Disse tingene bør du ha i håndbagasjen

Det er ikke så mye som skal til for at flyreisen blir enklere, mer praktisk og mer behagelig.

···

Ørepropper og sovemaske

Det er ikke tilfeldig at vi har plassert denne øverst på listen. Du er sjelden alene om bord, og støynivået kan mildt sagt være forstyrrende. Hylende unger, en snorkende sidemann, hoiingen fra vennegjengen som har startet festen tidlig, skranglingen fra serveringstrallen – lite slår å stenge alt ute med et par lydisolerende propper og en sovemaske. Gå for en konturformet maske, så slipper du at den presser mot øynene og øyenvippene.

Et skjerf

Noen liker å ha med seg pledd når de skal fly, men spør du oss er et stort skjerf langt mer praktisk. Det kan brukes som både som pledd og pute, og vel fremme kan det brukes som sarong på stranden og piknikpledd. I tillegg til å fungere som et vanlig skjerf, selvfølgelig! Mulighetene er nesten uendelige, og det perfekte skjerfet er nærmest uvurderlig i håndbagasjen.

En ekstra genser

Legg en av genserne du har pakket i kofferten din, samt undertøy og et par sokker, i håndbagasjen i stedet. Hvis kofferten din blir forsinket eller forsvinner slipper du å føle deg ustelt mens du venter på at den skal dukke opp. Da er du heller ikke avhengig av å handle noe nytt umiddelbart.

Det er ikke gøy å shoppe når man MÅ, som hvis kofferten tar en omvei. Legg et skift i håndbagasjen!

Desinfiseringsmiddel

I tillegg til vanlig desinfiseringsmiddel til hendene er det kjekt å ha med et par våtservietter om bord. Tørker du kjapt av brettet, brettkroken og armlenene har du kanskje sikret deg mot å starte ferien med en lei forkjølelse. Sidemannen ser kanskje litt rart på deg, men sannsynligvis skulle han bare ønske han kunne gjøre det samme.

Tips! The Body Shop har desinfiseringsgel med deilige dufter som kokos, mango og jordbær. 

Egen underholdning

Lite er kjedeligere enn når du forventer å bli underholdt av utallige filmer, serier og spill om bord, for så å oppdage at du ikke engang har en skjerm i setet foran deg. Bruk litt tid på forhånd og fyll opp mobilen eller nettbrettet med serier og filmer du har lyst til å se (med Netflix kan du laste ned mye som kan ses offline), interessante podkaster og lydbøker. I verste fall har du masse underholdning til de dagene hvor ferieværet ikke blir helt som forventet. Husk å lade powerbanken også!

Vær oppmerksom på at enkelte land og flyselskap ikke tillater powerbanks i innsjekket bagasje. Ha den i håndbagasjen. 

Matpakke og snacks

Det er ikke til å stikke under stol at maten og snacksutvalget om bord ikke alltid er av den sunneste og friskeste varianten. På enkelte flyvninger er det tillatt å ha med egen mat om bord, men unngå å ta med noe som lukter sterkt og kan virke sjenerende for medpassasjerer. Kutter du opp frukt hjemme og legger det i små plastposer eller bokser har du et forfriskende mellommåltid lett tilgjengelig – akkurat når du måtte ønske det. Proteinbarer og nøtter er også gode alternativer.

Skal du reise med barn? Slik gjør du flyreisen til en lek

Tar med deg favorittfrukten din om bord – et perfekt (og sunt) mellommåltid.

Toalettsaker

Tannbørste og tannkrem er ikke alltid et must i håndbagasjen, men på lange flyvninger er det deilig å kunne pusse tennene underveis. Ansiktskrem og håndkrem beskytter huden mot den tørre luften om bord, og for den ene halvdelen av befolkninger er tamponger eller bind veldig kjekt å ha i veska uavhengig av om det er den tiden av måneden eller ikke. Det er kjipt å bli overrasket av mensen 40 000 fot unna nærmeste dagligvarebutikk. Ta med smertestillende om du har behov for det, og sørg for å ha reseptbelagte medisiner tilgjengelig i tilfelle kofferten tar en omvei.

En gjennomsiktig toalettmappe

Beholdere med flytende væske kan ikke ligge løst i håndbagasjen, de må legges i en gjennomsiktig 1-liters pose (og kan ikke overskride 100 ml pr. enhet). Du får egnede poser i sikkerhetskontrollen, men investerer du i en gjennomsiktig toalettmappe kan du gjøre den klar lenge før du kommer til flyplassen, og spare tid i sikkerhetskontrollen. Velger du i tillegg en mappe med en knallfarge på f.eks. glidelåsen eller sømmene er den lettere å lokalisere i håndbagasjen.

Termoflaske

Du får naturligvis ikke ha med deg en full termoflaske gjennom sikkerhetskontrollen, men hvis du tar den med deg og fyller den med kaldt vann etter å ha gått igjennom kan du glede deg over friskt og avkjølt vann vesentlig lenger enn hvis du bare kjøper en vanlig vannflaske på flyplassen. På Oslo lufthavn finnes det drikkestasjoner hvor du kan fylle flasken gratis, hvis du ikke vil kjøpe flaskevann.

Har du lest denne? 20 ting du kanskje ikke visste om å fly

Penn

Med en egen penn tilgjengelig får du fylt ut immigrasjonsskjemaet allerede om bord og slipper jakten på en penn i folkehavet på flyplassen.

Her kan du lese om Vings bagasjeregler.

Bonustips: Tenk langsiktig når du pakker

  • Ha reisedokumentene dine lett tilgjengelig hele tiden.
  • Elektronikk som pcer og kameraer skal ofte tas ut i sikkerhetskontrollen. Har du dem samlet på et sted slipper du å rote rundt i bagasjen for å finne dem.
  • Posen / toalettmappen med flytende innhold må også ut i sikkerhetskontrollen. Vit hvor i bagasjen den befinner seg, så du slipper å bruke tid på en leteaksjon.
  • Pakk i en romslig håndveske eller en sekk som får plass under setet foran deg hvis du vil ha alle tingene dine lett tilgjengelig. Alternativt kan du legge tingene du trenger underveis i et bærenett eller lignende, og ta ut dette av håndbagasjen før du legger den i bagasjehyllen. Da slipper du å reise deg og ta ned kofferten utallige ganger underveis, og du slipper at tingene dine ligger løst rundt omkring i setet og på gulvet.
  • Hvis du sitter ved en nødutgang har du ikke lov til å ha noen eiendeler på gulvet foran deg ved takeoff og landing. Da kan du følge bærenett-tipset overfor for å gjøre det lettere å ta ut det du trenger så snart flyet er i luften.

Har du flere tips? Del dem gjerne med oss i kommentarfeltet under.

Kategorier