Vi vil til Lisboa!

VSPTLISLIB1037

Portugals trendy hovedstad byr på solskinn, et fantastisk kjøkken og kulturskatter verdt et besøk eller tre. Pakk storbyveska og glem alt om regn og gummistøvler i kule, fargerike Lisboa.

Små, gule sporvogner sklir bedagelig opp og ned de bratte gatene i byen som stadig oftere omtales som en Europas kuleste. Sakte men sikkert har Lisboa gått fra å være bare ‘hovedstaden i Portugal’ til å bli høstens store snakkis. Enkelte har til og med antydet Lisboa kan bli det nye Berlin, og det er jammen ikke verst for havnebyen i sørvest.

LES MER: Kule storbyer med strender

Byen som har alt

Det er ikke rart at vi forelsker oss i Lisboa. I smale smug og trange gater ligger herlige restauranter som byr på fantastisk fisk og skalldyr, så ferske at du nesten smaker saltet fra Atlanterhavet et drøyt steinkast bortenfor. Mer dominerende enn saltsmaken (heldigvis) er deilige, smakfulle krydder fra alle verdenshjørner.

Blant severdighetene har du den gamle bydelen Alfama fra oldtiden, den nesten to mil lange akvedukten Aqueduto das Águas Livres  25. april-broen som er en kopi av Golden Gate-broen i San Fransisco, Belemtårnet og klosteret Mosteiro dos Jerónimos – de to sistnevnte er begge på UNESCOs verdensarvliste. I tillegg kan du shoppe til krampa tar deg (prøv for eksempel loppemarkedet Feira da Ladra –tyvenes marked), gå på nattklubber og besøke gallerier.

Og best av alt? Lisboa er fortsatt ganske rimelig sammenlignet med andre europeiske storbyer.

Bruk gjerne kommentarfeltet hvis du har vært i Lisboa og vil dele tips eller tanker med oss ⇓

 

Kategorier