Tenerife som treningsdestinasjon

Sol og bad vil nok komme i skyggen av store mengder trening da triatlet Kari Flottorp Lingsom reiser til Tenerife onsdag 21. november på det som er en noe annerledes Ving-reise.

Dette er hva hun skriver før avreise:

Torsdag denne uken braker det løs. Da sparker jeg triathlonsesongen 2013 i gang med en skikkelig treningsleir på Tenerife. Jeg skal bo to uker på Sunprime Coral Suites & Spa i Playa de las Americas og gleder meg til mye trening, varmegrader og et flott hotell, som jeg har hørt mye om.

Trening og familie er det viktigste i Kari sin hverdag.

Trening og familie er det viktigste i Karis hverdag.

Jeg har rukket å bli 32 år, er gift med Kristian og sammen har vi en sønn på tre år. Jeg har vært aktiv svømmer i mange år, og startet med triathlon etter at jeg ble mamma. I år har jeg tatt bronse i to NM, nemlig på olympisk distanse og langdistanse. Jeg kvalifiserte meg også til VM i Las Vegas på distansen Ironman 70.3 (1,9 km svøm, 90km sykkel og 21 km løp), hvor jeg fikk 30 plass i klassen 30-34 år. Les om disse opplevelsene på bloggen min.

Arbeidstiden min deler jeg mellom å være triatlet og jobbe hos webbyrået Idium. Jeg trener svømming, sykling og løping 15-25 timer i uken og jobber 50 prosent. På treningsleir økes mengden betydelig. Derfor er ikke familien min med på denne turen. Å ha med familien på en fullblods treningsleir er vanskelig, siden det ofte ikke blir nok restitusjon. I stedet har jeg denne gang fått med meg treningskompis fra Østmarka IL, Christian Nilsson (22). Han er en lovende langdistansetriatlet med store mål for fremtiden. Han er mye flinkere til å sykle enn meg, og jeg håper å få lære mye på de to ukene vi skal trene sammen.

Planen min er å trene rundt 60 timer, mens Christian nok skal ha noe mer. Hovedsakelig blir det på sykkelsetet vi skal legge igjen mange timer, siden det gjelder å utnytte mulighetene som tørre veier og varmegrader bringer med seg. Her hjemme har piggdekkene vært på en stund allerede, så det skal bli godt å komme ned og teste landeveissykkelen igjen. Vi har studert kart og topografi på Tenerife og ser at det kan bli noen tøffe økter. Tenerife er jo langt i fra en flat øy!

Kari og Christian på gjørmete sykkeltur på lørdag. De gleder seg til sol, varme og å sykle landeveissykkel på Tenerife.

Kari og Christian etter en gjørmete sykkeltur på lørdag. De gleder seg til sol, varme og å sykle landeveissykkel på Tenerife.

Vi gleder oss til å rapportere om hvordan andre kan få en aktiv ferie på Tenerife, uten nødvendigvis å trene like mye som oss. Vi vil komme med forslag til sykkelturer, løpeturer og gode steder å trene svømming, for de som er interessert i det. Det skal også være gode muligheter for trening på Sunprime Coral Suites & Spa. Vi satser på å prøve både styrkerommet og saltreningene under oppholdet. Spaet gleder jeg meg også veldig til å teste!

Vil du følge oss nærmere de to ukene vi skal være på Tenerife? Da kan du lese bloggen min fullfartlingsom.wordpress.com for daglige oppdateringer. Siste uken vil jeg også dele mine opplevelser via Vings Instagramkonto.

Send oss gjerne spørsmål eller utfordringer underveis!

 • Oddbjørn Høvik

  Hei igjen.
  Vi har vært på La Gomera mange ganger, med hensyn til naturen er øya en perle og mangfoldig. Vi har for det meste vært der for å spile gold på La Tecina som er eies av et Fred Olsen firma. Det tilhørende hotell er også enestående. Nede i byen som dere kommer til med fergen, San Sebastion finnes en Parador som er et hotell som drives i statlig regi, paradorene er i Spania oftest tidligere klostre etc som er gjort om til hotell.
  Vi har også vært på en kjøretur rundt på øya.. mange bakker, men ikke de store høydeforskjeller som Vilflor f.eks. Nå har det i helgen vært uvær, stor og masser av regn på øya, så noen veier kan være stengte.

