Topp 5: Budapest

Budapest er et perfekt reisemål for deg som ønsker å besøke en romantisk by med mange attraksjoner, god mat og ikke minst veldig hyggelige priser. For deg som ikke kjenner byen så godt finnes det så mange attraksjoner at det kan være veldig vanskelig å velge hvilke du skal besøke. Her er derfor min topp 5 liste.

Skrevet av gjesteblogger Inge Meisal,  gründer og pasientkoordinator i OralCare AS. Han er i Budapest minst fem ganger i året på grunn av jobb og kjenner byen godt.

På mine turer har jeg alltid et mål om å bli bedre kjent med byen. Budapest er en by med en utrolig spennende historie som har huset både romere og blitt angrepet av mongoliere. Budapest var opprinnelig delt inn i to byer som ble skilt av Donau frem til 1837, da ble Buda og Pest slått sammen til Budapest.

Skal du besøke Budapest, bør du få med deg dette:

1. Terror House
Budapest har overlevd to grusomme regimer. Terror House forteller historien om hvordan det ungarske folket levde under disse periodene og ikke minst minnes de som ble drept under regimene.

2. Castle Hill
Etter et angrep av mongoliere måtte innbyggerne i Buda finne et område som var lettere å forsvare. Området som ble valgt var Castle Hill, eller slottshøyden som den kalles. Området har i dag flere historiske attraksjoner fra denne tiden samt museer. Den eneste måten å oppleve Castle Hill er å bruke føttene, da ingen kjøretøy har adgang til området.

BUDAPEST_CASTLEHILL

3. Kveldscruise på Donau
Å se Budapest fra Donau på kveldstid er et absolutt must når man er i byen. Her vil du få tradisjonell ungarsk mat sammen med levende underholdning. Det er høy wow-faktor på alt det vakre man ser i løpet av cruiset.

VSHUBUD1123

4. Szechenyi Bath and Spa
Szechenyi Bath and Spa er et fantastisk badeanlegg med 15 ulike basseng og bademuligheter. Vanntemperaturene er fra 26 grader til 38 grader. Så liker dere å være i vann, anbefaler jeg en tur hit. Vannet er også effektivt for å kurere sykdommer i ledd.

sechenyi

5. Budapest Zoo & Botanical Garden 
Mange vet ikke om den fantastiske dyrehagen som er i Budapest. Budapest Zoo & Botanical Garden har mange forskjellige dyr, i tillegg til at det ligger både et tivoli og et spa der. Så her er det mye morsomt å se og oppleve for å både liten og stor.

I tillegg til å oppleve attraksjonene bør du prøve lokal mat og drikke. Et must for alle bør være å spise gulasj og drikke en skikkelig ungarsk øl. Jeg anbefaler også at du husker å ta med skikkelig sko, da denne byen er best til fots.