Topp 5: Gran Canaria

Gran Canaria byr på mye bra, men hva bør du virkelig få med deg mens du er her på ferie? Her er en topp 5 liste med mine anbefalinger.

Skrevet av Therese Rand. Hun jobber som servicerepresentant for Ving i Playa del Inglés.

Dette er ting som jeg og mine kolleger har vært med på og som vi alle er veldig begeistret for. Rekkefølgen er tilfeldig!

1. Mogan

Både havnen i Mogan (Puerto de Mogan) og landsbyen Mogan er veldig flotte steder. Det er sagt at Mogan er Gran Canarias svar på Venezia fordi det finnes flere små kanaler i sentrum av denne lille landsbyen. Her er det en romantisk stemning i gatene, med blomster, og i havnen ligger det mange restauranter hvor du kan nyte en god middag i rolige omgivelser. Hver fredag er det marked på moloen i Mogan, dette er et veldig populært marked, som får besøk av både lokale og turister. Av selgere på markedet finnes både de lokale, sigøynere og marokkanere. Om du ønsker å se litt mer av Mogan anbefaler jeg å reise videre opp i landsbyen og spise lunsj på en liten restaurant som heter Acaymo. Maten som serveres er enkel, men veldig god og de ansatte er verdens søteste 🙂

Mogans vakre gater.

Mogans vakre gater.

2. De beste strendene

På Gran Canaria finnes det mange strender, men dette er strendene som virkelig er verdt et besøk.

 • Amadores: Stranden i Amadores ligger mellom Puerto Rico og Mogan. Amadores er en relativ ny strand, med sand hentet fra Sahara. Den ligger bra og skjermet til både med tanke på støy og trafikk. Denne stranden er perfekt om du vil koble ut litt. Langs stranden ligger en koselig promenade med flere restauranter.
 • Anfi Del Mar: Ligger i Arguineguín og er kjent for sin hvite sand. Det er denne stranden som ble bygd opp av den kjente nordmannen Bjørn Lyng, og den er meget populær spesielt for nordmenn. Ved stranden finner du både restauranter, sandvolleyball-bane og andre vannaktiviteter.

Både Amadores og Anfi Del Mar er veldig populære blant oss guider, og vi reiser ofte dit for å komme bort fra Playa Del Inglés og Puerto Rico.

 • Las Canteras: Den siste stranden som jeg vil anbefale er Las Canteras i Las Palmas. Dette er en stor, fin strand på den beste siden av Las Palmas. Her kan du faktisk se over til Tenerife. Vi guider har ikke vært der så ofte, men det er absolutt verdt å ta en tur dit. Der er det også en fin strandpromenade som de lokale i Las Palmas bruker til å trene og til å gå turer med hundene sine.
  Fra venstre: Mogan og Anfi Del Mar.

  Amadores og Anfi Del Mar.

 3. Shopping og sightseeing i Las Palmas

Shoppingen i Las Palmas by er veldig bra. Når du kommer inn i Las Palmas finner du gågaten, og her finnes butikker som H&M, Zara, Mango og flere andre kjente merkebutikker. For shoppingglade personer er dette helt perfekt. Før du kommer inn til selve Las Palmas finner du også noen store og bra shoppingsenter, som Atlantico og El Mirador.

Er du interessert i historie og gamle bygninger, så er den gamle delen av Las Palmas verdt å se. Her finner du en katedral, den første kirken i Las Palmas og Christoffer Columbus museet, for å nevne noe. Om du ikke har vært på Gran Canaria eller i Las Palmas før så bør du ta deg tid til å reise hit, for det er virkelig en vakker by.

Du bør ta deg tid til å besøke Las Palmas.

Du bør ta deg tid til å besøke Las Palmas.

4. Vandring i fjellene

For de som er glad i å være i aktivitet og elsker naturen vil jeg anbefale å ta en tur og vandre i fjellene. Gran Canaria har et fantastisk landskap, noe du også ser når du kjører rundt med buss og bil. Men det er helt klart et flott terreng å vandre i, som du bør teste ut. Vi har et godt samarbeid med Rocky Adventure, styrt av svenske Bjørn Westin, som har vært vandringsguide her på Gran Canaria i hele 17 sesonger. Han kjenner områdene ut og inn, og vi har bare fått gode tilbakemeldinger på disse turene. De har lagt opp turene i forskjellige vanskelighetsgrader, slik at de passer for alle.

 5. Middagsshow på Garbos

Dette er virkelig et must når du besøker Gran Canaria. Garbo’s er en restaurant med  middagsshow hvor servitørene som jobber der også underholder. Alle servitørene er skandinaviske, noen har tidligere jobbet i showteamet til Sunwing og de er meget dyktige. Som regel når du kommer ut fra Garbo’s så har du et stort smil om munnen. Flere guider har vært på Garbo’s utallige ganger. 25 ganger er rekorden!

Fantastisk stemning på Garbos.

Fantastisk stemning på Garbo’s.

 

Dette er de tingene som jeg vil anbefale for alle som kommer til Gran Canaria. Det er selvsagt mange andre ting du kan gjøre, men dette er de beste!

 • Jarle Haukaas

  Har feriert på grand canaria hvert år siden 1991 på playa del ingles, men hvor finner jeg Garbos?

  • Eli Mette Sætre

   Hei Jarle. Garbo’s ligger i Bahía Feliz, som ligger litt øst for Playa del Inglés. Ta en nærmere kikk på hjemmesiden til Garbo’s, der finner du kart og nærmere beskrivelse: http://www.garbos.es/contact.php. Hilsen Eli Mette.

 • Jens ole Arnesen

  Du har skrevet Mogan og Amfi del mar under bildet over…det er vel Amadores ikke sant:)

  • Eli Mette Sætre

   Ja, selvsagt. Der hadde det sneket seg inn en liten feil. Det er rettet opp nå. Takk for at du sa i fra. God helg:) Hilsen Eli Mette.