Båtufluktene dere liker best

VSCVKAPSKP1111

Glitrende bølger slår mot ripa og solen skinner på båtdekket. Ingenting er som en forfriskende tur ut på sjøen i ferien. Dette er våre reisendes favorittutflukter på “bøljan blå”.

 

# Manavgat-elven

Ta med hele familien om bord og nyt turen nedover den tyrkiske elven Manavgat mot utløpet i Middelhavet. Langs elvebreddene sitter lokale fiskere og venter på dagens fangst. Ved elvemunningen legger båten til kai og kapteinen og hans besetning tilbereder lunsj. Ta dere en forfriskende dukkert i elven, eller gå til stranden og bad i Middelhavet. Eller begge deler!

VSTRAYT1042

 

# Seiltur på Egeerhavet

Fra Mandraki-havnen på Rhodos seiler dere ut med båten Estella til Anthony Quinn-bukten, en av de fineste badeplassene på hele øya. Her er vannet krystallklart og perfekt for snorkling. Har du lyst kan du svømme inn til land og kjenne sanden mellom tærne før båten setter kurs mot Rhodos by på ettermiddagen.

 

# Dalyan-elven

I den vakre havnebyen Dalyan øst for Marmaris venter båten som tar oss med nedover Dalyan-elven og forbi de imponerende lykriske kongegravene som er hugget ut i klippeveggen. I løpet av dagen får dere også muligheten til å prøve et gytjebad (leirebad) i byens omtalte svovelkilder. En varm og spesiell opplevelse som sies å være sunt for både kropp og sjel.

VSTRDLMMAM1093

 

# Katamaran i Alcudia

Bli med katamaranen Anacaona langs Mallorcas nordvestlig kyst opp mot Pollensa. Det blir et snorklestopp ved Coll Baix-stranden (du kan låne snorkleutstyr om bord), og et stopp i Pollensabukten for å bade i det herlige vannet. De som vil kan også padle en tur med kajak mens besetningen forbereder dagens lunsj.

 

# Båttur på Svartehavet

I Balchik står kapteinen og venter. Han fører båten stødig langs kysten og lar passasjerene oppleve det flotte landskapet og de små landsbyene, før alle får sjansen til å prøve fiskelykken ute på havet. Det er selvfølgelig også tid til å nyte et forfriskende bad i havet.

VSBGVARBLC1004

 

# Fra Kreta til Gulløya

Chrissy Island, også kalt Gulløya, er en av Europas sydligste øyer. På øya finnes kun to tavernaer, lange fine sandstrender og ikke minst krystallklart badevann. Rusle gjennom sedertreskogen og nyt den avslappende atmosfæren.

 

# Katamaran på Kypros

En herlig utflukt for hele familien! Det er godt med plass om bord og i motsetning til andre båter, så merker man knapt bølgene. Katamaranen er nemlig bygget med to skrog og seiler derfor veldig trygt på havoverflaten. Turen går ut i Famagustabukten der dere kan nyte solen, varmen og den deilige brisen fra havet. Snorkelutstyr, kanoer og madrasser kan lånes om bord.

VSCYLCAANA1049

 

# Sagnomsuste Elafonissi på Kreta

Ferden til Elafonissi går gjennom et storslagent landskap langs Lefka Ori-massivets imponerende fjellvegger. Små landsbyer, olivenlunder og sitronplantasjer glir forbi. Fargekontrasten mellom den rosaskimrende sandstranden og det turkisblå havet gjør dette til en av Kretas desidert vakreste strender. Utenfor den langgrunne lagunen ligger det en liten øy som man kan vasse til via et korallrev.

VSGRCHQ1053

Hvor har du lyst til å reise? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet under ⇓