Reiseekspertens beste Thailand-tips

Hvilken strand er mest barnevennlig? Hvordan flyr du enklest og raskest til Smilets land? Hvor foretrekker reiseekspertene selv å dra? Her får du svarene.

– Jeg forelsket meg momentant i menneskene, duftene, maten og varmen. I Thailand møtes du umiddelbart av uforbeholden gjestfrihet, fantastiske strender og himmelsk mat, forteller Linda Breen entusiastisk.

Linda jobber som reiserådgiver i Ving, og har vært i Thailand ni ganger – sist i februar i år. I løpet av de snart fire årene hun har jobbet som reiserådgiver har hun fått mange spørsmål om Thailand, og hun deler mer enn gjerne sine beste tips.

Reiserådgiveren Linda Breen har falt for gjestfriheten i det populære ferielandet Thailand.

– Hvilket sted i Thailand bør jeg reise til?

Dette er en gjenganger blant spørsmålene Linda får, men noe fasitsvar har hun imidlertid ikke.

– Hvor du bør dra er helt avhengig av hva du vil ha ut av ferien. Du må spørre deg selv hva som er viktigst for deg med turen. Må hotellet ligge på stranden eller vil du kanskje være i nærheten av en by?

Det er også viktig å tenke på om destinasjonen må være tilrettelagt for barn. Selv har Linda reist til Thailand både med og uten barn. Når det kun er henne og mannen Ståle som skal på ferie, velger de gjerne Klong Muang – en fredelig liten fiskerlandsby nord for byen Ao Nang, i Krabi-området.

– Det er et stille område med en deilig lang strand. Her er det ingen forstyrrende strandselgere, bare en avslappende og rolig atmosfære, forteller Linda.

Hun kan anbefale hotellet Beyond Resort Krabi, et lekkert hotell med «infinity-basseng», rett ved siden av stranden.

– Beyond Resort Krabi er perfekt for alle som foretrekker rolige omgivelser. Det er kort vei inn til Ao Nang, og der er det mange restauranter og barer langs hovedgaten og stranden.

Linda tipser videre om at det er lett å ta seg ut til de andre paradisøyene i nærheten med longtail-båt.

Det er lett å ta seg rundt til de mange paradisøyene i Thailand med longtail-båt.

Se mer enn bare ett sted

Er du på utkikk etter litt mer liv, anbefaler Linda å kombinere et av strandreisemålene med Thailands heftige hovedstad Bangkok.

– De siste gangene jeg har vært i Thailand, har jeg reist litt rundt for å oppleve flere steder, noe jeg varmt kan anbefale.

Det er blant annet et veldig godt fergesystem mellom Phuket i vest og Krabi-området i øst, som gjør det lett å reise rundt.

– Det skal nevnes at dette nok passer best for de som reiser uten barn, eller barn som er litt eldre, sier Linda.

Vil du lese mer om de forskjellige reisemålene? Sjekk denne store Thailand-guiden!

En tur til Bangkok gir deg ferieminner som varer resten av livet.

Tenk på dette hvis du reiser med barn

– Først og fremst vil jeg råde alle som reiser med små barn til å velge direktefly. Da går reisen mye smidigere. Ving flyr for eksempel direkte til Phuket med egne charterfly hele vinteren, og det er mulig å fly direkte til Krabi med rutefly også, tipser Linda.

Ifølge henne er det også viktig å velge hotell med omhu når du reiser med barn.

Sunwing Bangtao Beach og Sunwing Kamala Beach på Phuket er perfekte alternativer. Alt fra leiligheter til restaurantene er tilrettelagt for barnefamilier. Dessuten ligger de ved lange, barnevennlige strender.

De to hotellene er en del av Sunwing Family Resorts, Vings hotellkonsept skreddersydd for barnefamilier. Linda har selv feriert på flere av Sunwing-hotellene.

Sunwing-hotellene er skreddersydd for familier, så både barn og voksne får en herlig ferie.

– Hotellene tilbyr mye som gjør at du føler deg litt tryggere som forelder. Sønnen min elsker å være på ferie på Sunwing. Han får mange nye venner gjennom aktivitetene på hotellet, som kan være alt fra skattejakt til leker.

For de voksne trekker hun frem romfasilitetene som en klar fordel med å bo på Sunwing. Du kan enten bo i leiligheter med havutsikt eller med «swim out», hvor du kan gå rett fra terrassen og ut i bassenget.

Det er helt fantastisk å komme til et hotell hvor du merker at alt er gjennomtenkt og tilrettelagt for at barnefamilier skal ha en så avslappende og fin ferie som mulig. Her blir du ivaretatt fra første stund, sier Linda.

Les også: Flere grunner til at Sunwing er familiens favoritthotell

Sunwing Kamala Beach ligger ved den populære Kamalastranden i Phuket.

Det ultimate ferieparadiset

For de eventyrlystne er det mer enn nok å finne på i Smilets land. Snorkling er nesten et «must», for rett under havoverflaten myldrer det av fargesprakende fisk og spennende koralliv.

– Noen steder kan du snorkle på stranden, men hvis du har lyst til å se mest mulig bør du bli med på en snorkleutflukt med båt, tipser Linda.

Koh Rok er for eksempel et skikkelig undervannsparadis der du kan se alt fra klovnefisk til murener, og Similan Islands utenfor Khao Laks kyst er kjent for ypperlige snorkleforhold.

Selv synes reiseeksperten at det lave prisnivået er med på å gjøre Thailand til et skikkelig ferieparadis.

– Du får rett og slett mye for pengene. Du kan bo på ordentlige kvalitetshotell til fornuftige priser, og det koster lite å gå ut og spise kjempegod mat.

Er det din tur til å dra på oppdagelsesferd i Thailand i vinter?

Skap minner for livet

Linda har mange herlige minner fra Thailand, men et av de beste er fra den gangen hun og mannen leide moped og dro på oppdagelsesferd.

– Vi kjørte rundt uten mål og mening, og rotet oss ned på en helt fantastisk strand som vi hadde helt for oss selv. Vi vet ikke hva den het, og det er ikke sikkert vi hadde funnet tilbake til den nå, men det ble liksom «vår» strand, forteller Linda.

Og kanskje blir det en ny oppdagelsesferd i januar, for da skal den eventyrlystne reiserådgiveren tilbake til Thailand for tiende gang.

Vil du også reise til Thailand? Her finner du vinterens drømmeferie!

Kategorier