3 steder du bør oppleve i vinter

Drømmer om en varm og annerledes ferie nå som kulda setter inn? Her er tipsene du trenger.

Kapp Verde – den nye feriefavoritten

Kappverdiske Sal er et relativt nytt charterreisemål, men øya har allerede rukket å bli svært populær. Ving har sett en solid økning i antall reiser til øygruppen utenfor Afrikas vestkyst de siste årene. Mange forelsker seg i den avslappede atmosfæren, den gode sjømaten og vissheten om at solen skinner 350 dager i året , og de reiser tilbake igjen og igjen.

Sal er stedet for deg som lengter etter et rolig feriested, men likevel vil ha muligheten til å dra på oppdagelsesferd hvis du plutselig blir rastløs. Kapp Verdes uoffisielle slagord er «No stress», og feriebyen Santa Maria er akkurat passe liten. Strendene er lange og gylne og restaurantmenyene bugner av fersk sjømat. Noen av dem er så avslappede at de mangler gulv – her kan du dingle med føttene i myk sand fra stranden.

Solen skinner 350 dager i året på Kapp Verde.

Når opplevelsestrangen kommer smygende er det bare å sette kursen nordover. På nordvestkysten, bare noen mil unna, ligger blant annet bukten Buracona og den turkisblå undervannsgrotten «The Blue Eye». I øst ligger Salinas de Pedra de Lume, store saltdammer i et gammelt vulkankrater hvor du flyter som en dupp.

Å leie ATV-er og frese gjennom sanddynene er også en populær aktivitet. For ikke å glemme et besøk i Shark Valley der du vasser ut i vannet for å ta en nærmere kikk på de ufarlige sitronhaiene som glir gjennom bukta på jakt etter mat. Du rekker fint alt sammen i løpet av en dag.

Å leie ATV-er og frese gjennom sanddynene er en populær aktivitet på Kapp Verde.

Går du ned på piren i morgengryet kan du se fiskerne legge til kai med dagens fangst. Hvem vet, kanskje du får et glimt av den lubne hummeren du får servert til middag senere?

Solen skinner mer eller mindre hver eneste dag på Sal, men det blir sjeldent for varmt takket være den forfriskende havbrisen som nesten alltid blåser over øygruppen. Vinden er en av grunnene til at Kapp Verde har blitt et aldri så lite mekka for kite- og windsurfere fra hele verden.

Elin og Kjell feiret sølvbryllupsdagen med en tur til Kapp Verde. Les om opplevelsen deres her.  

De mest populære hotellene på Kapp Verde:

Melia Dunas Beach Resort. Vings Family Garden-hotell Meliá Dunas Beach Resort er et stort All Inclusive-hotell. Flotte basseng og forskjellige aktiviteter for hele familien.

Oasis Atlantico Belorizonte. Fint All Inclusive-hotell med koselige bungalower og store dobbeltrom. Ligger rett ved den herlige sandstranden og i gåavstand finner du sentrum av Santa Maria.

Hotel Morabeza. Stilfullt hotell ved den lange sandstranden i Santa Maria. Hotellets restaurant La Tortue er et møtested om kvelden med herlig musikk og god mat og drikke. 

Odjo d’Agua. Perfekt beliggenhet på stranden og med kort vei til Santa Maria. Bygget i en rustikk stil, og eiernes interesse for kunst gjenspeiles i hotellet. Passer utmerket for voksne som reiser uten barn.

Vings Family Garden-hotell Meliá Dunas Beach Resort på Kapp Verde.

Egypt – historisk bra ferie

…bokstavelig talt. Etter en liten pause er det populære ferielandet endelig tilbake i Vings vinterprogram, og Egypt har like mye å by på som før.

Hurghada, Makadi Bay og El Gouna ved Rødehavet er tre av de mest populære feriestedene på vinterstid. Her er været tørt og varmt, og strendene er langstrakte og herlige. Hurghada er perfekt for strandløver som vil ha kort vei til butikker og litt liv. El Gouna er golfspillernes favoritt, og særlig hvis du liker å bo på luksushotell. Makadi passer best for deg som reiser med barn, for her kan du bo på Family Garden-hotellet Waterworld Makadi Beach, med både strandbeliggenhet, badeland og All Inclusive.

Og når vi først snakker om spektakulære hotell: Nylig åpnet både Casa Cook og Cook’s Club i El Gouna. Casa Cook er en godbit for alle designentusiaster, med eller uten barn. Vings bohemske hotellkonsept inspirert av nomadelivet, noe som forsterkes av bruken av naturmaterialer og jordfarger. Noen av Casa Cook-hotellene har aldersgrense, men Casa Cook El Gouna har åpnet dørene også for barnefamilier.

