaretatt, forteller informasjonssjefen.

Ving har ti Sunwing Family Resorts på populære reisemål flere steder i verden, og er du på utkikk etter sommerens ferieparadis er Sunwing Alcudia Beach et godt alternativ. Hotellet byr på flotte bassengområder, beliggenhet rett ved den barnevennlige stranden og masse aktiviteter for både store og små. I fjor fikk hotellet også den svenske utmerkelsen “Stora Barnsemesterpriset” for beste familiehotell på Mallorca 2017.

– Ving har brukt de siste 45 årene på å forbedre hver minste detalj på Sunwing Family Resorts for at hele familien skal få en så avslappende og vellykket ferie som mulig. Det gjelder alt fra utstyr som stoler, vogner og lignende, til barneklubber og mat tilpasset små ganer. Jeg bor fortsatt på Sunwing hotellene selv om barna mine har blitt eldre, for det er godt tilpasset større barn også – med egne ungdomsklubber og masse sportsaktiviteter, sier Røhr-Staff.

Også Vings nye familiekonsept Ocean Beach Club har blitt svært ettertraktet. Hotellene har lekkert design og flott beliggenhet, og er samtidig tilpasset familier med barn i alle aldre.

– Ocean Beach Club er litt mindre hotell hvor tempoet er noe roligere, men samtidig har kvalitet og funksjon vært viktig i utviklingen av konseptet – akkurat som på Sunwing. Alt for å gi et best mulig utgangspunkt for herlige dager med familien, sier Røhr-Staff.

Vil du vite mer? Dette er grunnen til at Sunwing er familienes favoritthotell.

Hotell for deg som reiser med kjæreste eller venner

For den ultimate parferien anbefaler Ving blant annet det lekre luksuskonseptet Casa Cook. Foreløpig finnes det bare to hotell; ett på Rhodos, og det andre på Kos.

Lén Kongerud jobber i Ving og besøkte nyåpnede Casa Cook på Kos i fjor høst. Hun forteller om et gjennomført hotellkonsept der lite er overlatt til tilfeldighetene.

– Fra det sekundet jeg gikk inn på hotellområdet kjente jeg skuldrene senke seg, og ti minutter senere jeg var forelsket i konseptet. Da vi skulle sjekke inn ble vi servert iskald, hjemmelaget limonade og kunne slappe av i store, myke sofaene eller i de bohemaktige hengekøyene på terrassen utenfor resepsjonen. Casa Cook er et litt annerledes luksushotell, for her er det avslappet luksus som gjelder, sier hun.

Se for deg en beduinlandsby i ørkenen, kombinert med atmosfæren i de kuleste storbynabolagene. Sånn er det på Casa Cook. Arkitekturen er urban og minimalistisk, rommene er lekkert innredet i jordfarger og med naturmaterialer, og ved bassenget og på stranden like ved kan du se langt etter harde plastsenger. De er nemlig erstattet med store, myke loungesenger.

– Det finnes også en egen juicebar og en interiørbutikk der du kan kjøpe med deg de stilige tingene du finner på hotellrommet hjem, forteller Kongerud entusiastisk.

Når du reiser til Casa Cook kommer du garantert til å ville tilbringe mye tid på hotellet, men skulle du få lyst til å finne på noe annet er Kos by bare en taxitur unna. Hotellet hjelper også gjerne til med å arrangere utflukter. Kongerud var blant annet på en ridetur og en båtutflukt i løpet av oppholdet.

– Å ri langs stranden var absolutt en kul opplevelse jeg kan anbefale. Det var også veldig fint å få oppleve noen av de andre øyene i nærområdet, blant annet Kalymnos. Vi reiste rundt med speedbåt, og det gjorde at vi rakk å se en del, forteller Kongerud.

Ifølge henne er Casa Cook perfekt både for par og venner som er på utkikk etter en avslappende ferie.

– Jeg tror mange foretrekker den typen tilbakelent luksus som du finner på Casa Cook. I ferien skal man jo senke skuldrene og ta livet med ro, og det skjer nesten helt av seg selv når du sjekker inn her.

Kongerud har tidligere også bodd på Vings voksenkonsept Sunprime Hotels og beskriver det som nok et favorittkonsept.

– Jeg husker godt den første gangen jeg bodde på Sunprime. Det var på lekre Sunprime Miramare på Rhodos, og det var så fantastisk stille og rolig ved bassenget!

Alle Vings Sunprime-hotell har nemlig en aldersgrense på minst 16 år, så det er ikke et eneste høylytt barn i sikte. Og når man selv reiser uten barn, da er det mange som setter pris på at hotellet ikke er fullt av andres barn.

– For voksne på utkikk etter en skikkelig ferieoase er Vings Sunprime-hotell et perfekt valg. I likhet med Sunwing er også Sunprime et konsept Ving har brukt mange år på å skreddersy til gjestene.

Nylig åpnet Ving et nytt Sunprime-hotell på Kypros, og i sommer får Sunprime-familien nok et tilskudd i familien: Sunprime Pearl Beach på Kos.

Alle Sunprime-hotellene har eget spa med forskjellige behandlinger, og i restaurantene får du servert de deiligste retter med god drikke til. Vil du trene, finnes det både treningsstudio og SATS ELIXIA-gruppetrening du kan være med på.

– En annen fordel med å velge Sunprime er at du automatisk får Easy Travel på mange av hotellene. Det innebærer at du kan sjekke inn bagasjen på hotellet når du skal hjem og spasere rett forbi køen på flyplassen. I tillegg får du ha med deg 10 kg ekstra bagasje, helt gratis. Denne fordelen får du også på flere Sunwing-hotell, tipser Kongerud.

