Reiseeksperten: I Marrakech med Helge Baardseth

Djeema el-Fna, Marrakech.

Helge Baardseth er redaktør og fast reiseekspert i reisemagasinet Vagabond. Her får du hans beste Marrakech-tips.

···

1. Gamlebyen, men også den nye delen av byen

Souken med basarene i Marrakechs medina (gamleby) er obligatorisk, men jeg synes du skal gi den mer moderne delen av byen i sjanse. Ta buss nummer 1 ut i Gueliz, den nye bydelen. Gå gjerne av ved stoppested McDonalds, du behøver jo ikke å gå inn! 🙂 På plazaen ved stoppet og rundt i bydelen finner du moderne butikker, restauranter og kafeer langs hovedgaten Avenue Mohammed V.

plaza copy

Kontraster mellom medinaen (t.v.) og Gueliz (t.h.) i Marrakech.

2. Restaurant Bagatelle

Maten i Marrakech er god, ikke noe problem. Men jeg må innrømme at jeg etter noen dager blir litt lei alle variasjonene av nasjonalretten tajinne. Da søker jeg mot restaurant Bagatelle. Med sin gjennomførte franske stil, fra interiør til dempet Edith Piaf i høyttalerne kan den nesten virke som en provoserende rest av en svunnen kolonitid, men her serveres det enkel, fransk mat. Et herlig sted i Gueliz. Rimelig er det også.

3. Cafe du Livre

Bokkafe, også den i bydelen Guelitz (44 rue Tarik ibn Ziad). God, enkel mat, bøker i hyllene, wifi og et sted hvor det er lett å møte marrokanere. Her vanker studenter, turister, unge og eldre – trivelig stemning fra morgen til kveld.

4. Majorelle-hagen

Gå dit tidlig, før hordene av mennesker kommer hit. Eller like før stengetid. Grønt og koboltblått, men unngå å fotografere midt på dagen, da blir lyset for flatt.

jardin

Jardin Majorelle – Yves St. Laurents oase når han var i Marrakech

5. Menara

Olivenlunder og vannreservoar. Pent, men ikke oppsiktsvekkende., likevel er det en ro over dette området. Fisk i vannet, familier som rusler langs bassengkanten. Og i horisonten fjell, ikke sjeldent med snø på toppene.

menara

Pent (og stort!) hageanlegg med avslappende atmosfære. Perfekt for en liten pause.

6. The Marrakech Museum of Photography and Visual Arts

The Marrakech Museum of Photography and Visual Arts holder til i El Badii-palasset i medinaen. Iallfall foreløpig, for Marokko skal senere åpne verdens største fotogalleri.

Hilsen Helge