Verdens beste reisemål i 2015

tripadvisor

Hvert år kårer TripAdvisor verdens beste reisemål basert på millioner av brukeranmeldelser. Listen ble nylig publisert, og her er et lite knippe av stedene du bør få med deg i år:

 

1. Marrakech

Marrakech har klatret opp fra en femteplass på fjorårets liste, og blir stadig mer populært. Byen bugner av krydder, aladdinlamper og myntete. Ikke gå glipp av dansende apekatter, slangetemmere og eventyrfortellere på den store markedsplassen Djemaa el-Fna. For en pause fra det myldrende bylivet kan du oppsøke den avslappende oasen Jardin Majorelle.

Tips! Unngå turistrestaurantene og spis på mer autentiske steder. Maten er fantastisk! Se etter små spisesteder med mange lokale besøkende, det er ofte et kvalitetstegn.

Ps! Allerede i desember i fjor spådde vi Marrakech som ett av 2015s must see-reisemål.

VSMAAGAMAC1054

 

2. Siem Reap

Rett ved byen Siem Reap i Kambodsja ligger Angkor, et av verdens største religiøse områder. Tusenvis av hindutempler og buddhistiske bygninger finnes her, og et av de mest kjente områdene er tempelbyen Angkor Wat. I over 600 år var Angkor sentrum i khmerkongenes rike (802-1431), som på et tidspunkt omfattet deler av Thailand, Vietnam, Laos og Myanmar.

Tips! Kombinér et besøk her med et av Kambodsjas naboland; Thailand eller Vietnam.

VSKHPNH1019

 

3. Istanbul

Fjorårets vinner ligger fortsatt høyt på listen. Istanbul er byen der øst møter vest, byen der du kan oppleve dansende dervisjer i hatter og hvite kostymer, bønneropene fra minaretene, rykende varm kebab i nystekt brød og årtusengamle monumenter som Hagia Sofia, Den blå moské og den underjordiske basilikacisternen.

Tips! For under 20 kroner kan du reise mellom de to verdensdelene som deler Istanbul i to. Hopp på en fergebåt på Asia- eller Europa-siden og nyt utsikten mens båten tøffer over Bosporos-stredet. Gå i land i en ny verdensdel.

VSTRIST1140

 

4. Hanoi

Vietnams hovedstad Hanoi byr på både småbysjarm og storbypuls. I landets nest største by sørger den lave bebyggelsen, koloniarkitekturen og tusenvis av syklister for at storbyinntrykket ikke blir for overveldende. Byen er (som resten av Vietnam) preget av sin interessante historie og kultur, og ble i sin tid kalt Thang Long (stigende drage).

Tips! Ta en cyclo (sykkeltaxi) for å utforske byen.

La Veranda Resort

 

5. Praha

Bohemske Praha ligger stødig på femteplass også i år. Spasér over Karlsbroen fra 1300-tallet, utforsk eventyrslottet på høyden over byen og tusle rundt i byens hjerte Staré Mesto (gamlebyen). Byens arkitektur er helt unik – med jugend, barokk og middelalder side om side.

Tips! Vær tidlig ute hvis du vil se den astronomiske klokken på slaget hel – den kan være vanskeligere å finne enn man tror.

VSCZPRG1034

Se TripAdvisors Travelers Choice Destinations her

Hvor vil du helst reise i 2015? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet under ⇓