Kutt kostnadene – ikke ferieopplevelsene

spar
Er du lei av å komme hjem blakk fra ferien? Med enkle grep kan du spare flere tusen uten at det går utover ferieopplevelsen. Her gir vi deg noen tips og råd for en rimeligere ferie.

 

1. Reis når det er rimelig

Prisen på en flybillett kan variere mye avhengig av måned og dag. Reiser du med rutefly er det lurt å unngå helgene, for billettene er ofte dyrere da enn på ukedagene. Om du har mulighet bør du også vurdere å reise utenfor skoleferiene. I slike ferier er det mange som skal reise bort, og prisene ofte er høyere da enn ellers.

 

2. Opprett et restplassvarsel på ving.no

Restplasser kan du gjerne få til en mye lavere pris enn ordinærprisen. Sett opp et restplassvarsel som sender deg en e-post hver gang det dukker opp en reise som passer dine ønsker.

3. Abonner på nyhetsbrevet og få gode tilbud hver uke

Hver uke sender vi ut nyhetsbrev med reisetilbud og lave priser. Noen tilbud annonseres kun i nyhetsbrevet, så følg med!

 

4. Planlegg og vær tidlig ute

Jo nærmere avreise – desto dyrere er reisen (unntatt restplasser, da). Så hvis du vet nøyaktig hvor du vil bør du være tidlig ute.

Drømmer du om sol og sommer? Hvis du kan reise i lavsesong kan du spare tusenlapper.

 

5. Sett opp et feriebudsjett

Med et feriebudsjett er det enklere å holde styr på økonomien på ferie, og det blir mindre lett å la seg rive med. Husk at du skal ha råd til å kose deg litt på ferie også – ikke bruk hele budsjettet på flybilletter og hotell. Ikke glem å undersøke prisnivået på reisemålet. Thailand er for eksempel et reisemål hvor du kan leve svært billig.

 

6. Bestill ferien på nettet

Bestill ferien på nett. På ving.no og vår Facebook-side finner du ofte nettrabatter og andre gode tilbud. Bestiller du på nett er det enkelt å  sammenligne priser og finne ferien som passer best for deg.

 

7. Bestill All Inclusive

Med All Inclusive kan dere spise og drikke så mye dere vil uten å tenke på regningen. Perfekt for familier med sultne tenåringer og barn med egen dessertmage. På noen hotell er også enkelte aktiviteter inkludert i All Inclusive. Generelt er det slik at jo høyere klassifisering hotellet har, desto mer er inkludert i All Inclusive. Sett deg inn i hva som gjelder for akkurat det hotellet du velger.

Med All Inclusive i ferien kan du spise så mye du vil – uten å bekymre deg for regningen.

8. Bestill taxfree-varer

Hvis du uansett har tenkt til å kjøpe vin, godteri eller sminke i ferien er det en fordel å kjøpe det som taxfree-varer.  Da VG og Dine Penger testet prisene i flere taxfree-butikker gikk Airshoppen av med seieren.

 

9. Vei bagasjen før du sjekker inn

Unngå unødvendige utgifter til overvekt ved å veie bagasjen din før du drar hjemmefra. Ikke pakk mer enn du trenger. Tenk basisplagg som kan brukes til flere enn ett antrekk, og husk at vaskemaskinen er oppfunnet og er tilgjengelig (nesten) over hele verden.

Invester i en koffertvekt så du kan unngå høye gebyrer for overvekt på flyplassen.

10. Last ned smarte apper

Det finnes en app for alt, og med Vings app kan du laste ned reiseguider gratis og holde deg oppdatert på gode tilbud og kampanjer. I tillegg kan du laste ned andre gratisapper med ordbøker, restaurantoversikter og andre verktøy som kan være kjekke å ha i ferien.

 

11. Valuta

Å ta ut penger når du er i utlandet kan koste mye i avgifter og gebyrer. Ta heller ut større summer enn mange småuttak. Hvis du betaler med kort lønner det seg alltid å handle i lokal valuta. Det er også økonomisk å ha med seg litt lokal valuta når du lander, for kursen på flyplassen er ofte ikke så god. På Oslo lufthavn kan du ta ut mange forskjellige valutaer.

 

12. Planlegg måltidene og pakk med en kjølebag

Du kan spare mye penger ved å kjøpe mat på en lokal matbutikk. En kjølebag fylt med frukt, brus og gode sandwicher er langt mer økonomisk og ikke minst vel så godt som å spise på strandrestauranter hver dag. Med litt planlegging og noen regler for hvor mange måltider som skal spises ute unngår du høye restaurantkostnader. Unngå typiske turistrestauranter. De er ofte både dyrere og dårligere enn restaurantene der lokalbefolkningen spiser.

Unngå de dyre turistrestaurantene ved severdighetene. Ta heller turen til  sidegatene og se etter spisesteder med mange “locals” – det er et kvalitetstegn.

13. Alt trenger ikke å koste noe

Sist, men ikke minst: Husk at du ikke alltid må velge dyre opplevelser og aktivteter på ferie. Turer til fornøyelsesparker og den slags kan lett bli en kostbar affære. Sjekk heller den lokale turistinformasjonen for muséer med gratis inngang, offentlige badeplasser og andre severdigheter som koster lite eller ingenting.

Hva er dine beste tips for å holde orden på økonomien i ferien?