7 overlevelsestips til ferien

Ferie er fantastisk. Men viljesterke barn, en kjæreste med lavt blodsukker eller en sta svigermor kan gjøre lunta noe kort. Med disse tipsene går ferien som en lek!

···

1. Planlegg

Snakk sammen før ferien. Hva har dere lyst til å se og gjøre? Hva blir det tid til? Ha en plan – men vær realistiske. Les dere opp på reisemålet i forkant, og få med dere akkurat det dere har lyst til.

Med realistiske forventinger unngår du mange sure miner i ferien.

2. Sørg for underholdning

Uansett hvem du reiser sammen med hører dødtid i form av venting eller andre uforutsette hendelser med når man reiser. Da kan underholdning i form av et spill være veldig kjekt å ha. Yatzi, kort, backgammon eller en quizbok enkelt å få med seg i bagasjen, og kan redde selv den gråeste regnværsdag. Et nettbrett eller laptop med noen nedlastede filmer eller tv-serier får også både reise- og ventetid til å gå mye fortere.

3. Overlevelsesartikler i håndbagasjen

Ikke noe er kjedeligere enn å stå ved bagasjebåndet og oppdage at bagasjen er forsinket.  Selv om du ofte får kompensasjon og kan handle inn nye ting er det greit å ha med seg et par essensielle ting hjemmefra. Tannbørste, fuktighetskrem og undertøy tar ikke mye plass og kan være gull verdt dersom uhellet først skulle være ute.

4. Vær fleksibel

Det er ikke alltid det du har planlagt går som du har tenkt, men det trenger ikke å ødelegge ferien. Trekk pusten dypt og finn på noe annet morsomt i stedet. Kanskje hotellet har noen artige aktivitetstilbud?

5. Opplev ting hver for dere

Det høres kanskje rart ut å skille lag på familieferien eller kjæresteturen, men hvis du i årevis har hatt lyst til å se La Sagrada Familia i Barcelona, mens din bedre halvdel foretrekker å være strandløve, hvorfor ikke gjøre det dere har lyst til – hver for dere? Enkelte opplevelser kan være bedre på egen hånd enn med et småsurt reisefølge. Spis heller en god middag sammen etterpå og gled dere på hverandres vegne. Det gjelder også større familier som reiser på ferie sammen, man ikke være sammen hele tiden for at familieferien skal bli perfekt.

 

6. La jobben bli igjen hjemme

Det kan være ganske frustrerende for den og de du reiser sammen med hvis du er oppslukt av jobbmail eller har nesa klistret fast i smarttelefonen døgnet rundt. Logg av og vær tilstede. Med mindre du være tilgjengelig 24 timer i døgnet, da. I så fall bør du bo på et av Vings SunConnect-hotell.

7. Få nok søvn og ha snacks lett tilgjengelig

Noen ganger vil man oppleve så mye som mulig i løpet av ferien. Men det går utover både humør og opplevelser hvis man ikke får nok søvn, mat og drikke. Uansett alder kan en liten energiboost i form av frukt, nøtter eller søtsaker være redningen i mange situasjoner. Husk at ferien er til for å nytes!

En nøttebar i sekken kan være redningen når blodsukkeret blir faretruende lavt.

Hva er dine beste reisetips?
Del dem gjerne med oss i kommentarfeltet under.