Roadtrip i USA: Fra kyst til kyst

USA har lokket til seg nordmenn i årevis, og kanskje du er blant dem som har lyst til å utforske det enorme landet i vest? Slik gikk det da ett kjærestepar og en familie gjorde drømmen til virkelighet.

Lén og Anders dro på roadtrip i USA.

USA er over svimlende ni millioner kvadratkilometer stort, og med den størrelsen er det ikke rart landet rommer mye – og frister mange.

Lén Kongerud jobber som tekstforfatter i Ving, og hun har vært svak for USA siden sitt første besøk i 2011. I fjor var det endelig på tide å oppfylle en stor reisedrøm: en skikkelig amerikansk roadtrip.

Første stopp skulle bli New York, og Miami det siste. Derimellom hadde hun og samboeren Anders nesten fire uker på seg til å reise rundt og oppleve landet.

– Planen var i utgangspunktet at vi skulle holde oss til østkysten, men så fant vi ut at vi ville se enda mer.

KJØRTE FRA SAN FRANCISCO TIL L.A.: Postkortvakre Highway 1 som går langs kysten av California er en av de mest populære roadtrip-strekningene i USA.

Fra østkyst til vestkyst – på samme dag

Lørdag 3. juni i fjor landet paret på amerikansk jord, sjekket inn på Millenium Hilton i New York – og ferien var i gang for fullt.

– New York må være verdens kuleste storby, og det kiler like mye i magen hver gang jeg skimter Manhattan i det fjerne.

SYKKELTUR: Det meste er stort i USA, også Central Park. Parken rommer både innsjøer, en dyrepark og et lite slott. Lei en sykkel, så rekker du å se mye på kort tid.

I løpet av tiden i storbyen dro paret på sykkeltur i Central Park, gikk over Brooklyn Bridge, så Cats på Broadway, besøkte et loppemarked i Brooklyn og testet spennende restauranter de hadde lest om på forhånd.

– Skal jeg anbefale én smaksopplevelse må det nesten bli Crazy Shakes på Black Tap i Soho. De er kjent for de kreative kreasjonene sine der, som milkshake toppet med smågodt, kjeks, kringler og sukkerspinn.

Her kan du lese mer om reisemålene i USA

VILLE MILKSHAKES: På Black Tap i New York får du milkshakes litt utenom det vanlige. Be om Crazy Shakes-menyen!

Nysgjerrig på New York? Les mer her

Noen dager senere satt paret igjen på flyet, denne gangen med kurs for San Francisco på vestkysten. Der hadde ingen av dem vært tidligere.

– San Francisco var en av de koseligste byene vi var i. De bratte gatene med de gammeldagse trikkene som snirkler seg opp og ned, alle de pastellfargede fasadene og den lystige og avslappende atmosfæren gjorde det til et av høydepunktene på rundturen vår, forteller Lén.

SJARMERENDE: San Francisco er bygget på flere høyder, og de bratte bakkene og mange svingene – som her i Lombard Street – er noe av det som gjør byen så sjarmerende.

I løpet av de tre dagene i vestkystbyen gikk de over ikoniske Golden Gate Brigde og var innom det hyggelige området Fisherman’s Wharf nede ved havnen, der det til enhver tid ligger et titalls sjøløver og soler seg på Pier 39. Det ble selvfølgelig også tid til et besøk på den sagnomsuste fengselsøya Alcatraz.

– Det en av de mest populære severdighetene i byen, og du må forhåndsbestille billetter senest 14 dager i forveien, sier Lén.

Selv kjøpte hun Early Bird-billetter, som er et godt alternativ hvis du vil styre unna de største folkemengdene. Billetten er egentlig en vanlig dagsbillett, men du får plass på dagens aller første avgang 8.45. Det betyr at du er blant de første som går i land, og du får området for deg selv en liten stund før neste båtlass ankommer.

SEVERDIGHET NR. 1: Fengselsøya Alcatraz er høydepunktet for mange som besøker San Francisco. Glem for all del ikke å bestille billetter god tid i forveien.

Vil du vite mer? Her får du flere gode San Francisco-tips.

Kategorier