Er cruise bare for pensjonister?

Hvis du er en av dem som tror cruise er forbeholdt de godt voksne bør du definitivt lese videre. For på cruise kan du nemlig surfe, stå på skøyter og oppleve verden – for å nevne noe.

– Hva slags assosiasjoner får du hvis vi snakker om cruise?

Jeg har grublet på cruisefenomenet og er nysgjerrig på hva andre tenker om det. Jeg spør en venninne i 30-årene.

Umiddelbart tenker jeg det er for pensjonister.

– Når det er sagt er det flere jeg kjenner på min alder som har vært storfornøyd etter en cruiseferie, så kanskje cruisekonseptet er i endring?

Bente Borvik copyBente Borvik, Senior Key Account Manager i Royal Caribbean Cruise Lines (RCCL) svarer følgende når vi spør hvem som egentlig reiser på cruise i dag.

– Jeg vil faktisk si alle. Med det store utvalget av skip som finnes i dag, fra små Azamara-skip med plass til 700 gjester til Harmony of the Seas, verdens største cruiseskip, med plass til over 6000 – da skal det godt gjøres å ikke finne noe som passer for deg – uansett alder og preferanser.

LES MER: Bli med om bord på verdens største cruiseskip

 

Sjøvante nordmenn og karibiasvake svensker

Og det er kanskje ikke så rart at stadig flere får øynene opp for cruise.

– Vi liker å være på sjøen, har eventyrlyst og ønsker oss litt luksus når vi først er på ferie. Da setter vi selvfølgelig pris på det høye servicenivået om bord på cruise og ikke minst all den gode maten! Cruise er så enkelt, du har jo alt i umiddelbar nærhet, forklarer Bente.

Foreløpig er det cruise i Middelhavet og Karibia som er de mest populære reisemålene. Nordmenn foretrekker Middelhavet, mens våre svenske naboer heller reiser til Karibia, ifølge Bente. I tillegg kan du nå også reise på cruise fra for eksempel Dubai eller i Det indiske hav til eksotiske steder som Seychellene og Madagaskar.

Middelhavet er nordmenns cruisefavoritt.

Hva skjer om bord?

Ett ord: masse! Det er ikke tvil om at det finnes mer enn nok å finne på om bord på de større skipene. Visste du for eksempel at du kan se Broadway-musikaler som Cats og Mamma Mia om bord, eller at det finnes skøytebaner, klatrevegger og surfesimulatorer? Og hvis du har vegret deg mot å betale de stive prisene på Broadway-billetter har vi en gladnyhet: på cruise er musikalene selvfølgelig gratis.

– Veldig mye er inkludert i prisen når du reiser på cruise med RCCL. Alle måltider om bord, barneklubber og aktiviteter som klatrevegger, skøytebaner, zipliner og den slags, forklarer Bente.

Men halve moroa skjer når skipet legger til kai. Som regel befinner du deg da i nærheten av større severdigheter i området, og hvis du ikke foretrekker å slappe av om bord har du anledning til å få en smakebit av et land eller tre i løpet av ferien.

Tenk deg å våkne opp på et nytt og spennende  sted hver morgen uten å løfte en finger for å komme dit!

– Du kan melde deg på organiserte utflukter i alle havnene du kommer til underveis på cruiset, men du kan også gå i land og se deg omkring på egen hånd – det kan ofte være vel så hyggelig. Som regel er det enkelt å få tak i en taxi i havnen, og hvis du har lyst til å se noen av severdighetene har taxiene som regel fastpris til disse, sier Bente.

RCI_WOW_FLOWRIDER_HERO_DAUG

Det er flust av aktiviteter for både store og små på de større skipene.

Hva passer for meg?

Med stadig mer å velge mellom i cruiseverdenen kommer den uunngåelige valgfrheten og bekymringen for å velge “feil”, men Bente understreker at de større skipene passer for de fleste.

– En av de tydeligste trendene i cruiseverdenen nå er at stadig flere reiser med hele storfamilien. Det vil si besteforeldre, foreldre, barn – full pakke, rett og slett.

Når det er sagt finnes det noen ting du kan ta med deg når du skal velge cruise:

– Når det gjelder valg av skip finnes det en tommelfingerregel. Jo større skip, desto lavere snittalder, og jo kortere cruiseruter, desto lavere snittalder. Så er det snakk om et langvarig cruise med et lite skip, så kan du forvente deg en relativt høy snittalder, forklarer Bente. Selv er hun ikke i tvil om hvilke skip som er favorittene.

– Det må være Oasis Class-skipene – helt klart. Om bord kan du prøve nye restauranter hver eneste kveld, og det finnes mange flotte utendørsområder. Ingenting slår en bedre middag i Central Park under den karibiske stjernehimmelen. Disse skipene er et reisemål i seg selv! Og et cruise i Karibia må være det mest avslappende som finnes. Du kan bare lene deg tilbake og nyte tilværelsen, nydelige strender og fantastisk badevann. Ta noen dager i Miami før cruiset og vips – der har du den perfekte ferien, smiler Bente.

460684055

Hva tenker du om cruise? ‘Ja takk,’ eller ‘nei, det passer ikke for meg’? Del gjerne din mening med oss i kommentarfeltet under ⇓