Verdens største lekeplass

harmony

Noen ganger er det størrelsen det kommer an på. I alle fall når det er snakk om splitter nye Harmony of the Seas – verdens største cruiseskip – som skaper bølger i Middelhavet denne sommeren.

························································································································································································

Den største rutsjebanen på de 7 hav

Harmony of the Seas nøyer seg ikke med å være verdens største cruiseskip, de følger selvfølgelig opp med ombordaktiviteter i verdensklasse. Vi tipper at den tietasjes (!) rutsjebanen The Ultimate Abyss får sommerfuglene i de flestes mager til å flagre litt ekstra (sjekk den lilla sklien på bildet over).

For mindre vågale badenymfer finnes det tre mindre vannsklier, og for de minste: badelandet Splashaway Bay. Andre adrenalinfremkallende aktiviteter om bord inkluderer en zipline tvers over det 45-meter høye atriet, en klatrevegg med uslåelig utsikt på toppen og en surfesimulator. Bare for å nevne noe.

Du trodde kanskje cruise var kjedelig?
Sjekk hvilke andre cruisemyter vi har stukket hull på!

 

rccl

Foto: RCCL

Danny & Sandy cruiser videre

Har du noen gang lurt på hvor Danny og Sandy egentlig skal når de flyr av sted i den røde cabrioleten på slutten av Grease? Vel, vi skal ærlig innrømme at vi ikke er helt sikre på det, men vi vet i alle fall at det er puddelskjørt, brylkrem og skinnjakker som gjelder når Harmony of the Seas setter opp Broadway-musikalen om bord.

 

Hvilket nabolag foretrekker du?

Harmony of the Seas er svimlende 362 meter lang, 60 meter bred og har intet mindre enn 18 dekk (og plass til 5400 passasjerer). Lurer du på hvordan du skal finne frem om bord? Rederiet har løst det hele ved å dele skipet inn i 7 nabolag. Om bord kan du slentre rundt i frodige Central Park med sine restauranter og butikker, eller barhoppe på Royal Promenade. I Bionic Bar mikses drinkene dine av roboter!  På Boardwalk kan du prøve den gammeldagse karusellen eller oppleve vannakrobatikk på AquaTheater. Basseng og fartsfylte aktiviteter finner du i eget nabolag, og det samme gjelder spa, fitness og underholdningsscenene.

Harmony of the Seas Royal Carribean Cruiseline

AquaTheatre om bord Harmony of the Seas

 

For de kule kidsa

Harmony of the Seas passer like bra for familier som for pensjonister og par, og det skal sies at Royal Caribbean heller ikke har glemt ungdommen. Det er ikke alltid så kult å henge med foreldrene eller femåringene i barneklubben, så på Harmony of the Seas har ungdommene rett og slett fått sitt eget nabolag Youth Zone. Der kan de være så kule som bare tenåringer kan være, med dansegulv, pool parties og åpen mikrofon-kvelder. Også yngre barn kan være med i Youth Zone – deltakerne grupperes etter alder.

Harmony of the Seas Royal Carribean Cruiseline

Youth Zone – for barn og ungdommer

Fem perfekte cruise for familier

 

Fra Johnny til Jamie Oliver

Anthem of the Seas, RCCL Royal Caribbean Cruise LineMat er en viktig del av ferieopplevelsen, og om bord på Harmony of the Seas kan du se langt etter glisne kjøttkaker a la danskebåten. På Jamie Olivers restaurant Jamie’s Italian venter herligheter fra det italienske kjøkkenet, og på populære Johnny Rockets kan hele familien kose seg med hamburgere i tradisjonell diner-stil. Eller hva med en tur i Hot Dog-baren, grillrestauranten, taqueriaen Sabor eller kanskje sushirestauranten Izumi?

Vi tipper enhver gane vil fryde seg over minst et av spisestedene om bord. Du har hele tiden på deg et elektronisk armbånd som du benytter når du kjøper drikke, spiser i en restaurantene som ikke er inkludert i helpensjonen og shopper i butikkene. Du kan til og med låse opp lugardøren din med armbåndet. Og du, har du ikke lugar med balkong kan du få en lugar med virtuell vegg – for skikkelig cruise-feeling.

 

Barcelona – Roma – Napoli – Palma – Marseilles

På Harmony of the Seas er det nok fort gjort å glemme å gå i land på stoppene, men med reiseruter som tar deg innom noen av de fineste og mest spennende byene i det vestlige Middelhavet bør du unne deg en liten tur i land.

Her bør du gå i land

Barcelona er en av verdens kuleste byer og er absolutt verdt en tur i land.

Barcelona er en av verdens kuleste byer og er absolutt verdt en tur i land.

Kunne du tenke deg et cruise med Harmony of the Seas?

