Piknik i Paris – 10 tips til restauranter og gode matopplevelser

VSFRPAR1016

Gode restauranter er ikke vanskelig å finne i gourmetmatens hovedstad. Her finner du en rekke spisesteder med Michelin-stjerner, men også mange gode og rimelige bistroer og restauranter.
En annen og enda mer lommebokvennlig variant er handle med seg mat og en god flaske vin og innta godsakene i en Paris’ mange parker – garantert en matopplevelse utenom det vanlige.

La det være sagt med en gang. Det franske kjøkkenet er kanskje verdens beste, og faren for at du kommer tilbake fra ferien med et par kilo ekstra er overhengende. I Paris finner du små, lekre gourmetbutikker nærmest på hvert et gatehjørne, og utvalget er nesten ubegripelig for oss nordmenn. Her kan du nyte alt fra snegler, blåskjell, østers og and til deilige løksupper, gåselever og verdens beste oster.

Her har vi samlet våre beste tips til gode restauranter, delikatessebutikker og flotte parker for deg som vil nyte maten i det fri.

Brasserie Balzar i latinerkvarterene
Brasserie Balzar har vært en institusjon siden 1898. Ble tidligere frekventert av personligheter som Sartre og Camus, men huser nå hovedsakelig lunsjgjester fra Sorbonne og nysgjerrige turister. Perfekt for fransk løksuppe en kald vinterdag, eller hva med en biff tartar? Adresse: 49 rue des Rcoles, Paris 5

Le Bouillon Chartierstrong
Chartier er over en 100 år gammel restaurant, men lever så absolutt i beste velgående. Restauranten er høyt verdsatt av pariserne, og er kanskje også noe av grunnen til dens popularitet blant turister. Rimelig mat i flotte omgivelser. Dersom du er ute etter en smak av old fashioned Paris vil du ikke bli skuffet. Adresse: 7 rue du Faubourg Montmartre, Paris 9

Le Grand Colbert
Utmerket valg om du vil nyte god mat i et romantisk og erke-fransk miljø. Du får draperte gardiner, krystallkroner, taffelmusikk og servitører i hvitt med på kjøpet. Adresse: 2 Rue Vivienne, 75002 Paris.

Fauchon – den beste ostebutikken / delikatessebutikken
Et skattkammer av oster, småkaker, makroner, sukkertøy, sjokolade, champagne, sennep, skinke, vin, pateer, foie gras, kaffe og andre delikatesser. Her finner du alt hjertet og magen kan begjære av gastronomiske godsaker. Adresse: Place de la Madeleine´+ Hediard, Place de la Madeleine.

Le Comptoir – bistroen der mesterkokkene spiser
Fransk gastronomi på sitt beste med hummerravioli, kalvebrissel og andelever på menyen. Fransk stemning til fingerspissene med hvite duker, travle men kunnskapsrike kelnere. Adresse: 9 carrefour de l’Odéon, St-Germain-des-Prés, Paris

Byens beste croissant på Anthony Bosson of Boulangerie
Hva er vel en Paris-tur uten en smakebit på byens utsøkte bakverk, pain au chocolat og croissanter? Franskmenn elsker sine bakverk og ofte består frokosten av croissant og kaffe eller kakao. Prøv å spise en croissant på fransk vis med å dyppe bakverket i kakaoen før du spiser den. Her er det bare å la alle kostholdsråd ta ferie og nyte de fantastiske baker- og konditorvarene. Noen av de beste nyter du på Anthony Bosson of Boulangerie L’Essentiel Mouffetard. Adresse: 2 Rue Mouffetard, 75005.

Les caves auge – en unik vinbutikk
Dette er den eldste vinbutikken i Paris. Til og med Marcel Proust pleide å handle vin her. Formidabelt utvalg i franske viner fra alle sentrale distrikter, samt et stort utvalg av konjakk og armagnac. Adresse: 116 Boulevard Haussmann, Paris 8

Marché d’Aligre – Markedenes Notre-Dame
Marché d’Aligre, også kjent som «Markedenes Notre-Dame» er et av de eldste og mest autentiske markedene i Paris, og har både en stor utendørsdel og et mer eksklusivt innendørsmarked. Her finner du spesialbutikker av alle slag, noen har spesialisert seg på sennep, andre igjen på olivenolje fra hele verden. Nyt fersk østers med et glass vin på en av de mange restaurantene, eller gå fra bod til bod mens du prøvesmaker deilige råvarer. Her kan du nemlig bli mett bare av inntrykkene. Markedet ligger på Place d’Aligre på Paris’ østkant.

Jardin du Luxembourg
Jardin du Luxembourg er en av de flotteste og mest populære parkene i Paris og er perfekt for en piknik. Okkuper noen av de mange grønne metallstolene som står plassert rundt om i parkene, finn ditt favorittsted og brett ut serviettduken.

Tuileries Garden
Ligger midt i hjertet av Paris, midt mellom Place de la Concorde og Louvre. Herfra har du utsikt både til Triumfbuen og Eiffeltårnet. Etter en lang dag med severdigheter er dette det perfekte stedet for litt påfyll av mat og drikke. Ta med din egen mat, eller slå deg ned på en av de mange uteserveringene.