  Vi har ledig på torsdag og søndag på ettermiddag/ kveld. På fredag skal vi, om været tillater det, på en lengre tur i område Masca.
  Våre telefonnummre er: Fast tlf: 922714551, og mobil: 606878590.
  Hilsen Hjørdis og Oddbjørn

 • Pingback: Hjelp, det går nedover! « Fullfart Lingsom()

 • Arild Holtet

  Hei
  Har syklet på Tenerife i januar de siste 5 år..Der kan jeg anbefale turer opp til villa flor via opp fra flyplassen til Granadilla og så videre opp i skjønn natur.Eller opp fra Las Americas til Cabo Blanco og så til vallaflor men her er det veldig rett opp.
  Ellers er det fin tur langs kysten til Los Gigantes opp til Chio og så øvre vei hjem igjen.
  Kan også anbefale tur over Teide til Porto dela Cruz og da blir det jo litt høyde tening.
  håper dette var til hjelp
  Ha et supert opp hold
  mvh
  Arild

  • Hei Arild! Tusen takk for informasjon, vi prøver turen til Vilaflor nå idag 🙂 Spent på hvor lang tid det vil ta. Planen er et par timer i rolig tempo, det blir den korteste turen vi skal kjøre her nede. Tenkte prøve oss på øya rundt en av de siste dagene, men det er kanskje til overmål mye. I hvertfall for Kari. Christian skal nok klare det.

   Idag er det for øvrig strålende sol, varmt og godt.

   Kari og Christian

 • Oddbjørn Høvik

  Hei
  Vi er pensjonister og bor her på Tenerife i ca. 6 måneder hvert år. Vi driver vår tid med å leve langsomt i et av de beste klimaer på jorden, spiller golf og tar turer i fjellet og til andre deler av øya. Tenerife er den av Kanaiøyene som har mest å by på. Ta kontakt om du ønsker bistad og informasjon.Glem ikke å besøke T3 som er et all round treningsenter i Adeje.
  http://www.mydestination.com/tenerife/body-and-soul/11965/t3-tenerife-top-training
  Hilsen Oddbjørn
  Lokal tlf: 606848590, er også på SKYPE.

  • Hei Oddbjørn!
   Hvor holder dere hus her på Tenerife? Hadde vært hyggelig å komme innom en tur, helt klart. Vi har avtalt svømming på T3 to dager, med svømming i motstrømsbassenget deres The Flume. Det gleder vi oss til. Idag går turen til Vilaflor og tilbake med sykkel, før det blir 45 min løp og 45 min svømming i havet. Har funnet ut at det er akkurat 500 meter å svømme over Playa Vista ved Los Cristianos. Perfekt distanse for oss triatleter. Det går til og med an å svømme uten våtdrakt, er jo 21 grader i sjøen!

   Kari og Christian

   • Oddbjørn Høvik

    Hei, det kunne være artig å høre hvordan dere har opplevd uken. Vi bor i Miraverde, på den andre siden av motorveien. Gaten heter Calle Sauce vi bor i # 3, og leiligheten er i El Naranjal # 101. Telefonen har du.På søndag ettermidag kunne det passe med et besøk.. Vi kunne f,eks dra sammen opp til Adeje, spise sprøstekte kyllinger og kanaiske poteter.
    Hilsen
    Hjørdis og Oddbjørn

    • Hei Oddbjørn
     Vi har forsøkt å ringe deg uten å komme gjennom. I dag har vi hviledag, mens det er mye trening både tirsdag og onsdag. Vi er som regel ikke ferdige med øktene før solen går ned. Prøver å ringe deg igjen. Torsdag vurderer vi en tur til La Gomera, da har vi nok en fridag. Har dere noen tips til hva man bør se/gjøre der?