Dette er årets beste julemarkeder

Julemarked Tallin

Funklende julelys, snøkrystaller, varm kryddergløgg og lukten av nellik, granbar og nybakte julekaker – det er ikke rart vi elsker Europas julemarkeder! Her får du en guide til noen av de beste.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

BERLIN
25. november til 31. desember

I trendy Berlin er det over 60 (!) forskjellige julemarkeder å velge mellom, men ett av de største og mest populære ligger på Gendarmenmarkt i bydelen Mitte. I små, snøhvite telt med julestjerner på takene kan du kjøpe julepynt, leker, lokale matvarer, smykker, skinn og kunsthåndverk. Og når mørket senker seg og kveldskulda kommer smygende smaker det ekstra godt med nybrygget kakao eller rykende varm gløgg i koppen.

Nærmeste t-banestasjon er Stadt Mitte. Både U2 og U6 stopper her.

Hvis du har lyst til oppleve et litt annerledes julemarked arrangeres det økologiske varianter på Kollwitzplatz og Sophienstraße. Der selger matprodusenter og kunstnere alt fra designvarer til krimskrams – alt laget av organiske og økologiske råvarer. Bratwurstene, paiene, vaflene og gløggen som serveres er hjemmelagd – og selvfølgelig basert på kortreiste, organiske råvarer.

Tar du turen til Hüttenweg 90 den første helgen i desember finner du Weihnachtsmarkt für Hunde, et eget julemarked for hunder (!) der du kan handle alt fra spesialdyremat til hundegaver i alle farger og fasonger.

Datoer i 2019:

Eco Christmas Market i Sophienstraße
30 november & 1. & 7., 8. & 14., 15. & 21., 22. desember 2019
Lør 12:00–20:00, Søn 11:00–19:00

Christmas Market at Kollwitzplatz
Søndagene 1., 8., 15. & 22. desember 2019
12:00–19:00

Weihnachtsmarkt für Hunde
 30. november & 1. desember 2019
10:00–18:00

GRØNN JULEFEST: Velg mellom tradisjonelle julemarkeder eller økologiske i Berlin. På sistnevnte er alle produkter og maten som serveres organisk og økologisk – eller besøk begge deler.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

WIEN
15. november til 26. desember

Julemarkedene i Wien har lang tradisjon, noen begynte allerede i 1298 da kong Albrecht I ga innbyggerne tillatelse til å ha et Krippenmarkt – et desembermarked. I dag er et av de mest kjente og største markedene Christkindlmarkt foran rådhuset på Rathausplatz, men du finner dem omtrent hver eneste bydel i desember. Hva som selges i bodene varierer fra marked til marked, men alle markedene har en herlig atmosfære og deilig julestemning.

På julemarkedet foran rådhuset selges flotte juledekorasjoner i bodene sammen med leker, håndverk og brente mandler. På Rathausplatz finner du stekte kastanjer og kringler, samt juledekorasjoner og kvalitetshåndverk. Inne i rådhuset er det et eget juleverksted for barna, og der bakes det kaker og skrives ønskelister til julenissen.

Nærmeste t-banestasjon er Rathaus (U2 og U3) og Volkstheater (U3). Trikkestopp: Stadiongasse / Parlament.

På julemarkedet foran rådhuset på Rathausplatz selges flotte juledekorasjoner i bodene sammen med leker, håndverk og brente mandler.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

PARIS
15. november til 5. januar

Paris is always a good idea, sies det. Og er du ute etter et herlig julemarked i en ikonisk storby er det definitivt en god idé med en førjulshelg i lysenes by. Paris har flere tradisjonelle julemarkeder, og Les Marches de Noël på Champs Elysées har i mange år vært det største og mest kjente. I 2018 ble det flyttet til Jardin des Tuileries, den store parken mellom Champs Elysées og Louvre, og det er også der det arrangeres i år. Det er bare å glede seg, Paris er om mulig enda vakrere i all sin juleprakt.

Alternativt kan du besøke julemarkedet foran den verdensberømte katedralen Notre Dame på Square René Viviani. Marché de Noel Notre Dame er som en liten, postkortvakker julelandsby med boder fulle av kunst og håndverk, lokale spesialiteter og gastronomiske godsaker.

Les også: 10 tips til matopplevelser i Paris

I desember pyntes plassen ved Notre Dame og blir en liten, postkortvakker julelandsby med markedsboder.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LONDON
Fra 21. november til 5. januar

Hvorfor ikke dra på en førjulstur til den britiske hovedstaden? Det finnes flere julemarkeder å velge mellom i London, men et av de mest populære er eventyrlige Winter Wonderland i en av byens største parker – Hyde Park.

I de utallige markedsbodene kan du handle smykker, klær, juledekorasjoner, kunsthåndverk og mat, og som om ikke det var nok finnes det også en skøytebane, karuseller, et stort pariserhjul og en isbar. Ikke en isbar i tradisjonell forstand, men bokstavelig talt en bar av is. Det arrangeres også show, som akrobatikk og Paddington™ on Ice, og du kan lære hvordan du lager isskulpturer.

Her kan du lese mer om festlighetene i Winter Wonderland.

De nærmeste t-banestasjonene er: Marble Arch, Green Park, Hyde Park Corner, Victoria og Knightsbridge.

LES OGSÅ: De beste julegavetipsene for alle som elsker å reise

Unn deg en førjulstur til London og et besøk på et (eller flere) av byens julemarkeder.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

BRUSSEL
29. november til 5. januar

Det populære julemarkedet Winter Wonders i Brussel er et høydepunkt for mange. Markedet finner du på torget Grand-Place, men det strekker seg flere kilometer utover til Bourse, Place Sainte-Catherine og Marché aux Poissons også. Du kan ta turen innom mer enn 200 markedsboder, og både store og små kan glede seg over karuseller, pariserhjul, skøytebane og lysshow – og selvfølgelig et spektakulært juletre.

belgium-brussels-christmas-800x530

Både barn og voksne lar seg begeistre av alle julelysene på Winter Wonders i Brussel.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

PRAHA
30. november til 6. januar

I løpet av en storbyferie i Praha kan du skryte av at du har sett dansende hus, vært hjemme hos Mozart, spist middag i et gotisk riddervertshus og drukket verdens beste øl – og besøkt et av Europas mest stemningsfulle julemarkeder. Det finnes to kjente julemarkeder i Praha, og de ligger bare fem minutter fra hverandre på hvert sitt torg: Old Town Square og Wenceslas Square. På Old Town Square står bodene tett i tett rundt juletreet på det idylliske brostensbelagte torget i barokkstil, særlig stemningsfullt blir det med litt snø. I bodene finner du ristede kastanjer og tsjekkiske spesialiteter. Det pleier også å være et bestemt tema for julemarkedene, i 2017 var det for eksempel History of Prague. Temaet blir som regel annonsert i slutten av november hvert år.

De nærmeste t-banestasjone er Staromestska, Namesti Republiky og Mustek.

LES MER: Du trenger ikke å reise langt for å gå på julemarkeder

Er dere en gruppe som vil på julemarked sammen? Kontakt oss!

Eventyrlige Praha byr på førjulskos og markeder med historisk sus.

Hvilket julemarked er din favoritt?
Del det gjerne med oss i kommentarfeltet ↓

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Med forbehold om eventuelle endringer av datoer.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Kategorier