Reiseekspertens beste Kroatia-tips

Mia Moss er Vings destinasjonssjef i Kroatia. Hun har 15 års erfaring og har vært både guide og utfluktsleder. Dette er hennes beste Kroatia-tips.

mia moss

Mia Moss

Kroatia er et land som har mye å by på. I tillegg til vakker natur og perfekte forhold for soling og bading, venter spennende arkitektur og historie. Her er det rett og slett noe for alle, også for deg som er ute etter opplevelser og aktiviteter. Opplev den fortryllende vakre naturen, de dramatiske fjellsidene, det klare, turkisblå vannet og de frodige slettene og dalsidene. De tørre, karrige vingårdene, de vakre øyene, den rene friske luften og duften av eviggrønne pinjetrær… Listen er lang!

Ikke gå glipp av …

naturskjønne Plitvicka Jezera. Nasjonalparken består av et titalls innsjøer, fosser, grotter og frodig skog. Området ligger omtrent midt i mellom reisemålene Opatija og Split. I parken kommer du deg lett omkring langs fine turstier.

VSHRPUY1057

Hvar by på øya Hvar. Dette er faktisk øya med flest soltimer i hele Europa! Finn deg et hyggelig bord på en av uteserveringene i havnen, nyt et glass kald drikke eller kanskje en kule med hjemmelaget sorbet? Her er du omgitt av behagelig atmosfæren og duppende luksusyachter. Gå på oppdagelsesferd i de snirklete smågatene i skumringen og let etter hyggelig sted å spise middag – eller unn deg litt kveldsshopping!

…de små fjellandsbyene. Lei en bil og utforsk det lokale landsbylivet, stopp ved en vingård, et marked eller kanskje et lokalt gjestgiveri. Spør etter lokale delikatesser og spesialiteter og gi smaksløkene dine noen nye opplevelser! På denne måten kommer du nærmere innpå det lokale, kroatiske livet.

…Diocletanius-palasset i Split. I dette romerske keiserpalasset fra 300-tallet får du kjenne historiens vingeslag. Det samme gjelder bymuren Dubrovnik og de gamle brosteinsgatene i Trogirs gamle bykjerne.

…halvøya Istria, Dette området nordvest i Kroatia minner ganske mye om nabolandet Italia. Finn deg et koselig sted langs stranden i Opatija eller Porec. Eller kanskje en konsert i amfiteateret i Pula frister? Middelalderbyen Rovinj byr på mange koselige restauranter ved sjøen og flust av små kaféer og kunstgallerier i de smale, snirklete gatene som strekker seg opp til St. Eufemia-katedralen.

Opatija

de nærliggende nabolandene. Har du leiebil står du fritt til å dra på spontane (eller planlagte) utflukter. Det er også gode bussforbindelser mellom de fleste byer og småbyer. Fra Istria er det kort vei til både Slovenia og Italia, og fra kystbyene i Dalmatia-området er det enkelt å reise til Bosnia-Hercegovina. Besøk Mostar og Sarajevo – byer rike på historie. Kjører du sørover fra Dubrovnik kan du oppleve Montenegros vakre landskap.

Flere aktivitetstips

  • Fjellturer

  • Båtturer

  • Rafting i Cetina

  • Seiling

  • Havpadling

  • Sykkelturer

Har du flere Kroatia-tips? Del dem gjerne med oss i kommentarfeltet under ⇓