Hotellfrokost… Smak litt på ordet. Er det ikke nesten så du kan kjenne duften av nypresset appelsinjuice? Hotellfrokost er noe nesten alle gleder seg til – slik lager du den hjemme!
∴
O.B.C. GRANOLA
DU TRENGER:
8 dl havregryn
2 dl havrekli
1 dl gesskarkjerner
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
0,5 dl chiafrø
0,5 ts vaniljesukker
0,5 ts malt kardemumme
1 ts malt kanel
1,5 dl appelsinjuice
1 dl rapsolje
0,5 dl flytende honning
SLIK GJØR DU:
- Sett ovnen på 175 grader
- Bland alle tørre ingredienser i en bolle
- Bland juice, olje og honning og hell over. Bland godt sammen.
- Spre blandingen utover et stekebrett med papir
- Stek i ca. 30-45 minutter – husk å snu på granolaen etter 15-20 min
- Avkjøl på stekebrettet.
- Når granolaen er kald kan du blande inn rosiner, tranebær og nøtter etter eget ønske.
- Serveres med yoghurt eller melk. Toppes med friske bær eller frukt.
∴
GRØT A LA O.B.C.
DU TRENGER: 2 dl vann | 1 dl havregryn eller fiberhavregryn | 1 krm salt
SLIK GJØR DU:
- Bland vann, havregryn og salt i en kjele og la det koke opp.
- Bland i tilbehør du liker. Senk varmen og la grøten koke noen minutter til den blir passe tykk. Rør om innimellom.
PS! Grøten kan også lages i mikrobølgeovn. Da blander du sammen ingrediensene i en dyp tallerken og kjører den i mikroen på 650W i 2-3 minutter. Rør om og server.
∴
RAWFOOD-BOLLER
DU TRENGER:
8 tørkede dadler (uten kjerne)
Ca. 2 dl havregryn
1-2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1-2 ss kokosolje
kokosmasse
SLIK GJØR DU:
- Bland alle ingrediensene unntatt kokosmassen og form deigen til små boller.
- Rull bollene i kokosmasse
Kan oppbevares i fryseren i ca. 2-3 uker (må pakkes inn).
∴
ENERGIBARER
DU TRENGER (til ca. 20 stk.):
600 g tørkede dadler
200 g mandler
2 ts vaniljesukker
3/4 dl kakao
1/2 kopp sterk kaffe / espresso
1 dl rugflak eller havregryn
TIL “TOPPING”
1/2 dl usøtet jordnøttsmør
1/2 dl kokosmasse
eller
1/2 dl gresskarkjerner
SLIK GJØR DU:
- Forvarm ovnen til 225 grader.
- Rist mandlene i ovnen i ca. 10 minutter. Ta dem ut la dem avkjøle seg.
- Legg alle ingrediensene (unntatt de til toppingen) i en blender og kjør til en fast masse.
- Kle en form med bakepapir og fordel massen jevnt utover.
- Om du vil kan toppe massen med jordnøttsmør og kokosmasse, eller gresskarkjerner.
- Sett i fryseren i minst 2 timer.
- Skjær i avlange biter.
Barene holder seg i 2-3 uker i fryseren (tildekket).
∴
MANGO-, PASJONSFRUKT- OG APPELSINSMOOTHIE
DU TRENGER: 1 dl fersk eller fryst mango | 1 pasjonsfrukt, 2,5 dl vaniljeyoghurt | 0,5 dl appelsinjuice
SLIK GJØR DU:
- Del pasjonsfrukten i to og skrap ut frøene.
- Bland alle ingrediensene i en blender eller stavmikser.
- Hell over i et glass og nyt!
Oppskriftene i dette blogginnlegget er hentet fra den populære hotellfrokosten på lekre Ocean Beach Club – hotellfrokost med det lille ekstra.
Bildene i dette blogginnlegget er hentet fra Vings värld nr. 1-2016, og er tatt av Pelle Lundberg.
Hva er ditt beste frokosttips? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet under ⇓
Tweet