Psst! Glad i hotellfrokost? Slik lager du den hjemme på ditt eget kjøkken.

Hotell for deg som vil bo luksuriøst

Er du en av dem som foretrekker litt luksus i ferien? Da er du ikke alene, for vi nordmenn – vi liker luksus. Det viser blant annet Vings undersøkelse om ferieluksus, der 33.000 reiseglade respondenter fra hele Norden svarte.

Hele 63 prosent av de spurte nordmennene sier at de en eller flere ganger har bodd på et femstjerners hotell, men bare 44 prosent av danskene, 46 prosent av finnene og 54 prosent av svenskene svarte det samme.

– Dette bekrefter noe vi har sett i mange år, nemlig at nordmenn i større grad enn våre naboer gjerne unner seg mer når det kommer til ferie. De siste årene har vi også sett en tydelig trend der stadig flere velger 4- og 5-stjerners hotell i ferien, forklarer Vings informasjonssjef.

Og Ving har selvfølgelig hotell som tilfredsstiller luksusglade nordmenn. De mest luksuriøse finner du under merkelappen Signature by Ving. Dette er utvalgte luksushotell for deg som vil ha en drømmeferie i ordets rette forstand.

– Signature-hotellene finner du nesten overalt, fra Venezia til Seychellene, i Hellas, Spania og Brasil – for å nevne noe. Du kan velge mellom elegante boutiquehotell, spahotell, unike designhotell og klassiske luksushotell, sier Røhr-Staff.

Hotellene har alltid 5 vinger, og på ving.no finner du både Signature for voksne og mer barnevennlige alternativer.

En av dem som foretrekker luksuriøse hotell er Ignacio Dinchong, som jobber med teknisk støtte i Ving. Et av hans favoritthotell ligger i Thailands hovedstad Bangkok.

– 5-stjerners hotell er langt rimeligere i Bangkok enn i andre lignende byer, og servicen er uslåelig, sier Dinchong.

For ham er Bangkoks spektakulære Banyan Tree og det lekre Signature-hotellet Peninsula ved Chao Phraya-elven klare favoritthotell.

– Hvor du kommer til å trives best avhenger litt av hva slags stil og atmosfære du foretrekker, men felles for disse er at du bor som en konge, forteller Ignacio. Banyan Tree består av 61 etasjer med lekre rom, og øverst finner du den kjente takrestauranten og -baren Vertigo. Her venter spektakulær utsikt over Bangkok, eller Krung Thep som byen kalles der. Fritt oversatt betyr det «Englenes by».

– På Banyan Tree anbefaler jeg at du velger et Club Room – da får du nemlig adgang til en egen lounge med gratis drinker og snacks hver ettermiddag. Du spiser også frokost i loungen, og det er mye roligere der enn i underetasjen, tipser han. Noen kilometer unna Banyan Tree ligger også luksuskjøpesenteret Siam Paragon.

– Mange forbinder Bangkok kun med Pat Pongs nattmarked og piratkopier av alt fra vesker til klokker, men dette området har blitt mer som en ren turistattraksjon. Bangkok har både flotte hotell, restauranter i verdensklasse og lekre butikker med kvalitetsvarer, så det er ingen grunn til å holde seg unna, sier Ignacio. Selv kombinerte han Bangkok-ferien med noen dager på øya Koh Samet, ca. 17 mil sørøst for Bangkok.

– En kombinasjon som dette er perfekt hvis du vil ha skikkelig storbyferie uten å gå glipp av strand og slaraffenliv, mener han.

Hotell for deg som reiser på budsjett

Leter du etter et bra hotell til en lav pris? Da er Vings smartline-konsept noe for deg.

– Tanken bak disse hotellene er kort og godt å gi deg så mye valuta for pengene som mulig, tipser Røhr-Staff.

Hun forteller at hotellene som har fått smartline-stempelet er nøye utvalgte, rimelige hotell som passer for deg med et litt smalere feriebudsjett.

– Det betyr imidlertid ikke at vi kutter ned på kvaliteten, forsikrer informasjonssjefen. smartline-hotell har nemlig alltid 3–4 vinger, bra beliggenhet, avslappet atmosfære og stort sett alt du trenger for en vellykket ferie.

Vings Family Comfort-hotell er også et godt alternativ for deg som er ekstra prisbevisst.

– Family Comfort-hotellene er velholdte, populære og prisgunstige, og de har familievennlige rom og leiligheter. Du finner dem på de fleste av våre mest populære reisemål, også storbyer, og de har alltid har sentral beliggenhet. På de aller fleste får du også rabatterte priser for barn, avslutter hun.

 Vings reiseeksperter deler sine hotelltips:

  • Det lønner seg alltid å være tidlig ute, spesielt hvis du har sett deg ut et bestemt hotell eller ønsker et spesifikt hotellrom.
  • Bruk litt tid på å finne ut hva du ønsker av hotellopplevelsen. Er det viktig at det er kort vei til stranden, eller er du mest opptatt av at hotellet skal ha mange basseng? Når du vet ting som dette, er det enda lettere å finne hotellet som passer best.
  • Velg bort hotell med fasiliteter du likevel ikke kommer til å benytte deg av.
  • For å få mer ut av feriedagene kan du dele opp ferien i to med en uke på to ulike hotell og/eller reisemål.