Ekspertenes reisetips

Noen reiser definitivt mer enn andre. På hovedkontoret til Ving sitter mange med mer reiseerfaring enn de fleste. Hva tar de med seg på tur? Og hvordan planlegger de reisen? Her får du inside-tipsene!

Ann-Renée Degnes

Jeg liker å planlegge turen på forhånd for å få mest utbytte av oppholdet. Jeg googler masse og leser meg opp på hva jeg vil se og gjøre. Leiebil er et must for å oppleve destinasjonene på best mulig måte, eller eventuelt sykkel om jeg er i en by. Jeg sjekker at navn på billetten er i samsvar med pass (som selvsagt er gyldig), for det er dyrt å endre eller rette – og noen ganger umulig.
På turen har jeg alltid med meg en god bok eller flere, powerbank til mobilen, sarong (flott å ha på stranden til å ligge på, eller ha rundt seg som beskyttelse for sol eller hvis det er litt kjølig), solbriller og gode sko. Og solfaktor 30! Det er ikke gøy å ødelegge ferien med å bli solbrent, og jeg vil gjerne at huden skal ha det bra når jeg blir gammel.

Ann-Renée bruker bil eller sykkel for å komme seg rundt på de ulike stedene hun besøker.

 

Katrine Parker

Til tross for at jeg har reist veldig mye, er jeg faktisk en elendig pakker. Mitt triks er at jeg alltid har med stor koffert – uansett hvor lenge jeg skal være borte. Og jeg har alltid med for mange sko… Dessuten er jeg opptatt av å ha med «riktig» tøy, det vil si at plaggene passer til ulike anledninger. Om jeg er usikker, legger jeg frem et antrekk med tilbehør for så å ta bilde av det. Da er det mye lettere å se om det vil funke, enn om jeg bare slenger noe i kofferten.

“Til tross for at jeg har reist veldig mye, er jeg faktisk en elendig pakker”, sier Katrine Parker.

 

Kjersti Engebrethsen

Før jeg reiser tømmer jeg søppelkasser og kaster eller fryser mat som kommer til å gå ut på dato mens vi er borte. Jeg sørger også alltid for at oppvaskmaskinen er tom for å slippe ubehagelig lukt når vi kommer hjem. Jeg har alltid med kredittkort, pass og en liten reisehøyttaler så jeg kan ha musikk på rommet. Reiseapotek med gnagsårplaster, hodepinetabletter, allergitabletter og magetabletter. Bok, antibac, to par solbriller, solkrem til ansiktet, klokke som tåler vann, adaptere og headset med støyreduksjon. Joggesko og treningstøy hvis jeg skal være borte mer enn én uke og strandbag hvis jeg skal sole og bade. Skal jeg til varmere strøk når det er kaldt i Norge, tar jeg flip flops i håndbagasjen og reiser i klær som er sommerlige under, så jeg kan ta av meg genseren og brette opp buksene når jeg lander. Jeg reiser aldri med masse smykker, belte eller sko med mye metall, da det er å be om trøbbel i sikkerhetssjekken.

“Jeg reiser aldri med masse smykker, belte eller sko med mye metall, da det er å be om trøbbel i sikkerhetssjekken”, sier Kjersti. Her er hun på Maldivene.

 

Sophie Frisholm Damsund

Jeg pleier å gjøre ganske grundig research på alt fra restauranter, parker, show etc. Så lager jeg en personlig guide som jeg printer ut med kart til de jeg reiser med. Alt er ikke alltid planlagt, det må være mye rom for spontanitet også. Men det er ikke noe gøy å gjøre research på for eksempel restauranter når man er på et sted. Da havner man fort på turistfeller. Jeg har også alltid med treningstøy og joggesko. Det er en fin måte å komme seg rundt i nærområdet. Ta også med en powerbank. Det er så kjedelig å gå tom for batteri på telefonen eller kamera når man finner fine kodak-moments på sin vei!

“Jeg har også alltid med treningstøy og joggesko. Det er en fin måte å komme seg rundt i nærområdet”, sier Sophie, her på joggetur I New York.

 

Lene Moxnes

Jeg har laget ferdige pakkelister for forskjellige typer reiser/ferier som for eksempel «Hotellferie storby», «Hotellferie sol og bad». Da går pakkingen som en lek! I tillegg til selvsagte ting som joggesko, sandaler, undertøy, bikini, varm genser og toalettsaker har jeg listet opp spesifikke ting som er lett å glemme, som kontaktlinser, hårbørste, pose til skittentøy, kompresjonsstrømper, solhatt, liten selskapsveske, strandbag og lignende.
På reisemålet bruker jeg Snapchat og Google Maps til å lage album der og da på mobilen. Istedenfor å ta bilder med kameraet, tar jeg bilde med Snap, legger på en passende tekst og lagrer bildet. Så finner jeg frem stedet på Google Maps og tar screen shot, slik at jeg senere kan orientere meg frem til hvor jeg var – og eventuelt tegne det inn i papirkartet for å ta vare på steder som er verdt å besøke igjen.

Lene på strandpromenaden i Altea.