Lynguide til hotellenes treningstilbud

Har du latt deg skremme av timeplaner og treningsøkter med relativt svevende titler som «crosstraining» og «bootylicious»?

···

Vi kan ikke reise akkurat nå, men vi kan drømme! Les og la deg inspirere mens vi venter på at verden åpner 💛

···

Sunprime Hotels, Sunwing Family Resorts og Ocean Beach Club har du gratis tilgang til treningsstudio og gruppetrening i regi av SATS. Hvis du trener på SATS hjemme vil du kjenne igjen timene, men hvis du ikke gjør det er det kanskje ikke så lett å vite hva de forskjellige timene innebærer. Her får du en liten innføring.

Yoga Flow

Yoga har du sannsynligvis hørt om, men vet du hva det er? På Yoga Flow samkjører du pust og yogastillinger i en relativt lang, sammenhengende serie som kalles en «flow». Dette er dynamisk yoga med mye bevegelse, så her kan du forvente både litt puls og å bli svett. Easy Yoga er en enklere og mindre utfordrende variant.

Bootylicious

I denne intensive 30-minutters styrkeøkten er lår, rumpe og mage i fokus. Det gjettet du kanskje da du leste navnet? Forvent øvelser som knebøy, hoftehev, spensthopp og trening med vekter, og ikke minst følelsen av gelebein så snart du er i mål. Øvelsene er ofte i form av intervaller på ca. 30–45 sekunder.

Nysgjerrig? Slik er det å være med på en treningstime på hotellet.

Power Step

Power Step er en kombinasjon av styrke- og kondisjonstrening. Du både går og hopper opp og ned på en justerbar step-kasse du har foran deg, og mellom kondisjonsslagene brukes manualer og din egen kroppsvekt til styrkeøvelser. Alt gjøres til fengende musikk, noe som gjør det hele mye morsommere. Ta med håndkle, for her blir du svett!

Core

Kjernen er stjernen på denne effektive 30-minutters økten. Kjernemusklaturen får kjørt seg med situps, rygghev og balanseøvelser. Ved å trene kjernemuskulaturen får du sterk mage og korsrygg, og en bedre kroppsholdning.

Crosstraining

Hvis du er på utkikk etter en skikkelig utfordring er dette timen for deg. Crosstraining er stasjonsbasert trening med utfordrende og tøffe øvelser, kun med korte pauser mellom. Øvelsene kan være stående roing med vektstang, pushups og burpees, og målet på hver stasjon? Så mange repetisjoner du rekker!

Fitness Together

Noen Sunwing-hotell tilbyr Fitness Together, et treningstilbud som lar deg trene sammen med barna dine hvis de er i alderen 11-15 år. Dere kan trene både i treningsstudioet og delta sammen på utvalgte gruppetreningstimer.

Senior Circuit

Denne timen er spesielt tilrettelagt for eldre treningsentusiaster. Forvent deg styrke- og kondisjonsøvelser med vekter, gummibånd og egen kroppsvekt.

PT

PT står for personlig trener, og hvis du trener med en av disse får du hjelp til å skreddersy øvelsene basert på egne ønsker og forutsetninger. Vings profesjonelle personlige trenere er sammen med deg under hele treningsøkten og tilbyr alt fra enkel kostholdsrådgivning til individuelt tilpassede treningsprogram.

Vær oppmerksom på at treningstilbudet varierer mellom de ulike hotellene.

Flere tips til enkel ferietrening

Trening på rommet

Hvis du ikke vil eller kan delta på gruppetimer, for eksempel hvis du reiser med små barn, er det ikke nødvendigvis et krav at du forlater rommet for å trene. Du kan nemlig bestille treningsutstyr som yogamatte, gummibånd, strikker og vanlig treningsmatte (i tillegg til veiledning fra en av hotellets treningseksperter) til rommet. Perfekt hvis du foretrekker å trene på egen hånd.

Trening utenfor hotellet

Trening utendørs er en perfekt anledning til å se seg litt rundt på egen hånd og få trim i samme slengen. På flere av hotellene er det mulig å leie sykkel, og det er flere bra treningsløyper for løping i nærområdet. Vi har kartlagt våre favoritter og gjort dem nedlastbare for RunKeeper, MapMyRun og flere andre apper.

Tips! Hvis du har blitt bitt av treningsbasillen og vil få mest mulig ut av ferietreningen kan du se nærmere på Vings treningsreiser. Vi arrangerer alt fra rene yogareiser til triatlonleire.

LES OGSÅ: Det du tror du vet om treningsreiser er feil