 

 • Inger Lise Lundal Hansen

  Kunne tenkt å cruise med Harmony of the seas ja : ) .Reiser for fjerde gang på Allure of the seas til høsten : ). Fantastiske skip : ))

 • Tom Dybing

  Hi hi… Stikker ombord i ft Lauderdale om et år. Godt og varmt i vannet i karibien… Tar med badedyr så jeg har noe å holde i når vi går ned…. Passer på å drikke alkohol slik at jeg ikke kjeder meg mens jeg venter på kystvakten 🙂

 • Lars Holm

  Bare lurer.. Er det nok livbåter til alle?

 • Morten Krogh

  Var nettopp på cruise med NCL Getaway og det var supert. Det mest imponerende var kvaliteten på maten som var usedvanlig høy. Dessuten har de ingen fast bordsetning og det er perfekt når man har barn som plutselig er sultne. Og når cruiset kostet akkurat halvparten av hva RCCL skulle ha for identisk reise da var valget enkelt. Men like stor båt var det ikke da…

 • ErikFraOslo

  Om du har vært ute som chief i 16 år burde du unngå å uttale deg så bombastisk når du helt åpenbart ikke har innsikt i, eller greie på, forholdene om bord på RCCLs flåte.
  Og nei, jeg sliter ikke med å lese.
  Å lese altså. Og lese er feil vettu.
  NAL

 • ekteviking

  Etter Titanic har jeg aldri vært i båt. Altfor farlig.

  • jaggugudrunn

   Digger hvordan nicket ditt passer til ditt usagn hehe

 • JonPon

  Skulle gjerne tatt en tur med den balja der jeg 🙂

 • jan olaussen

  Dyktig Norsk shipping miljø her som på mange andre områder.

 • ErikFraOslo

  Å ha vært til sjøs i 16 år kvalifiserer ikke umiddelbart til å kunne uttale seg i sikkerhetsspørsmål.
  Og hvor kommer tallet 100 i forhold til “teknisk mannskap” fra. Pilkastmetoden?
  Verden blir ikke dårligere om folk som ikke kan de de uttaler seg om slutter med nettopp det.

  • perebs

   16 år på alt fra gasstanker til OBO og RoRo skip som maskinsjef kvalifiserer ikke? OK.
   Og ellers sliter du med og lese? Eller skjønte du ikke ordet antagelig. Har du et bedre tall er det bare å komme med det.

   • Ole Andre Alm

    Det Perebs forteller må vi alle sammen ta seriøst. Jeg tror ikke Harmony of the Seas har tenkt over det Perebs fremlegger her. Hva er din kontaktinformasjon Perebs? Vi må sette deg i kontakt med Harmony of the Seas og varsle om dette asap!!!

    • perebs

     Tenker de har fokus på det 24×7.

  • ErikFraOslo

   Å ha seilt chief på lastebåt betyr ikke at man et kvalifisert til å underkjent sikkerheten på cruiseskip uten detaljert innsikt og kunnskap.
   Og nei; Jeg har ikke lesevansker heller.
   Husk forskjellen på å og og.
   NAL.

 • perebs

  Skip? Heller en katastrofe som venter på å skje. 5600 passasjerer og antagelig mindre enn 100 teknisk mannskap. Tenker det blir greier.
  Og nei, jeg kan ikke tenke meg et cruise med Harmony of the Seas, eller andre cruiseskip for den saks skyld. Seksten år til sjøs holder.

  • Ole Bratlie

   Skibet har et mannskap på mer en 2300 personer, og de har vel ale sammen sikkerhetskurs og vet hva som må gjøres ved ulykker.

   • Enok Liknes

    Diskusjonen minner meg litt om mentaliteten angående sikkerhet anno 1912 ombord på cruisskip.
    Alt går bra ved ulykker fordi alt mannskap har sikkerhetskurs og hjertestarterkurs :). Mannskapet ombord på Concordia hadde nok også denne opplæringen.

   • perebs

    Jepp. Kelnere, renholdspersonell, dansere, bartendere og alle med sikkerhetskurs. Jippi!

  • Ole Barstad

   åh, svarteper

   • perebs

    🙂

  • Ole Andre Alm

   Hør hør! Perebs har jo 16 års erfaring på sjøen, en riktig fagmann. Hvis han sier det blir en katastrofe, så må vi alle sammen ta dette meget seriøst. Vi må gå sammen om en underskriftkampanje og stoppe dette cruiseskipet får det uungåelige skjer.

   • perebs

    He, he!
    Jeg gir f i om andre vil på cruise. God tur og vel unt. Etter en grunnstøting, et par maskinromsbranner og en brann i innredningen er jeg godt forsynt.
    Heldigvis slapp vi å tenke på flere tusen passasjerer og kunne fokusere på viktige ting. 😉