Slik beskytter du barnevognen på reisen

Airshells er en lett, men solid transportveske som kan romme en sammenleggbar barnevogn og beskytter mot hardhendt behandling på flyplassen.

I gamle dager pakket reiselystne familier med seg billige paraplyklappvogn når de dro på sydenferie. De tok ikke stor plass, tålte en trøkk, og gikk de istykker, så var det ingen økonomisk krise. I dag er situasjonen en annen. Dagens barnevogner er riktignok mye bedre for barna, men de er vesentlig dyrere og blir lett skadet under transport i et fullt flylasterom.

– Hvert år registreres det skader for over en million kroner, forteller kommunikasjonssjef i Thomas Cook Airlines, Torben Andersen.

For å unngå at familiene som er avhengige av vogn får en dyster start på ferien har Thomas Cook Airlines innledet et samarbeid med det danske firmaet Airshells.

Selskapet har i samarbeid med danske flyplasser utviklet lette og sammenleggbare beskyttelsesbokser beregnet på sikker flytransport av for eksempel sykler, ski, golfutstyr, fiskestenger og ikke minst – barnevogner i alle former og fasonger.

Barnevogn airshells

I Norge er Airshells tilgjengelig på flyplassene i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Det koster 199,- å leie en beskyttelsesboks for reiser med 1-ukes varighet, og 85,- ekstra pr. uke utover dette. Du forhåndsbestiller på Airshells nettside, og henter boksen når du skal sjekke inn bagasjen på flyplassen.

Les mer om å reise med barnevogn her