Det du tror du vet om treningsreiser er feil

Er du blant dem som tror treningsreiser er forbeholdt supermosjonistene? Feil! Og det sier vi ikke fordi vi skulle ønske det – vi vet det. Vi har nemlig snakket med fire deltakere på populære Ving Camp.

Vær oppmerksom på at denne saken ble skrevet og først publisert i forbindelse med Ving Camp i 2016. 

– Jeg trener sjeldent hjemme. Jeg går noen turer, men jeg hadde aldri trent overkropp før, og jeg har ikke fått til en eneste armheving, forteller tobarnsmor Renate Halonen Giske, som deltok på en av årets Ving Camp-reiser.

Renate foreslo i det hun kaller «et galskapens øyeblikk» for to kolleger at de skulle dra på en treningsreise. Valget falt til slutt på Ving Camp på Kypros, en treningsreise med alt fra styrketrening til dansetimer på timeplanen.

– Planen var at jeg skulle trene meg opp på de fire månedene jeg hadde til rådighet før avreise, men dørstokkmila var akkurat like lang som den alltid hadde vært, sier Renate. Hun ble likevel positivt overrasket over opplegget på Ving Camp og egen innsats.

– Jeg sov nesten ikke den første natten fordi jeg var livredd for hva som ventet dagen etter. Så viste det seg at timene jeg gruet meg til ble favoritter, og jeg overlevde uken og fikk en skikkelig selvtillitsboost, forteller Renate. Da det var duket for crossfit – høyintensitetstrening uten apparater – fikk hun imidlertid utfordret seg selv skikkelig.

– Jeg sov nesten ikke den første natten fordi jeg var livredd for hva som ventet.

img_4784

Renate Halonen Giske ga alt på Ving Camp – til tross for lite treningserfaring.

– Du kan som regel moderere øvelsene basert på hvilken form du er, men den ene WOD-timen var rett og slett beinhard. Jeg trodde jeg skulle krepere da vi fikk beskjed om 25 burpees, det virket for meg som en helt umulig oppgave. Hvis du ikke vet hva burpees er må du google det, og bli litt imponert over meg, oppfordrer hun. Deltakerne var delt inn i lag, og da Renates lag ble hengende etter fikk hun nok.

– Mange av de andre ble ferdige før oss, og til slutt skrek jeg ut i frustrasjon at dette var diskriminering av utrente, flirer Renate. Instruktøren tok hintet og slakket på tøylene. For Ving Camp er ikke bare for ihuga treningsentusiaster, og det skal være gøy å være med. Og Renate syntes hele opplegget var topp, til tross for enkelte utfordringer.

– Ving Camp passer for absolutt alle. Jeg kjente veldig godt på kroppen at jeg holdt på med ting jeg ikke er vant til, men det var en god følelse selv om jeg måtte gå sidelengs ned trappa av og til. Og ikke minst, vi hadde nok tid til å slappe av i solen mellom litt trening morgen og/eller kveld, og du får så mye bedre samvittighet når du ligger på solsenga da, avslutter Renate.

LES OGSÅ: 24 timer på Ving Camp

 

To haner i flokken

På denne runden av Ving Camp var det nærmere 40 deltakere. Bare to av dem var menn. Erik Dundas syntes ikke det var noe problem.

Erik Dundas er overrasket over at ikke flere menn blir med på Ving Camp. Foto: Sølve Sundrehagen

Erik Dundas er overrasket over at ikke flere menn blir med på Ving Camp. Foto: Sølve Sundrehagen

– Jeg trives godt i selskap med hyggelige mennesker – uavhengig av kjønn. Første gangen jeg var med på Ving Camp ble jeg litt overrasket og da følte jeg meg nok litt ubekvem først, men det gikk fort over, forteller Erik. Da han reiste på Ving Camp før første gang ante han ikke hva han gikk til.

– Grunnen til at jeg dro den første gangen var rett og slett en desperat trang til å slippe unna København Marathon som jeg egentlig skulle være med på, mimrer Erik. Etter opplevelsen var han så fornøyd at han meldte seg på igjen året etter.

– Jeg får trent hardt, som er det jeg liker best, og kan være med på mange økter om dagen. Det gir meg både overskudd og setter mestring og treningsglede i et nytt perspektiv. Mye trening i kombinasjon med hyggelige folk, mye god mat og drikke er for meg en type ferie du vil gjenoppleve gang på gang, forteller Erik. Han understreker at du ikke trenger å være topptrent for å delta og at du vil føle deg vel uansett utgangspunkt, men for ham er det et mål å få vært med på så mye som mulig.

