Har du hørt om Perleøya?

Om øya har fått sitt navn fordi sanden er kritthvit eller fordi den fungerte som skjulested for piratskatter er uvisst, men Perleøya – også kjent som Koh Mook – er et aldri så lite paradis av en øy.

Du har hørt det før: blendende hvit sand, krystallklart vann, turkise bølger – det er nesten så du blir overrasket hvis stranden viser seg å være like lekker som lovet. Vel, reiser du til Koh Mook syd i Andamanhavet er det bare å gjøre seg klar for overraskelse. Når du hopper i land på øyas østside er det som å plante beina godt ned i en tønne med vaniljesukker. Myk puddersand kiler seg inn mellom tærne – så hvit at selv den mest gustne vinterhud ser ut til å ha litt farge.

12891715_10156686804665576_2207758176703088694_o

Stranden på Koh Mooks østspiss er en fryd for øynene og vintergustne sjeler

Det er ikke så mange hotell på Koh Mook, men et av de fineste er Sivalai Beach Resort på øyas østspiss. Her finner du den fineste stranden, og ekstra deilig er det at du ikke trenger å bekymre deg for at sanden skal bli innpåsliten – du kan nemlig bo i en lekker strandvilla med egen solterrasse helt nede på stranden. Glem strandvesker og parasoller, her kan du nyte sol, skygge, bading og fullstendig avslapning på din egen terrasse. Herlig!

FullSizeRender_1

Ettermiddagsskumring og lavvann på Sivalai Beach Resort

Utelivet på Koh Mook er mer eller mindre ikke-eksisterende, men hvis du blir lei av ligge på stranden (det må vel være selve definisjonen på et luksusproblem) kan du reise på flere utflukter. Snorkleparadiset Koh Rok, livlige Koh Lanta og vakre Koh Kradan ligger relativt nært. De hjelper deg gjerne med organiseringen på Sivalai Beach Resort, men du kan også gå til den lille landsbyen og bestille gjennom noen av operatørene der.

Hva er dine beste Thailand-tips? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet nederst på siden.

12885981_10156686806005576_4902262836955079131_o

Bra snorklesikt og fargerikt undervannsliv ved Koh Rok-øyene.

Emerald Cave er Koh Mooks mest kjente, og egentlig eneste, attraksjon. Grotten ligger på øyas vestside, og du reiser hit med båt, stropper på deg redningsvest, hopper i havet og svømmer inn i grotten sammen med en ledsager. Når grotteåpningen forsvinner bak deg og du ikke ser en millimeter foran deg trenger du ikke å bli stresset, det tar bare noen sekunder før lyset fra åpningen i den andre enden åpenbarer seg. Ledsagerne har også hodelykter for sikkerhets skyld.  Når du kommer ut på andre siden og kjenner grunn under føttene igjen står du på en liten, idyllisk strand omgitt av tropiske vekster nede i et dypt krater som sies å ha vært skjulested for glitrende piratskatter en gang i tiden. Det lønner seg å komme tidlig om morgenen før alle andre, stranden er bitteliten og føles raskt overfylt.

Thailand, Koh Mook, Emerald Cave, hk, 08

På vei gjennom Emerald Cave.

Det finnes flere gode restauranter på Koh Mook selv om utvalget ikke er det største. Prøv for eksempel HillTop, en ujålete restaurant med bord under åpen himmel. Omgitt av trær og gresshoppesang serveres deilig thaimat i store porsjoner på massive, skjeve trebord og på tallerkner i forskjellige farger og størrelser. Bor du på Sivalai bør du ta en tuk tuk hit (50 TBH pr. person), det er litt for langt å gå og gatelys er nærmest ikke-eksisterende på veien til og fra. På De’Tara nede ved sørstranden har de gode drinker du kan nyte mens du ligger i solstoler og ser på stjernene.

FullSizeRender (2)

Enkelt, sjarmerende og smakfullt på HillTop

Som det så elegant står skrevet på brosjyren til et av øyas hotell:

Mook Island, one of the Andaman Last Paradise