Vårlig London-guide

Varmen har endelig kommet til London, og har du planer om å dra på storbyferie er dette definitivt riktig tidspunkt. Vårmarkeder, unike utstillinger og elektrisk uteliv er bare noe av det London har å by på. Her kommer en mini-guide slik at du kan få mest ut av oppholdet ditt.

Skrevet av gjesteblogger Anette Lien, som studerer journalistikk i London. Hun har bodd i byen i ett år, og er overbevist om at London er den beste byen å bo i!


1. Utforsk Londons markeder

Du har sikkert hørt om Notting Hill Market og kanskje også Camden Lock. De er absolutt ypperlige markeder, men det er også dit de flest turister reiser. Litt utenfor turiststien finner vi Greenwich Market som er et mekka for antikviteter og mat, mens spennende Spitafields Market er enhver elsker av vintageklær sin drøm. Husk for all del komfortable joggesko, for å minske utgiftene til gnagsårplaster.

Old Spitafields Market i London er verdt et besøk.

Old Spitafields Market i London er verdt et besøk.

2. Gi litt tilbake
Det er lett å bli bitt av shoppebasillen i London, og det er ikke så rart med tanke på utvalget av butikker i storbyen. Hvis du vil lette litt på samvittigheten er det et knippe butikker som har spesialisert seg på å ”gi tilbake”. En av dem heter TOMS One to One og ligger i Covent Garden. For hvert par sko du kjøper gir de et par til fattige barn som ikke har det like godt som vi. Sjekk også ut charity shops som Oxfam og Britsh Heart foundation for å shoppe billige og unike plagg og samtidig gi noe til veldedighet. En vinn-vinn situastjon!

3. Gå en tur i parken
Etter å ha besøkt Londons hektiske markeder og butikkområder, er det ikke noe bedre sted å dra enn til Richmond Park for å få ro i kropp og sjel. En kjapp togtur fra sentrum ligger den gigantiske parken, som er spesielt kjent for dådyr og hjort som vandrer fritt rundt. Dra fram kameraet og knips noen storbybilder utenom det vanlige.

Richmond Park ligger en kort togtur unna London. En fin avveksling fra Hyde Park.

Richmond Park ligger en kort togtur unna London. En fin avveksling fra Hyde Park.

4. Besøk minnerverdige utstillinger
Blant mylderet av gallerier og museer i London er det to utstillinger du ikke bør gå glipp av. Den mye omtalte David Bowie-utstillingen ved Victoria and Albert Museum er proppet med detaljer om musikerens liv, og ikke minst mange av hans oppsiktsvekkende klesplagg. Ta også turen innom Tate Modern hvor den tegneserieaktige utstillingen til kunstneren Lichenstein finnes. Den er vel verdt en titt.

5. Spis på de hotteste restaurantene
Det popper stadig opp nye restauranter, og for å følge med i svingene kan Just Opened London-nettsiden være til stor hjelp hvis du ønsker å teste ut noe nytt. En av de mange nyåpnede restaurantene nevnt er Imli Street i Soho, som har spesialisert seg på noe så spennende som indisk gatemat. England er mer enn bare fish & chips, og de er godt kjent for sin vri på indisk matkultur.

6. Nyt en kveld i Camden
Et av de mest livlige stedene i London må være Camden Town, og det gjelder spesielt på kveldstid. Den tryggeste måten å dra ut i Camden på første gang er å bli med på en Pub Crawl (pubrunde), hvor du sammen med en gruppe blir tatt godt i mot på et utvalg barer og klubber langs markedet. Her er alt fra tradisjonelle barer, til konsertsteder og klubber med 50-tallsstilen inntakt.

God tur!