Vet du hva karneval betyr?

Har du små barn har du sannsynligvis sendt dem av gårde i barnehagen utkledd som klovn, heks, cowboy eller prinsesse i disse dager – men vet du hvorfor?

Tradisjonen med karneval henger sammen med fastelavenssøndagen som nå står for døren. Fastelaven betyr egentlig kvelden før fasten, og markerer dagen som tradisjonelt åpnet den kristne fasten. Ordet karneval stammer fra middelalderlatin: carne vale: kjøtt farvel!

Karnevalsfesten legges til uken før fasten, og mange steder i verden har det årlige karnevalet fått en viktig rolle i kultur- og næringsliv. De fleste har hørt om det berømte karnevalet i Rio de Janeiro, der parader, glitter, dans, fjærkostymer og musikk preger gatene.

karneval

Karnevalet i Venezia er blant verdens mest kjente. || Karneval på Den dominkanske republikk.

Karnevaltradisjonen er også utbredt i Europa, og feires blant annet i Frankrike, Tyskland, Sveits og i Spania. Tenerife er kjent for sin fargesprakende feiring. For å oppsummere: det er ikke bare i barnehagen det feires karneval. Reis og bli med på feiringen, da vel!

Sjekk CNNs bildeserie fra karnevalsfeiringer verden rundt, eller Daily Telegraphs bildeserie fra årets karneval i Venezia.

Hvor har du mest lyst til å reise? Bruk kommentarfeltet nedenfor ⇓

Kilder: SNL