Slik lager du hotellfrokost hjemme

topp

Hotellfrokost. HOTELLFROKOST. Frokosten alle tar seg tid til og gleder seg til. Frokosten vi nyter i fulle drag. Har du tenkt på at du kan lage den hjemme også?

Oppskriftene i dette blogginnlegget er hentet fra den populære hotellfrokosten på lekre Ocean Beach Club – hotellfrokost med det lille ekstra.

O.B.C. GRANOLA

granola

DU TRENGER:

8 dl havregryn
2 dl havrekli
1 dl gesskarkjerner
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
0,5 dl chiafrø
0,5 ts vaniljesukker
0,5 ts malt kardemumme
1 ts malt kanel
1,5 dl appelsinjuice
1 dl rapsolje
0,5 dl flytende honning

SLIK GJØR DU:

  1. Sett ovnen på 175 grader
  2. Bland alle tørre ingredienser i en bolle
  3. Bland juice, olje og honning og hell over. Bland godt sammen.
  4. Spre blandingen utover et stekebrett med papir
  5. Stek i ca. 30-45 minutter – husk å snu på granolaen etter 15-20 min
  6. Avkjøl på stekebrettet.
  7. Når granolaen er kald kan du blande inn rosiner, tranebær og nøtter etter eget ønske.
  8. Serveres med yoghurt eller melk. Toppes med friske bær eller frukt.

GRØT A LA O.B.C.

grøt

DU TRENGER: 2 dl vann | 1 dl havregryn eller fiberhavregryn | 1 krm salt

SLIK GJØR DU:

  1. Bland vann, havregryn og salt i en kjele og la det koke opp.
  2. Bland i tilbehør du liker. Senk varmen og la grøten koke noen minutter til den blir passe tykk. Rør om innimellom.

PS! Grøten kan også lages i mikrobølgeovn. Da blander du sammen ingrediensene i en dyp tallerken og kjører den i mikroen på 650W i 2-3 minutter. Rør om og server.

RAWFOOD-BOLLER

rawfoodbollar

DU TRENGER:

8 tørkede dadler (uten kjerne)
Ca. 2 dl havregryn
1-2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1-2 ss kokosolje
kokosmasse

SLIK GJØR DU:

  1. Bland alle ingrediensene unntatt kokosmassen og form deigen til små boller.
  2. Rull bollene i kokosmasse

Kan oppbevares i fryseren i ca. 2-3 uker (må pakkes inn).

ENERGIBARER

energy-bars

DU TRENGER (til ca. 20 stk.):

600 g tørkede dadler
200 g mandler
2 ts vaniljesukker
3/4 dl kakao
1/2 kopp sterk kaffe / espresso
1 dl rugflak eller havregryn

TIL “TOPPING”
1/2 dl usøtet jordnøttsmør
1/2 dl kokosmasse
eller
1/2 dl gresskarkjerner

 

SLIK GJØR DU:

  1. Forvarm ovnen til 225 grader.
  2. Rist mandlene i ovnen i ca. 10 minutter. Ta dem ut la dem avkjøle seg.
  3. Legg alle ingrediensene (unntatt de til toppingen) i en blender og kjør til en fast masse.
  4. Kle en form med bakepapir og fordel massen jevnt utover.
  5. Om du vil kan toppe massen med jordnøttsmør og kokosmasse, eller gresskarkjerner.
  6. Sett i fryseren i minst 2 timer.
  7. Skjær i avlange biter.

Barene holder seg i 2-3 uker i fryseren (tildekket).

MANGO-, PASJONSFRUKT- OG APPELSINSMOOTHIE

smoothies

DU TRENGER: 1 dl fersk eller fryst mango | 1 pasjonsfrukt, 2,5 dl vaniljeyoghurt | 0,5 dl appelsinjuice

SLIK GJØR DU:

  1. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut frøene.
  2. Bland alle ingrediensene i en blender eller stavmikser.
  3. Hell over i et glass og nyt!

 

Hva er ditt beste frokosttips? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet under ⇓