Familievennlige opplevelser i Hurghada

På Hurghadas store og barnevennlige hotell er det fristende å tilbringe hvert sekund ved bassenget, men hvis rastløsheten melder seg venter flere fornøyelige opplevelser for hele familien like ved.

•••

Bli med på en båtutflukt

Rødehavet er som et stort akvarium med fargeglade fisk og koraller i alle regnbuens farger, og det er ikke alle steder du får anledning til å kaste deg midt ut i det hele!

Ving arrangerer flere familievennlige snorkleutflukter med båt, blant annet til fargerike korallrev der sikten kan være opptil 30 meter. Med på turen er en guide som forklarer og forteller mer om alle fiskeartene du får se. Har du flaks får du også se delfiner underveis.

På en av turene stopper båten ved den langgrunne sandstranden Orange Bay på idylliske Giftun Island, hvor hele familien kan bade i det turkise vannet eller bare nyte en forfriskning eller to i restauranten. Lunsj er som regel inkludert i prisen, og vel om bord er det bare å lene seg tilbake og nyte en innholdsrik og minneverdig dag til sjøs.

Reisetips: Slik gjør du flyreisen med små barn til en lek

Bildetekst: I Hurghada kan hele familien trygt ta seg vann over hodet.

I Hurghada kan hele familien trygt ta seg vann over hodet.

Besøk Sand City

At Hurghada har sandstrender i verdensklasse er ingen nyhet, men visste du at de også har laget en egen skulpturpark av den finkornede sanden?

I Sand City kan du la deg fascinere og imponere av sandutgaver av kjente historiske figurer som Sfinksen i Giza, Kleopatra, Julius Cæsar og vikinger, for å nevne noe. I tillegg er det laget sandskulpturer av mer barnevennlige karakterer, som Superman, Snurre Sprett, Pippi, Peter Pan og en rekke kjente Disney-figurer.

Bak kunstverkene står 30 skulptører fra 15 forskjellige land, og barn i alle aldre får anledning til å delta på en egen workshop hvor de lærer å lage sandskulpturer. Parken ligger under åpen himmel, så ikke glem solkrem med høy faktor og eventuelt hodeplagg.

Psst! Det er ikke gratis å besøke skulpturparken, men i skrivende stund er det uklart hva den eksakte prisen er. Vi oppdaterer dette innlegget så snart vi vet mer.

Du kan se bilder fra parken på Sand Citys nettside

Les også: Gode grunner til å reise med barna

Image description: I Sand City kan barna lære å lage sandskulturer som vil imponere på stranden.

I Sand City kan barna lære å lage sandskulturer de kan imponere med på stranden.

Tilbring dagen på et badeland

Waterworld Makadi Bay er hotell og badeland i ett, og hvis du reiser med barn til Hurghada er dette virkelig stedet å være. All Inclusive er inkludert i prisen, og i vintermånedene kan barna glede seg over å få selskap av Vings populære maskoter Lollo & Bernie. Om ikke du bor på hotellet er det ikke noe problem å dra hit bare for å besøke badelandet, og tro oss – det burde du!

Waterworld huser nemlig over 50 vannsklier, og til sammen dekker bassengene mer enn 5000 kvadratmeter! Her er det med andre ord noe for enhver smak. Skliene varierer fra fartsfylte varianter til mer bedagelige alternativer hvor du dupper av sted i en stor badering. I tillegg finnes det surfesimulator, bølgebasseng og et eget vannlekeland – Rain Fortress – med klatrestativ og mindre sklier. For de yngste gjestene finnes det en rekke grunne plaskebasseng og minisklier.

Vet du hvorfor Sunwing er perfekt for barnefamilier? Se her!