Slik roer du nervene før flyreisen

Hvis du er blant dem som får litt ekstra høy puls av å fly, da er du definitivt ikke alene. Med disse tipsene blir det forhåpentligvis lettere å holde nervøsiteten i sjakk.

···

1. Vær ute i god tid

Det er kanskje fristende å utsette avreisen hjemmefra til siste sekund, men stress hjelper sjeldent på nerver i høyspenn. Flyplasser kan også være ekstra stressende, med mye mennesker og lange køer. Reiser du tidlig, får du én ting mindre å bekymre deg for.

2. Vurder å forhåndsbestille sete

Hvis du vet at du blir ekstra nervøs av å sitte ved vinduet eller på en annen bestemt plass, kan det lønne seg å reservere seter på forhånd. Da er du sikker på at du får sitte akkurat der du vil.

Her kan du lese mer om Vings flyklasser.

Sikre deg favorittsetet ved å forhåndsbestille før avreise.

3. Unngå koffein rett før avreise

Koffein holder deg våken, så hvis du dropper kaffen eller energidrikken er det kanskje en liten mulighet for at du får sove om bord. Når du sover går tiden som kjent mye fortere, og du ankommer mer uthvilt og avslappet – klar for en velfortjent ferie, og kanskje en ekstra stor kopp kaffe?

4. Snakk med kabinpersonalet

De ansatte i Vings flyselskap, Thomas Cook Airlines Scandinavia, er der for å gjøre reisen så behagelig som mulig for deg. De kan svare på spørsmål du måtte ha, og har flere gode råd hvis du føler at nervene tar overhånd.

Si gjerne fra til kabinpersonalet at du er nervøs for å fly.

5. Ikke drikk for mye alkohol om bord

Det kan virke som en god ide å ta seg et beroligende glass vin eller ti, men for mye alkohol gjør deg sannsynligvis bare mer stresset og nervøs enn du var i utgangspunktet.

6. Se på en film eller en serie

Hvis du klarer å distrahere deg selv glemmer du forhåpentligvis nervøsiteten en liten stund. Last ned noen filmer, noen episoder av favorittserien din, lydbøker eller podkaster til nettbrettet eller telefonen din, og start dem med det samme du er på plass i setet ditt om bord. Da stenger du også ute lyder som kanskje bidrar til mer bekymring.

Med en film eller lydbok kan du distrahere deg selv og unngå lyder du synes er ubehagelige.

7. Pust

Det høres kanskje teit ut, men å senke skuldrene og puste rolig inn og ut er overraskende effektfullt. Du fokuserer på noe annet, og kroppen, nervene og hodet får slappe av en liten stund. Det finnes også flere pusteteknikker du kan prøve.

8. Skru på feriemodus

Prøv å fokusere på nå skal du endelig på ferie! Tenk på alt det fine, hyggelige og morsomme du skal oppleve de kommende dagene. Hvis du er på vei hjem kan du prøve å tenke på noe du gleder deg til å gjøre hjemme. Har du en avtale du ser frem til, eller et artig prosjekt på gang? Fokuser på den gode følelsen du får av å glede deg til noe, og skyv bekymringene langt vekk.

Prøv å fokusere på det herlige som venter på den andre siden av flyreisen.

Har du flere tips? Del dem gjerne med oss i kommentarfeltet under.

Dette blogginnlegget ble opprinnelig publisert på Thomas Cook Blog.