Storbyferie: Paris med barn

Paris

Den flotte Triumfbuen ligger midt på Charles de Gaulle-plassen i enden av Champs-Élysées, og er verdt et besøk.

Jeg har vært i Paris på på bryllupsreise, partur og jentetur, men denne gangen var det duket for storbytur med barna. Vi var to familier med fem barn i alderen 6-14 år. Fem barn i Paris? Ikke noe problem – vi hadde en herlig langhelg der alle var veldig fornøyde. Og konklusjonen? Paris er en fantastisk by – for hele familien!

Har du vært på storbyfeire med barn? Del gjerne tips, tanker og opplevelser med oss i kommentarfeltet nederst på siden.

Hvordan gjorde vi det?

Min erfaring er at for å få en best mulig storbytur sammen med barn, så er det viktig at turen hovedsakelig legges opp på barnas premisser. For vår del betyr det først og fremst å ikke ha et for hektisk og omfattende program. Man bør  ikke ha for store forhåpninger om shopping på egne vegne, og det bør ikke bli altfor lange restaurantbesøk både til lunsj og middag.

Vi pleier også å lese oss opp på og snakke om turen i forkant, slik at alles forventninger til hva som skal skje på turen stemmer overens. Det finnes flere gode reisehåndbøker tilpasset barn og de er fine å lese i på forhånd, under flyturen og underveis på reisemålet. Les blogginnlegget vårt med overlevelsestips til ferien.

Barnas topp 5-opplevelser i Paris, basert på vårt besøk:

1. Eiffeltårnet

Eiffeltårnet var det barna gledet seg mest til før vi dro, og også det som var det mest spennende når vi var der.

Tips: Bestill billetter på nettet i forkant! Da får man gå i en prioritert kø som går raskere enn den ordinære. Men ikke vent for lenge med å bestille billettene, det blir fort utsolgt. Og husk å kjøpe billett helt til toppen (Eiffeltårnet har flere etasjer/platåer).

Paris Eiffel

2. Mona Lisa på Louvre

– Der er hun … sa 10-åringen når vi kom inn i det riktige rommet på Louvre-museet. Overraskende liten og veldig populær! Maleriet var noe de hadde hørt om på skolen, og de syntes var artig å se det i virkeligheten.

Lovre

3. Kjærlighetserklæringene på Pont de I’Archevêche

Kjærlighetsbroen, kalles den, eller Nøkkelbroen. Den er overlesset av hengelåser i alle farger og fasonger. På hengelåsene risser, graverer eller skriver forelskede par navnene sine, før de låser den fast i broen og kaster nøkkelen i elven. For barna var det spennende å se på låsene og hva som stod på dem. Jentene synes også at det var veldig romantisk. <3

IMG_0043

4. Shopping

For de fire jentene i alderen 6-11 år var shopping også et av høydepunktene i Paris. For oss voksne var forventningene til shopping ikke like store som om vi hadde vært på jente- eller partur.

Det finnes mange bra shoppingområder i Paris, og denne gangen var Champs-Élysées et godt utgangspunkt for oss. Vi fikk sett både Triumfbuen og Place de la Concorde, og vi fikk ruslet på den berømte paradegaten. Et stopp i en av de store kjedebutikkene, med litt tid i prøverommet og til titting, var mer enn godt nok for de fornøyde jentene som kom ut med hver sin shoppingpose.

Tips: Start tidlig om morgenen, da er det ikke så fullt – hverken på gaten eller i prøverommene!

5. Makroner

Enstemmig vedtatt: Fløyelsmyke makroner i alle mulige farger og smaksvarianter må man selvfølgelig spise når man er i Paris!

IMG_0046_crop

Parkliv og båter på Seinen

Paris har mange fantastiske parker. Vi stoppet i en av dem hver dag, blant annet i Luxembourg-parken. Der kunne de voksne sette seg ned på en benk eller en cafe med noe godt å drikke, mens barna fikk løpt litt rundt og brukt opp litt energi.

Jeg vil også anbefale en tur på Seinen. Det finnes båter (Batobus) som går mellom flere av de kjente attraksjonene, og båtene kan man hoppe av og på når man vil i løpet av dagen. Billetter kan kjøpes på forhånd, eller før man går på første gang. En fin og annerledes måte og få med seg byens severdigheter på.

Notre Dame

Notre Dame ved Seinen