Nyåpnede Casa Cook El Gouna er et av Vings bohemske hotell inspirert av nomadelivet.

Cook’s Club er på sin side skreddersydd for millenumsgenerasjonen. Alle hotellene har 16-års aldersgrense, og myke naturmaterialer, stråmatter og grønne planter er stikkord for interiøret. På Cook’s Club El Gouna har de tatt konseptet enda et steg videre og mikset det med arabiske elementer.

Rett utenfor hotelldøren ligger El Gounas mange kunstige saltvannslaguner, som strekker seg helt ut til Rødehavets dønninger. Der ute, under overflaten, venter en fargesprakende snorkleopplevelse du ikke har sett maken til.

Er et besøk i Egypt egentlig komplett uten å ha opplevd den sagnomsuste ørkenen og de verdenskjente pyramidene? Cook’s Club El Gouna tilbyr flere arrangerte fotturer i det forblåste og eventyrlige ørkenlandskapet, og Ving tilbyr utflukter til de urgamle, majestetiske pyramidene rett utenfor hovedstaden Kairo i nord. Du kan enten kjøre buss gjennom ørkennatten nordover fra Hurghada, eller ta fly. Kairo er en av Afrikas største byer, og å kalle den kaotisk er ikke å ta for hardt i, men det er en fascinerende opplevelse. Gjennom byen renner Nilen bred, skitten og glitrende. Og pyramidene? Ingenting kan egentlig forberede deg på hvor enorme de tre pyramidene ved Giza er.

Kort oppsummert, i Egypt ligger alt til rette for en eventyrlig ferie.

Reiser du med barn? Da bør du lese om disse familievennlige opplevelsene i Hurghada.

I Egypt ligger alt til rette for en eventyrlig og innholdsrik ferie.

Madeira – turentusiastens ferieparadis

Lille Madeira har nok unektelig havnet litt i skyggen av de store, kjente turistmaskinene langs Middelhavet, men det er ingen grunn til å overse denne portugisiske perlen i Atlanterhavet.

Øya ligger like vest for det afrikanske kontinentet og rett nord for Kanariøyene, og det betyr at du kan nyte behagelig vær året rundt. Men Madeira er ikke stedet for deg som vil ligge langstrakt på stranden i vinter. Lar du deg derimot begeistre av postkortvakre byer og eventyrlige naturopplevelser er Madeira riktig valg.

Madeira er kjent for sin spektakulære natur, og en av de beste måtene å oppleve landskapet på er på en levadavandring – en fottur langs de eldgamle vannkanalene i de frodige fjellsidene.  En av de mest kjente er Rabacal, også kjent som «25 fossefall». Du kan starte vandringen på nesten 1300 meter over havet, og derfra går det nedover svingete stier langs kanalene og forbi flere fossefall.

Lar du deg begeistre av eventyrlige naturopplevelser er Madeira riktig valg.

De fleste som reiser til Madeira bor i øyas sjarmerende hovedstad Funchal, som deles av to elver som leder vannet fra fjellene ned til havet, og det er ved munningene bysentrum ligger. Du kan velge blant en rekke fine hotell, alt fra budsjetthotell og sentral beliggenhet, til luksushotell ved havet i utkanten av Funchal. Det finnes også hotell for voksne med aldersgrense hvis du foretrekker rolige omgivelser.

I motsetning til mange andre populære ferieøyer har Madeira klart å beholde sitt særpreg, og kulturen lever i beste velgående. Som seg hør og bør i en hovedstad kan du også få med deg en rekke museer, og de spenner over alt fra moderne kunst og leker til selveste Cristiano Ronaldo. Den berømte fotballspilleren er nemlig født på Madeira og er øyas store stolthet.

Hvis du er blant dem som regner mat og drikke som en viktig del av ferieopplevelsen kan du glede deg til hvert eneste restaurantbesøk på Madeira. Espada er øyas nasjonalrett og består av dolkfisk, som ofte serveres med banan. Blir denne kombinasjonen litt for spenstig kan du bestille espetada – store grillspyd med saftig oksekjøtt. Kanskje med en klunk av den kjente madeira-vinen ved siden av?

Det er rimeligere å gå ut å spise på Madeira enn det er hjemme i Norge, men skal du slå skikkelig på stortromma skal du ta turen til Il Gallo d Oro på The Cliff Bay Resort – de har hatt to stjerner i Guide Michelin i årevis. Menyen er selvfølgelig inspirert av Atlanterhavet og Madeira, med alt fra hummer til eksklusiv fiskesuppe. Det svir kanskje litt i lommeboka, men så er det også en kulinarisk opplevelse du sent vil glemme.

Nysgjerrig på Madeira? Les mer her.