Ut på tur – aldri sur på Gran Canaria

Fottur på Gran Canaria
Nordmenn er et turgående folk, og stadig flere legger fotturen til Gran Canaria. Noen er til og med så begeistret at de har skrevet bok om det.

Verdens helseorganisasjon (WHO) mener at Gran Canarias sydkyst har verdens beste mikroklima. Og akkurat sånn føles det også. Ekteparet Anita og Birger Løvland, henholdsvis fysioterapeut og lege, har samlet sine kanariske turopplevelser i boken “Turguide til Kanariøyene”. Fire av rutene er i området Puerto Rico – Mogán og er velegnet for feriegjester som bor på sydkysten av øya og som ikke vil reise så langt med bil eller buss.

La Ruta Noruega, mellom Puerto Rico og Arguineguín, er den norske klassikeren.
En moderat lett tur, ca. 3 timer én vei. Utgangspunktet er rundkjøringen ved Motor Grande, 2 km inn i dalen fra Puerto Rico. Turstien er merket med hvite T’er og krysser La Plaza Noruega. Og på toppen kan du skrive deg inn i gjesteboken.

Mogán – Veneguera er en lett tur, ca. 2,5 – 3 timer tur/retur. Turen følger den gamle ferdselsveien mellom to landsbyer øverst i hver sin dal; Barranco de Mogán og Barranco de Veneguera. Etter turen anbefales et bad på bystranden i Puerto de Mogán og et godt måltid i den idylliske havnen.

Mogán – Montaña de Tauro er en bratt og lang tur for de skikkelig spreke, ca. 6
timer tur/retur. Utgangspunktet er den vakre vindmølla i Molino de Viento, og målet er toppen av Tauro. Når du beundrer utsikten mot guanchenes hellige fjell Roque Nublo vet du at turen er verdt strevet.

Inagua er en rundtur i øyas vestlige fjellverden, ca. 6 timer. Startstedet er det høyeste punktet på veien mellom Mogán og San Nicolás, Degollada de la Aldea, og turen går rundt den 1426 meter høye Inagua. På vestsiden av fjellet er det fantastisk
panoramautsikt i klarvær.

Turguiden omtaler for øvrig hele 12 fotturer på Gran Canaria, med alle praktiske detaljer. Et annet boktips er Øystein Eides “52 opplevelser på Gran Canaria”. God tur!

Start turplanene på Gran Canaria her

  • Bjørn Thorvaldsen

    Så har vi bestilt igjen …. 2 uker før jul, og 4 uker etter jul. Gran Canaria for alle pengene ! 🙂

Kategorier