24 timer på Ving Camp

img_3229

Klokken er 06.54. Flammen på et ensomt kubbelys blafrer svakt. 13 morgenfugler sitter som tente lys på svarte matter på rekke og rad – vi er klare for dagens første treningsøkt på Ving Camp på Kypros.

– Vink til meg med tærne deres! Sånn ja, sier yogainstruktøren Natalia med lav, hes stemme. Vi ligger med armer og bein i kryss og til alle kanter og prøver å bevege tærne som vi får beskjed om. Det glitrer i den malte gullfjæren Natalia har på armen når hun viser oss solhilsenen. Vi strekker oss mot himmelen og henger med så godt vi kan. I yoga er tilstedeværelse og pust viktig, men de ulike seriene kroppsstillinger du gjør i løpet av en time bygger også muskler og smidighet, og de fleste av oss har svetteperler i pannen lenge før vi er ferdige.

Når klokka nærmer seg 08.00 setter vi oss i skredderstilling og legger håndflatene mot hverandre, foran hjertet. Alle yogatimer avsluttes slik, med en hilsen. – Namaste, mumler vi lavt i kor. Alt det gode i meg hilser alt det gode i deg. Når jeg går ut i den kypriotiske morgensolen føler jeg meg våken, avslappet og klar for nye utfordringer. Men først – frokost!

08.15 – Fyldig frokost og energipåfyll

Etter en runde i frokostbuffeen på Sunwing Sandy Bay Beach i Ayia Napa ligger det stekte egg, pannekaker, frukt og bacon på tallerkenene rundt bordet. På min egen ligger det også et realt stykke fetaost og en croissant, for jeg er da tross alt på ferie selv om Ving Camp er en treningsreise – og på ferie skal du kose deg. Rundt bordet prates det entusiastisk mellom deltakerne på det som har blitt en av Vings mest populære treningsreiser; hva pleier du å trene hjemme; ikke sant den styrketimen i går var tøff; jo, men den var skikkelig bra; vi må huske å melde oss på steptimen – alle er ivrige og klare for det denne uken på Ving Camp i Ayia Napa har å by på.

09.00 – En sofagris på crossfit

– Dette kommer til å svi litt, men i dag skal vi få myket opp skikkelig, det lover jeg, roper instruktøren Magnus som skal pushe oss gjennom WOD-timen som nå står på timeplanen. WOD står for Workout of the Day og er et vanlig begrep i crossfit-verdenen. Enkelt sagt handler det om høyintensitetstrening uten bruk av maskiner og apparater. Don’t use machines. Become one, liksom.

La oss bare få en ting på det rene med en gang – jeg er ikke en ihuga treningsentusiast til vanlig. Jeg trosser dørstokkmila i ny og ne for å svette litt på det lokale treningssenteret, men jeg trives best i sofakroken, og gjerne med en pose potetgull. Så hvorfor har jeg dratt på treningsreise, lurer du kanskje på? Vel, fordi jeg skulle ønske jeg var litt flinkere til å komme meg på trening, og tenker at dette blir en skikkelig bra start. Og fordi jeg har blitt fortalt at treningsreiser passer for alle, og at det garantert vil gi meg treningsmotivasjon.

Men når jeg står der, midt på den grønne gressmatten, og får vite at vi skal løpe 70 lengder, ta 100 situps, gjøre ørten knebøy og enda flere beryktede burpees (pushups og spensthopp i ett) lurer jeg litt på om jeg har gjort noe dumt. Det får briste eller bære, tenker jeg, og setter i gang.

p1030242-copy

10.15 – Flat ut i solen

60 minutter senere er beina gele og klærne gjennomsvette. Jeg skal ikke engang prøve å late som om jeg klarte å ta alle burpeesene eller lengdene, men jeg ga alt – og nå føles det helt herlig. De mest sporty deltakerne har satt kursen rett mot en ny treningstime (som er den siste på timeplanen før ettermiddagstimene), men heldigvis er det opp til enhver hvilke timer du vil være med på. Så for undertegnede er det bassengheng med verdens beste samvittighet som gjelder.

img_3251

13.30 – Mer digg til lunsj

Etter noen timer i solen smaker det ekstra godt med en stor, smakfull lunsj i skyggen. Buffelunsj resulterer alltid i nokså rare sammensetninger på tallerkenen, et herlig resultat av at du bare velger alt det som frister mest akkurat der og da. Jeg laster tallerkenen med salat, pasta, tzatziki, frukt og selvfølgelig, mer ost. Det kypriotiske kjøkkenet har mange likhetstrekk med det greske, så her smaker fetaosten ekstra godt. Har du lyst på en skikkelig godbit bør du prøve saganaki: fritert ost med honnig og en sitronskvis – himmelsk!