– På den måten får jeg utfordret meg selv, for eksempel på dansetimene, og det er viktig å prøve nye ting og ikke minst – bevege seg godt ut av komfortsonen på slike turer, sier han, og forklarer at det handler om lystbetont trening.

– Målet med Ving Camp er på ingen måte å gå ned masse i fettprosent eller å sette nye verdensrekorder. Her har du mulighet til å utvide treningsuniverset ditt, og du får mulighet til å tøye dine egne grenser litt, forklarer Erik. Han synes det er merkelig at ikke flere menn er med.

– Vi snakker om enkelte forholdsvis beinharde økter med tøffe øvelser som burde appellere godt til menn, men det virker som om mange menn er pinglete og ikke tør å begi seg ut på turer med en overvekt av gruppetimer, i motsetning til selvstendige øvelser, sier Erik.

– Det virker som om menn er pingler

– Jeg tipper svært mange av mannfolka som sitter hjemme og skal ut å jogge med seg selv ville ha fått seg en svært positiv overraskelse om de hadde vært med på en slik tur, eller prøvd noe tilsvarende hjemme. Frem til de finner ut av det så får jeg og de få andre mennene som er med stifte bekjentskap med alle de hyggelige kvinnene her. Det plager ikke meg, smiler Erik.

 

Ikke noe problem å reise alene

For Tina Nordbotten Skårdal var Ving Camp den perfekte ferien – selv om hun dro alene.

– Jeg liker å reise, og jeg liker å være i aktivitet, og etter litt research på nett fant jeg ut at Ving Camp måtte være det beste alternativet for meg, forteller hun.

14355164_10154350260605519_8504066135793743638_n

Tina Nordbotten Skårdal på Dance Your Ass Off – det ble en uventet favoritt!

– Når du reiser alene blir du raskt kjent med nye mennesker, og på turer som dette er det alltid flere som reiser alene. Jeg kan nok være litt sjenert, men de andre på turen tok raskt kontakt med meg da de skjønte at jeg reiste alene, og jeg ble kjent med flere hyggelige mennesker som jeg håper å treffe igjen, sier Tina. I tillegg fikk hun utfordret seg selv på nye og uvante treningstimer.

– Vi ble oppmuntret til å bli med på timer vi ikke var vant til, og som sagt, så gjort. Jeg prøvde meg på Dance Your Ass Off, en time jeg sannsynligvis aldri ville ha gått på hjemme, men herlighet så gøy det var! Jeg tror det var timen som fikk frem det største smilet hos meg i løpet av uken, sier Tina. Hjemme blir det mellom 4 og 6 treningsøkter i uka, men da går det stort sett i volleyball, styrketrening og løping.

– Jeg likte variasjonen i timene på Ving Camp, og også at det var stor variasjon i deltakergruppa. Noen er vant til å trene hver dag, mens andre nesten ikke trener i det hele tatt. Det er gøy at man likevel kan trene sammen på en tur som dette, sier Tina. Hun anbefaler alle som synes Ving Camp virker interessant å melde seg på.

– Noen er vant til å trene hver dag, mens andre nesten ikke trener i det hele tatt. Det er gøy at man likevel kan trene sammen på en tur som dette.

– Hvis du liker sol, varme og trening så er det bare å dra, for du kommer ikke til å angre. Ikke vær bekymret for at du ikke vil bli kjent med noen hvis du reiser alene, for det blir du – hvis du vil!

 

Ving Camp for fjerde gang

Høsten 2016 dro Elin Viken på Ving Camp for fjerde gang. Selv sier hun at hun rett og slett har blitt bitt av Ving Camp-basillen.

– Første gang jeg var på Ving Camp tenkte jeg at jeg dette var turen for meg. Og uken ble så bra at jeg måtte reise en gang til – og en gang til. Treningene er utrolig varierte og fine, instruktørene er fantastiske og mengden trening bestemmer vi jo selv. Jeg har rett og slett funnet min feriefavoritt, forteller Elin.

– Jeg har blitt bitt av Ving Camp-basillen og har funnet min feriefavoritt!

I år måtte reisefølget trekke seg, men Elin syntes overhodet ikke det var noe problem å reise på egen hånd.

– Alene er slett ikke alene på disse turene. Jeg fikk med meg soloppganger og solnedganger. Jeg fikk shoppet litt, solt meg mye og ikke minst slappet av mellom øktene. Gamle vennskap fikk ny gnist. Nye vennskap ble etablert. Jeg digger disse turene og har allerede begynt å glede meg til neste, avslutter hun fornøyd.

14370043_10157661444625713_1615194208948220961_n-copy

Elin Viken har vært fire ganger på Ving Camp – og gleder seg allerede til neste!

Hva tenker du om treningsreiser? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet nedenfor!