Bli med på storbytur til Istanbul

Høsten er på hell og vinteren er i ferd med å knuge oss fast i sin kalde klem. På høy tid å gjøre drøm til virkelighet og reise til en av Vings mest spennende storbyer. To stykk til Istanbul, takk!

Etter at jeg selv ble far har jeg tenkt mye på at jeg gjerne vil gi litt tilbake til mine foreldre når jeg kan, og siden jeg tilfeldigvis har en far som er over middels interessert i historie, synes jeg bare det var rett og rimelig å invitere ham på tur til Istanbul. Få andre storbyer, om noen, kan by på samme fantastiske utvalg av historiske rariteter og spennende severdigheter som Istanbul. Jeg vet at det er et slitt refreng, men dette er virkelig kontrastenes by der øst møter vest og gammelt bryter håndbak med nytt.

 

En storby med sjel

Siden mine tidligere visitter i Tyrkia kun har vært på Vings charterdestinasjoner, var jeg meget spent på å se hvordan tyrkeren ter seg i sitt naturlige habitat. Jeg antar nemlig at tyrkere flest ikke egentlig snakker partysvensk til daglig. Til min store glede så viste det seg raskt at disse tyrkerne er fordømt trivelige, selv når man dytter rundt 13 millioner av dem inn i en og samme by. Smilet sitter løst, en hjelpende hånd er aldri langt unna og det lar seg alltids gjøre å kommunisere på tvers av eventuelle språkbarrierer.

Skulle jeg lagt ut i lange drag om alt vi har sett og gjort, ville du lest deg halvt ihjel. Jeg tar derfor kortversjonen, for i løpet av en regnfylt langhelg rakk vi faktisk alt vi hadde på tapetet. Vi var på en relativt iskald båttur opp og ned Bosporosstredet for å se både den europeiske og asiatiske siden av byen, vi besøkte bydelen Beyoglu og kom oss til toppen av Galatatårnet, vi fikk høre de massive bønneutropene fra både den Blå Moské og Hagia Sofia på nært hold, vi fikk en spennende omvisning i Topkapipalasset, vi besøkte den fascinerende Basilikasisternen fra 500-tallet, vi prutet på iransk safran inne på velkjente Grand Bazaar, vi fikk Movember-barten stusset av en barberer, vi spiste hverdagskost på en lokal restaurant, vi slo av en prat med fiskerne som står på broene over det Gylne horn og vi ble selvfølgelig lokket med på en og annen turistfelle.

Gikk du glipp av denne? 6 turistfeller du trygt kan gå i

Bør man reise til Istanbul?

Etter en opplevelsesrik helg der vi har møtt mange fantastiske mennesker, sett mye, lært mer og kost oss glugg, kan jeg bare si at jeg allerede gleder meg til neste gang jeg kommer tilbake! Jeg kan anbefale byen på det aller varmeste, både for par, barnefamilier og voksne livsnytere. Til å være en enormt stor by, så er de viktigste severdighetene samlet på et relativt lite område som er både oversiktlig og lett å ferdes rundt i. Byen føles trygg og god, selv når man klarer å rote seg vekk og ender opp i skikkelig falleferdige nabolag. For de finnes det mange av, ingen tvil om det og det er kanskje dette som er så sjarmerende med Istanbul. Her går nytt og gammelt hånd i hånd, og stolte tradisjoner står side om side med moderne kunst og kultur. Pakk kofferten og kom dere på tur!

Teşekkür ederim for meg!