15.00 – Strandløver på Sandy Bay Beach

Når lunsjen er fortært er det fortsatt en god stund til neste treningstime og mer enn nok tid til et besøk på Sandy Bay Beach rett nedenfor hotellet. Etter 5 minutter står jeg med føttene godt plantet i varm sand og speider etter en ledig solseng. Det tar ikke lang tid før jeg får øye på en, og like etter plasker jeg rundt i de krystallklare bølgene. Den ultimate sydenfølelsen! Det koster 5 euro å leie solseng og parasoll hele dagen. Rundt omkring ligger det flere strandbarer der du kan kjøpe en forfriskning eller ti. En iskald brus smaker ganske godt når gradestokken for lengst har bikket 30.

img_3081

17.00 – På med joggeskoene igjen

– KOM IGJEEEN! Atter en gang er vi samlet på den grønne gressmatten, og nå er det timen med den selvforklarende tittelen Dance Your Ass Off som står for tur. Instruktøren Sølve har capsen på snei og danser som om han har fyrverkeri i beina, og resten av oss vrikker og hopper og gir danseføttene frie tøyler. Ettermiddagsolen skinner på lilla, grønne og blå joggesko i kjapp bevegelse på kunstgresset. Ingen har tid til å sjekke eller bry seg om takt eller hvorvidt du gjør trinnene riktig, her gjelder det bare å få opp pulsen og ha det gøy. Svetten siler, men smilene er brede og latteren sitter løst, og timen er over før vi rekker å lure på hva klokken er.

LES OGSÅ: Det du tror du vet om treningsreiser er feil 

p1030426-copy

19.30 – Middag i Ayia Napa sentrum

– Jamas! Det klirrer lystig i glassene våre når vi senere samme kveld skåler for den gode innsatsen vi har gjort så langt. Vi sitter rundt et langbord på en av de best likte restaurantene i Ayia Napa sentrum, italienske De Medici.

Maten kommer raskt, og stillheten senker seg mens vi nyter pasta, sjømat, biff og andre delikatesser i lange drag. På De Medici serverer de også skikkelig gode drinker, prøv for eksempel mojitoen som serveres i et artig syltetøyglass. Eller kanskje bellinien, prosecco blandet med ferskenpure, en italiensk klassiker. Nam!

LES OGSÅ: 10 greske matretter du må prøve

23.30 – Ayia Napa by Night

Du tenkte det sikkert med en gang du leste «Ayia Napa» – et partysted uten sidestykke! Nå skal det sies at Ayia Napa er mye mer enn ungdomsfyll og gratis shots, men det er ikke til å stikke under en stol at det finnes en beryktet bargate med flust av klubber, dansegulv og utesteder med lettkledde servitører og kostymekledde dansere. Og en tur innom bargaten er nesten et must når du først er her, om så bare for å avvise innkasterne og flire litt av alle de ustødige festløvene.

VSCYLCAANA1006

00.40 – Leggetid for de uten festkondis

For slitne muskler frister puta mer enn å være selvutnevnt dronning på Ayia Napas heftige dansegulv ut i de små timer. På treningsreise ligger du ikke våken om natten, det er helt sikkert. Til det er alle musklene for trøtte. Til og med øyemusklene er slitne og takknemlige når de endelig får hvile i mørket. I morgen venter en ny dag med nye treningsutfordringer, mye svette og oppmuntrende heiarop. Slitne muskler skal bli varme igjen, og ikke minst – sterke!

Ps! Lurer du på om jeg fortsatte med treningen etter at jeg kom hjem?

Jeg skal ærlig innrømme at det var perioder hvor jeg tenkte at når jeg kom hjem etter dette, da skulle jeg krype opp i sofaen igjen og gi beng i kondisjon og muskler i lang i tid fremover. Men etter en så heftig kickstart som Ving Camp virket det helt meningsløst ikke å fortsette med treningen, og siden jeg kom hjem har jeg trent et par ganger hver eneste uke. Det er kanskje ikke all verden, men for en slapp sofagris er det stor fremgang, og ikke minst: det er mye bedre enn ingenting!

Vær oppmerksom på at dette blogginnlegget ble skrevet i 2016.