Vår i Paris!

I neste uke skal jeg innta Paris og jeg forventer romantiske klisjéer som perler på en snor. Paris er utvilsomt en av Europas vakreste storbyer og man gleder seg i store mengder!

Foruten å vise dere et par av våre flotte hotell på turen, reiser jeg ned med blanke ark og agendaen settes av deg, kjære leser. Kjenner du til en ukjent jazzklubb i et dunkelt kjellerlokale som jeg bare må sjekke ut? Vet du hvor byens beste croissant serveres? Har du vært på et marked litt utenfor sentrum som kanskje ingen andre vet om? Ønsker du bilde av en franskmann på scooter med en baguette under armen og alpelue på nøtta? Jeg ønsker dine heiteste tips og rareste spørsmål for hva jeg burde se og gjøre i Paris.

Legg inn en kommentar enten på facebook eller her på bloggen, så skal jeg sjekke det ut. Jeg besvarer så mange jeg klarer i løpet av turen og dokumenterer som best jeg kan mens jeg er på farten.

Så følg med i neste uke folkens 08. – 10. mai blir det franske fristelser og god stemning!

 • Marte

  Hvilket hotell bor du på? Jeg lurer på hvordan Le Havane er. Så hvis du har mulighet til å ta deg en tur dit hadde det vært fint 🙂
  Ellers hadde det vært fint hvis du eller noen andre kunne ha kommet med tips til gode shopping gater/butikker/markeder som er rimelige.
  Og hva med å leie en sykkel og sykle rundt i paris?

 • Irene Toften

  Ta en tur til Parc de la Villette. Det er et opplevelsessenter som ligner på Teknisk museum og det ligger i en flott park. Basser for både store og små. Det er greit å komme dit med t-banen. Ellers er Luxembourgparken et flott sted, særlig i varmt vær.

  • Hei Irene,
   Tusen takk for et meget godt tips! Jeg elsker Teknisk Museum, så en tur til Villette skal jeg absolutt prøve å rekke 🙂

 • Fædarull

  Mat:

  Spiste en gang en 25-retters lunch på Guy Savoy like ved triumfbuen. 2 stjerner i Micelinguiden.
  Min beste matopplevelse, uten sidestykke! Bør prøves minst én gang i livet!
  Hvis dette ikke passer budsjettet (ca 4-5000) bør du sjekke ut de “kniv og gaffel”-merkede restaurantene i Michelinguiden. Det er restauranter med en stor anbefaling fra guiden, men altså uten stjerne, ergo lavere priser. Du må jo få deg et fantastisk herremåltid når du er i Paris!!

  Arkitektur:

  Notre Dame, Saint Chapelle, Le Corbusiers “Maison La Roche”(enebolig),
  Institut du Monde Arabe, Parc de la vilette, Parc Buttes Chaumont. OSV.

  Paris har forøvrig et fantastisk t-banenett, som bringer deg nesten hvor som helst!

  • Hah, takk for nydelige tips mister Stappmett! Komme hjem til sjefen med en restaurantregning på 4-5000 ja… Har du sett Home Alone 2? 😉

   Noen frekke bilder av flott arkitektur skal jeg i hvert fall klare! 🙂

 • Frode Solberg

  Du bør absolutt få med deg et lunchcruise med Bateaux-parisiennes. Det er en utrolig morsom opplevelse og en skikkelig harrytur. Her serveres det drikke over en lav sko og her får nordmenn lov å være nordmenn. Kelnerene her blir faktisk sure hvis du ikke drikker opp! Stemningen er høy og maten ok med blide gjester og kelnere…

  • Hei Frode,
   Takk for tips! Dette høres ut som en morsom greie, men jeg er vel litt usikker på om jeg får dette godkjent av de høye herrer her på bruket 😉

   Forslaget skrives ned, så får vi se om jeg kommer meg ut på bøljan blå, hehe.

 • Kjell Johannessen

  Istedet for Eiffeltårnet ( som alle skal i) kan du ta deg en tur i Tour de Montparnasse like ved jernbanestasjonen Montparnasse. En like storslagen og annerledes utsikt enn fra Eiffeltårnet. Du kan se nedover mot Jardin de Luxembourg og der bør du ta deg en tur i den fantastiske rosehagen etterpå. God fornøyelse.

  mvh
  Kjell Johannessen

  • Hei Kjell,
   Tusen takk for tipset! Høres nydelig ut, så en tur til Montparnasse skal jeg klare 🙂 Følg med i bloggen til uka.

 • Synva Tufte

  Du må til Buttes Chaumont, en herlig park i 19.distrikt, Montmartre, selvfølgelig, Den russiske kirken har fantastiske messer med nydelig sang, Louvre, men forbered hva du vil se og gå rett dit, Pompidousentret, det gjør du samtidig som du er på St. Michel, Og så kan du være der lenge, for det er mye å se og å oppleve. Kjøp Parischope

  • Hei Synva,
   Hujedamej her var det mange gode tips! Takk skal du ha 🙂 Skriver ned alle på min Le Notatbok og ser hva jeg rekker. Pariscope er også et meget godt tips for å finne ut hva som skjer mens jeg er der 🙂

 • Steinar Bråthen

  Når du besøker Paris må det være et must å komme seg ut til Versay og bruke en formiddag i slottet der.

  mvh
  Steinar Bråthen

  • Supert tips, Steinar! Synes å huske at jeg har tasset opp brosteinsgaten til slottet der da jeg var på KPK-tur (Kos på kommando) med familien som liten pjokk 🙂

   Skal se hva man rekker!

 • Christer Kihlman

  Foreslår at du tar deg en tur med Eurostar fra Paris til London… så kan du dekke to byer på samme reise 😀 C´est magnifique 😀

  BigBro C

  • Takk takkare takkast Christer!
   Skulle så gjerne lurt inn begge byene på samme turen, men det blir nok litt lite med tid når jeg bare skal bort tirsdag til torsdag, men forslaget er notert for fremtidige reiser 🙂